Cum sunt retetele de vara? Usor de preparat si mai usor de mancat, light si racoroase. Exact asa este reteta noastra de azi – Rulada cu mascarpone si capsune! Este o rulada extrem de simplu de pregatit, din doar cateva ingrediente, pe care sigur le aveti la indemana. Apoi, la umplutura, avem o crema super usoara, din mascarpone, zahar pudra si multe fructe proaspete.
Reteta de Rulada cu mascarpone si capsune este extrem de usor de tinut minte, asa ca o puteti pregati rapid, oriunde ati merge in vacanta. 5 oua, 125g zahar, 125g faina, vanilie si putin praf de copt! La capitolul ustentisile, puteti folosi un mixer dar si un simplu tel si folosim tava mare a aragazului, pe care absolut toate gospodinele o au in casa!
La capitolul faina, am ales, desigur, faina Baneasa 000, faina mea preferata, buna la toate! Iti las mai jos si alte idei de retete cu faina Baneasa. Click pe fiecare titlu pentru a accesa reteta!
- Cozonac cu ciocolata
- Rulouri cu scortisoara de post
- Tort inimioara de ciocolata
- Gogosi rapide de post
- Prajitura cu prune
- Rulouri cu capsune
Rulada cu mascarpone si capsune – ingrediente pentru 15-20 felii
- 5 oua mari
- 125g zahar
- lingurita esenta de vanilie
- 125g faina Baneasa 000
- lingurita praf de copt
- 250g mascarpone
- 80g zahar pudra vanilinat
- 300g capsune
- zahar pudra pentru pudrat (optional)
Mod de preparare Rulada cu mascarpone si capsune
- Incingem cuptorul la 180°C si tapetam cu hartie de copt tava aragazului, cea mai mara tava de copt.
- Batem ouale cu zaharul si vanilia pana isi dubleaza volumul si avem o spuma.
- Cernem deasupra faina si praful de copt, mixam pana sunt incorporate.
- Turnam in tava pregatita, nivelam cu spatula. Coacem 10-12 minute sau pana blatul are o crusta aurie.
- Rasturnam blatul fierbinte pe un prosop curat, indepartam hartia de coprt, rulam foarte strans cu ajutorul prosopului si lasam sa se raceasca foarte bine.
- Intre timp pregatim crema – amestecam mascarpone cu zaharul pudra, pana avem o crema si granulele de zahar nu se mai simt. Taiem capsunii feliute.
- Cand blatul s-a racit, il derulam din prosop, ungem cu crema intr-un strat uniform.
- Punem capsunii pe toata suprafata cremei, le apasam usor in crema. Rulam foarte strans si invelim rulada in folie alimentara.
- Dam la frigider cateva ore sau peste noapte.
- Inainte de feliere, pudram un tocator cu zahar pudra si trecem rulada prin zahar.
Reteta de Rulada cu mascarpone si capsune este gata! Va promit ca e delicioasa si ajunge sa o pregatiti o singura data pentru a deveni preferata tuturor! Puteti folosi si alte fructe – zmeura, afine, mere, pere, caise, necatrine, piersici. Sa va fie de cel mai bine!