Gogosi rapide de post

Hai sa pregatim impreuna o reteta pe care nimeni nu o poate refuza – GOGOSI RAPIDE DE POST! Chiar daca sunt de post, va garantez ca sunt dovada vie ca mancarea de post poate fi cu adevarat delicioasa!

gogosi rapide de post

Gogosi rapide de post – tot ce trebuie sa stii despre retata

  • Eu le-am pregatit cu apa calda si ca arome am folosit coaja de lamaie si vanilie, dar o alta varianta ar fi sa folositi suc de portocale in locul apei si coaja de portcala ca aroma! Ies delicioase si asa!
  • Din cantitatile date ies cca 20-25 gogosi, in functie de marimea pe care le faceti.
  • Cum prajim gogosile in baie de ulei? Punem cca 500ml de ulei intr-o cratita, de preferinta cu fund dublu. Uleiul trebuie sa fie bine incins si il putem verifica cu o frigaruie sau o scobitoare – daca introducem varful in ulei si se fac margelute de jus imprejur, uleiul este gata pentru prajit. Punem gogosile si scadem focul la mediu, astfel incat sa fie bine coapte si la interior, nu doar sa faca o crusta crocanta.

gogosi rapide de post

La capitolul faina, am folosit faina preferata in familia noastra – faina 000 de la Baneasa! O folosesc mereu si nu am dat gres niciodata! Gasiti si mai multe retete cu faina Baneasa AICI.

gogosi rapide de post

Gogosi rapide de post – Ingrediente pentru 20-25 buc:

  • 250ml apa calduta
  • 1 pliculet (7g) drojdie uscata
  • 3 linguri zahar tos
  • esenta de vanilie dupa gust
  • coaja de la o lamaie
  • 400g faina Baneasa
  • 50ml ulei pentru compozitie
  • 500ml ulei pentru prajit
  • Zahar pudra / dulceata pentru garnisit

gogosi rapide de post

Mod de preparare

  1. Amestecam apa calduta cu zaharul si drojdia. Lasam deoparte 10-15 minute sau pana drojdia e activate si face bulbuci.
  2. Intr-un bol incapator punem faina. Adaugam amestecul de drojdie, vanilia, coaja de lamaie.
  3. Incepem sa framantam si adaugam treptat uleiul.
  4.  Framantam pana avem un aluat bine legat. Daca aluatul e prea moale, mai adaugam 50g faina.
  5. Mutam aluatul intr-un bol curat, uns cu putin ulei. Lasam la dospit 1 ora sau pana isi dubleaza volumul.
  6. Mutam aluatul pe planseta unsa cu putin ulei si, cu mainile usor unse, modelam bilute de marimea unei nuci.
  7. Prajim gogosile in baie de ulei incins, pana sunt frumos rumenite, intorcandu-le des cu spumira.
  8.  Scoatem gogosile intr-un bol, pe hartie, pentru a absorbi excesul de ulei.

gogosi rapide de post

gogosi rapide de post

Reteta de Gogosi rapide de post e gata! Le putem pudra cu zahar vanilat sau le servim cu dulceata sau chiar crema de ciocolata. Sa va fie de cel mai bine!

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.