Carte de bucate


Widget area "wp_inactive_widgets" not found. Registered widget areas (sidebars) are:
Sidebar
homepage-top
homepage-1
homepage-2
homepage-3
home-categories
sidebar-post
footer_1
footer_2
footer_3
footer_4
widgetized_section
sidebar-shop
header_social
sidebar-index
widgets_for_shortcodes

Error: Your Requested widget "collapsing categories " is not in the widget list.



    • Teo. Teo de la Teo's Kitchen. Teo. Mama lui Luca. Teo. Super-Gospo. Teo. Wonder-Woman. Teo.

    • Vrei sa vezi retete video?

    • Instagram

      Desertul verii - PRĂJITURĂ FĂRĂ COACERE CU COCOS 🥥🥥 Salvează rețeta și ea te va salva pe tine 📝⠀
⠀
Dimensiune vas 19x27cm⠀
• 250g mascarpone⠀
• 250ml smântână frișcă⠀
• 250g cremă lapte condensat⠀
• 80g miez nucă cocos⠀
• 20-25 pișcoturi⠀
• 300ml lapte cald⠀
• esență vanilie⠀
⠀
Mixăm mascarpone, frișca, laptele condensat până avem o cremă densă. Punem cocos, omogenizam.⠀
⠀
Dăm pișcoturile prin laptele călduț, amestecat cu vanilie. Punem un start de pișcoturi, unul de cremă, unul de pișcoturi, unul de cremă. Decorăm cu extra cocos și praline.⠀
⠀
Enjoy și să vă fie de cel mai bine 🤍🥥⠀
⠀
#teoskitchen #gospodiva #prajituri #prajiturafaracoacere  #nobaking #instabake #coconut #easymeals #easyrecipes #summerrecipes
      Desertul verii - PRĂJITURĂ FĂRĂ COACERE CU COCOS 🥥🥥 Salvează rețeta și ea te va salva pe tine 📝⠀ ⠀ Dimensiune vas 19x27cm⠀ • 250g mascarpone⠀ • 250ml smântână frișcă⠀ • 250g cremă lapte condensat⠀ • 80g miez nucă cocos⠀ • 20-25 pișcoturi⠀ • 300ml lapte cald⠀ • esență vanilie⠀ ⠀ Mixăm mascarpone, frișca, laptele condensat până avem o cremă densă. Punem cocos, omogenizam.⠀ ⠀ Dăm pișcoturile prin laptele călduț, amestecat cu vanilie. Punem un start de pișcoturi, unul de cremă, unul de pișcoturi, unul de cremă. Decorăm cu extra cocos și praline.⠀ ⠀ Enjoy și să vă fie de cel mai bine 🤍🥥⠀ ⠀ #teoskitchen #gospodiva #prajituri #prajiturafaracoacere #nobaking #instabake #coconut #easymeals #easyrecipes #summerrecipes
      2 zile ago
      View on Instagram |
      1/9
      Salvează rețeta și ea te va salva pe tine - PAPANAȘI FIERȚI 🫶⠀
⠀
Una din retetele mostenite de la mama Lucia...desigur că am sunat-o să ne spună rețeta exacta, nu am obținut mare lucru...probabil știți și voi cum e când le sunati pe mamele voastre să cereți rețete. Câtă brânză pun? Câtă ai! Și zahăr? Cat vrei tu de dulce! Și ouă? Câte cere brânza! 🤣⠀
⠀
Cert este că le-am potrivit foarte bine, am testat și retestat, până papanașii au ieșit perfecți 🤍⠀
⠀
Ingrediente 20-25 buc:⠀
· 900g brânză de vaci⠀
· 2-3 ouă mari⠀
· 200g griș Băneasa⠀
· 1 linguriță esență de vanilie ⠀
· 80g zahăr⠀
· 3 linguri ulei⠀
· 400g pesmet @paste.baneasa
· 150g zahăr⠀
· 1-2 lingurițe scorțișoară⠀
⠀
Pentru papanași este ideală o brânză de vaci mai uscata, nu cea cremoasă, la găletușă. Amestecăm brânza, 80g zahăr, ouale, grișul, vanilia. Trebuie să avem o compoziție omogenă, care își păstrează forma când o strângem în palme. Lăsăm să se odihnească min 30 de minute, de preferință o ora.⠀
⠀
Într-o oală încăpătoare punem apa la fiert. Când clocotește bine, dăm focul la minim și adăugăm papanașii. Fierbem în mai multe ture, în funcție de cât de mare este oala, pentru a le lăsa loc de fierbere.⠀
⠀
Până fierb papanașii, într-o tigaie încăpătoare punem uleiul și pesmetul. Amestecăm foarte bine. Rumenim pesmetul la foc mic, amestecând des, până e auriu. Tragem de pe foc și punem zaharul și scorțișoara.⠀
⠀
Când papanașii se ridică la suprafață, îi scoatem cu o paletă de tip sita și îi punem direct în tigaia cu pesmet. Agităm ușor, pentru a acoperi papanașii cu un strat uniform de pesmet.⠀
⠀
Desigur că i-am servit cu iaurt grecesc, dulceață de fructe de padure și extra afine! Este o rețetă foarte dragă în familia noastra, sper să fie un success și la voi! Să vă fie de cel mai bine! 🫶⠀
⠀
#teoskitchen #gospodiva #papanasi #desert #traditional #easyrecipes #easymeals #romanian #romanianfood #transilvania
      Salvează rețeta și ea te va salva pe tine - PAPANAȘI FIERȚI 🫶⠀ ⠀ Una din retetele mostenite de la mama Lucia...desigur că am sunat-o să ne spună rețeta exacta, nu am obținut mare lucru...probabil știți și voi cum e când le sunati pe mamele voastre să cereți rețete. Câtă brânză pun? Câtă ai! Și zahăr? Cat vrei tu de dulce! Și ouă? Câte cere brânza! 🤣⠀ ⠀ Cert este că le-am potrivit foarte bine, am testat și retestat, până papanașii au ieșit perfecți 🤍⠀ ⠀ Ingrediente 20-25 buc:⠀ · 900g brânză de vaci⠀ · 2-3 ouă mari⠀ · 200g griș Băneasa⠀ · 1 linguriță esență de vanilie ⠀ · 80g zahăr⠀ · 3 linguri ulei⠀ · 400g pesmet @paste.baneasa · 150g zahăr⠀ · 1-2 lingurițe scorțișoară⠀ ⠀ Pentru papanași este ideală o brânză de vaci mai uscata, nu cea cremoasă, la găletușă. Amestecăm brânza, 80g zahăr, ouale, grișul, vanilia. Trebuie să avem o compoziție omogenă, care își păstrează forma când o strângem în palme. Lăsăm să se odihnească min 30 de minute, de preferință o ora.⠀ ⠀ Într-o oală încăpătoare punem apa la fiert. Când clocotește bine, dăm focul la minim și adăugăm papanașii. Fierbem în mai multe ture, în funcție de cât de mare este oala, pentru a le lăsa loc de fierbere.⠀ ⠀ Până fierb papanașii, într-o tigaie încăpătoare punem uleiul și pesmetul. Amestecăm foarte bine. Rumenim pesmetul la foc mic, amestecând des, până e auriu. Tragem de pe foc și punem zaharul și scorțișoara.⠀ ⠀ Când papanașii se ridică la suprafață, îi scoatem cu o paletă de tip sita și îi punem direct în tigaia cu pesmet. Agităm ușor, pentru a acoperi papanașii cu un strat uniform de pesmet.⠀ ⠀ Desigur că i-am servit cu iaurt grecesc, dulceață de fructe de padure și extra afine! Este o rețetă foarte dragă în familia noastra, sper să fie un success și la voi! Să vă fie de cel mai bine! 🫶⠀ ⠀ #teoskitchen #gospodiva #papanasi #desert #traditional #easyrecipes #easymeals #romanian #romanianfood #transilvania
      5 zile ago
      View on Instagram |
      2/9
      CUȘ-CUȘ CU PUI ȘI BROCCOLI - salvează rețeta și ea te va salva pe tine 📝 

#RetetaMomentelorMagice de după sărbători, când vrei ceva rapid, bun și gata în 20 min! Merge perfect lângă o Coca-Cola Zero Zahăr rece ca gheața 🫶⠀⠀
⠀
Ingrediente 4 porții:⠀⠀
- 500g piept pui⠀⠀
- 300g buchețele broccoli⠀⠀
- 2 linguri ulei măsline⠀⠀
- o ceapă roșie⠀⠀
- sare, piper, boia afumată⠀⠀
- usturoi, condimente pui⠀⠀
- 200g cuș-cuș⠀⠀
- 400-500ml apă⠀⠀
⠀
Într-o cratiță încăpătoare sotăm cubulețele de piept de pui până sunt rumenite. Adăugăm ceapa tăiată mărunt, o lăsăm 2-3 minute cu puiul. Adăugăm buchețele de broccoli, cuș-cuș, apă și condimente. Amestecăm, punem capacul și lăsăm să fiarbă 10-15 min sau până cuș-cuș-ul e fiert.⠀⠀
⠀
Enjoy și să va fie de cel mai bine 🫶⠀⠀
⠀
#ad #RetetaMomentelorMagice #RealMagic #teoskitchen #easyrecipes #easymeals #broccoli #chicken #dinneridea⠀
      CUȘ-CUȘ CU PUI ȘI BROCCOLI - salvează rețeta și ea te va salva pe tine 📝 

#RetetaMomentelorMagice de după sărbători, când vrei ceva rapid, bun și gata în 20 min! Merge perfect lângă o Coca-Cola Zero Zahăr rece ca gheața 🫶⠀⠀
⠀
Ingrediente 4 porții:⠀⠀
- 500g piept pui⠀⠀
- 300g buchețele broccoli⠀⠀
- 2 linguri ulei măsline⠀⠀
- o ceapă roșie⠀⠀
- sare, piper, boia afumată⠀⠀
- usturoi, condimente pui⠀⠀
- 200g cuș-cuș⠀⠀
- 400-500ml apă⠀⠀
⠀
Într-o cratiță încăpătoare sotăm cubulețele de piept de pui până sunt rumenite. Adăugăm ceapa tăiată mărunt, o lăsăm 2-3 minute cu puiul. Adăugăm buchețele de broccoli, cuș-cuș, apă și condimente. Amestecăm, punem capacul și lăsăm să fiarbă 10-15 min sau până cuș-cuș-ul e fiert.⠀⠀
⠀
Enjoy și să va fie de cel mai bine 🫶⠀⠀
⠀
#ad #RetetaMomentelorMagice #RealMagic #teoskitchen #easyrecipes #easymeals #broccoli #chicken #dinneridea⠀
      CUȘ-CUȘ CU PUI ȘI BROCCOLI - salvează rețeta și ea te va salva pe tine 📝 #RetetaMomentelorMagice de după sărbători, când vrei ceva rapid, bun și gata în 20 min! Merge perfect lângă o Coca-Cola Zero Zahăr rece ca gheața 🫶⠀⠀ ⠀ Ingrediente 4 porții:⠀⠀ - 500g piept pui⠀⠀ - 300g buchețele broccoli⠀⠀ - 2 linguri ulei măsline⠀⠀ - o ceapă roșie⠀⠀ - sare, piper, boia afumată⠀⠀ - usturoi, condimente pui⠀⠀ - 200g cuș-cuș⠀⠀ - 400-500ml apă⠀⠀ ⠀ Într-o cratiță încăpătoare sotăm cubulețele de piept de pui până sunt rumenite. Adăugăm ceapa tăiată mărunt, o lăsăm 2-3 minute cu puiul. Adăugăm buchețele de broccoli, cuș-cuș, apă și condimente. Amestecăm, punem capacul și lăsăm să fiarbă 10-15 min sau până cuș-cuș-ul e fiert.⠀⠀ ⠀ Enjoy și să va fie de cel mai bine 🫶⠀⠀ ⠀ #ad #RetetaMomentelorMagice #RealMagic #teoskitchen #easyrecipes #easymeals #broccoli #chicken #dinneridea⠀
      o săptămână ago
      View on Instagram |
      3/9
      Salată de ouă - aperitiv sau gustare de vis ✨️🍳 Salvează rețeta și ea te va salva pe tine!⠀
⠀
Am folosit:⠀
• 6 ouă fierte⠀
• 300g  telemea⠀
• 300ml iaurt grecesc⠀
• 50g maioneză⠀
• 1 linguriță muștar⠀
• ceapă verde, leurdă, patrunjel, mărar - după gust⠀
• sare si piper⠀
⠀
Enjoy și să vă fie de cel mai bine 🫶⠀
⠀
#teoskitchen #gospodiva #eggsalad #denearuncat #easyrecipes #easymeals #eggs #salata #retete
      Salată de ouă - aperitiv sau gustare de vis ✨️🍳 Salvează rețeta și ea te va salva pe tine!⠀ ⠀ Am folosit:⠀ • 6 ouă fierte⠀ • 300g telemea⠀ • 300ml iaurt grecesc⠀ • 50g maioneză⠀ • 1 linguriță muștar⠀ • ceapă verde, leurdă, patrunjel, mărar - după gust⠀ • sare si piper⠀ ⠀ Enjoy și să vă fie de cel mai bine 🫶⠀ ⠀ #teoskitchen #gospodiva #eggsalad #denearuncat #easyrecipes #easymeals #eggs #salata #retete
      2 săptămâni ago
      View on Instagram |
      4/9
      Hristos a Inviat! 🫶

Azi mai mult ca oricând...

Vocea-ndoielii stinge-o iar,
Tot ce-Ai promis, adu-mi aminte
Teama s-o înfrunt cu al Tău Cuvânt.

Spulberă bezna-n jurul meu!
Când trec prin văi, ridică-mi fruntea.
Printre lacrimi, fii Plăcerea mea.

Toata inima mea, eu o las în grija Ta.
Tu ești Domn în viața mea,
Mă las în grija Ta 🫶

Chiar în pustiu deschizi un drum,
Iar vocea Ta supune marea.
Cred că Tu lucrezi chiar si acum,
Chiar aici, chiar acum!

Nu e nimic să poată să mă frângă,
EȘTI NĂDEJDEA MEA!
Orice-ar veni în cale, neclintit sunt,
EȘTI NĂDEJDEA MEA 🫶

Toata inima mea, eu o las în grija Ta.
Tu ești Domn în viața mea,
Mă las în grija Ta 🫶
      Hristos a Inviat! 🫶 Azi mai mult ca oricând... Vocea-ndoielii stinge-o iar, Tot ce-Ai promis, adu-mi aminte Teama s-o înfrunt cu al Tău Cuvânt. Spulberă bezna-n jurul meu! Când trec prin văi, ridică-mi fruntea. Printre lacrimi, fii Plăcerea mea. Toata inima mea, eu o las în grija Ta. Tu ești Domn în viața mea, Mă las în grija Ta 🫶 Chiar în pustiu deschizi un drum, Iar vocea Ta supune marea. Cred că Tu lucrezi chiar si acum, Chiar aici, chiar acum! Nu e nimic să poată să mă frângă, EȘTI NĂDEJDEA MEA! Orice-ar veni în cale, neclintit sunt, EȘTI NĂDEJDEA MEA 🫶 Toata inima mea, eu o las în grija Ta. Tu ești Domn în viața mea, Mă las în grija Ta 🫶
      2 săptămâni ago
      View on Instagram |
      5/9
      Salvează rețeta și ea te va salva pe tine - una dintre retetele copilariei, tortul prezent la toate aniversarile si sarbatorile in familie – TORT DIPLOMAT!⠀
⠀
Desi pare o reteta intimidanta, este chiar usor de pregatit, promit! Facem un blat simplu, pandispan si o crema fina, racoroasa, plina ochi de fructe! In ceea ce priveste crema, mergem pe o varianta simpla, eu nu fac niciodata crema la baie de abur, doar ma asigur ca folosesc o cratita cu fundul gros si ca amestec incontinuu.⠀
⠀
Ingrediente pt blat:⠀
· 4 oua⠀
· 120g zahar⠀
· vanilie⠀
· 120g faina @paste.baneasa
⠀
In bolul mixerului, punem ouale, zaharul si vanilia si spumam pana isi tripleaza volumul (15-20 minute). Apoi adaugam faina si amestecam cu spatula. Dupa ce s-a omogenizat aluatul, punem intr-o tava cu diametru de 25cm si coacem 20-22 de minute la 170°C. Lasam blatul sa se raceasca, ii taiem capacul si il lasam in tava in care s-a copt.⠀
⠀
Ingrediente pt crema:⠀
· 4 oua⠀
· 250g zahar⠀
· 250ml lapte⠀
· vanilie⠀
· 100ml apa⠀
· 3 pliculete gelatina (30g)⠀
· 150ml apa⠀
• 500ml smântână dulce pentru frișcă (300ml pentru crema, 200ml pentru decor)
· 300g fructe⠀
⠀
Dizolvam gelatina in apa, lasam pana pregatim crema. Gelatina se va umfla si vom avea un jeleu. Punem ouale, zaharul si vanilia in bolul mixerului si amestecam pana isi dubleaza volumul. Adaugam la compozitie laptele, punem pe foc (la foc mic sau la baie de abur) si amestecam constant pana incepe sa se ingroase si glazureaza lingura.⠀
⠀
Punem gelatina in crema calda si amestecam pana se topeste. Daca folosim foi de gelatina, le lasam in apa rece pana se inmoaie, apoi le scurgem si le adaugam in crema calda. Lasam crema sa se raceasca si, cand incepe sa se ingroase, adaugam frisca batuta. Omogenizam, punem fructele, turnam in tava, peste blat, Apoi nivelem si dam la rece peste noapte.⠀
⠀
Desigur ca am decorat tortul cu frisca si cirese confiate, exact ca la petrecerile de ziua mea…cand aveam 10 ani! Alaturi de Baneasa va dorim Paste Fericit si Sarbatori in linste alaturi de cei dragi!⠀
⠀
#teoskitchen #gospodiva #tort #retetadetort #diplomat #cakerecipe #easyrecipes #easymeals #pastebaneasa #baneasa
      Salvează rețeta și ea te va salva pe tine - una dintre retetele copilariei, tortul prezent la toate aniversarile si sarbatorile in familie – TORT DIPLOMAT!⠀ ⠀ Desi pare o reteta intimidanta, este chiar usor de pregatit, promit! Facem un blat simplu, pandispan si o crema fina, racoroasa, plina ochi de fructe! In ceea ce priveste crema, mergem pe o varianta simpla, eu nu fac niciodata crema la baie de abur, doar ma asigur ca folosesc o cratita cu fundul gros si ca amestec incontinuu.⠀ ⠀ Ingrediente pt blat:⠀ · 4 oua⠀ · 120g zahar⠀ · vanilie⠀ · 120g faina @paste.baneasa ⠀ In bolul mixerului, punem ouale, zaharul si vanilia si spumam pana isi tripleaza volumul (15-20 minute). Apoi adaugam faina si amestecam cu spatula. Dupa ce s-a omogenizat aluatul, punem intr-o tava cu diametru de 25cm si coacem 20-22 de minute la 170°C. Lasam blatul sa se raceasca, ii taiem capacul si il lasam in tava in care s-a copt.⠀ ⠀ Ingrediente pt crema:⠀ · 4 oua⠀ · 250g zahar⠀ · 250ml lapte⠀ · vanilie⠀ · 100ml apa⠀ · 3 pliculete gelatina (30g)⠀ · 150ml apa⠀ • 500ml smântână dulce pentru frișcă (300ml pentru crema, 200ml pentru decor) · 300g fructe⠀ ⠀ Dizolvam gelatina in apa, lasam pana pregatim crema. Gelatina se va umfla si vom avea un jeleu. Punem ouale, zaharul si vanilia in bolul mixerului si amestecam pana isi dubleaza volumul. Adaugam la compozitie laptele, punem pe foc (la foc mic sau la baie de abur) si amestecam constant pana incepe sa se ingroase si glazureaza lingura.⠀ ⠀ Punem gelatina in crema calda si amestecam pana se topeste. Daca folosim foi de gelatina, le lasam in apa rece pana se inmoaie, apoi le scurgem si le adaugam in crema calda. Lasam crema sa se raceasca si, cand incepe sa se ingroase, adaugam frisca batuta. Omogenizam, punem fructele, turnam in tava, peste blat, Apoi nivelem si dam la rece peste noapte.⠀ ⠀ Desigur ca am decorat tortul cu frisca si cirese confiate, exact ca la petrecerile de ziua mea…cand aveam 10 ani! Alaturi de Baneasa va dorim Paste Fericit si Sarbatori in linste alaturi de cei dragi!⠀ ⠀ #teoskitchen #gospodiva #tort #retetadetort #diplomat #cakerecipe #easyrecipes #easymeals #pastebaneasa #baneasa
      2 săptămâni ago
      View on Instagram |
      6/9
      Salvează rețeta și ea te va salva pe tine - CHEESECAKE LA BORCAN, de dus la picnic, de pus pe masa de Paște, de dus cadou 🫶

Pentru 4 borcane de 200ml:
• 180g biscuiți
• 80g unt
• 150g cremă de brânză
• 150g mascarpone
• 150g iaurt grecesc
• 80g zahăr pudră
• 1 linguriță vanilie
• 250g căpșuni
• 2 lingurite zahar brun
• vanilie/rom

Să vă fie de cel mai bine și sa aveți zile faine și LIBEREEEEEEE 🥳🥳

#teoskitchen #gospodiva #easyrecipes #easymeals #1mai #cheesecake #cheesecakeinjar #dessert #foodie #recipe #retetazilei
      Salvează rețeta și ea te va salva pe tine - CHEESECAKE LA BORCAN, de dus la picnic, de pus pe masa de Paște, de dus cadou 🫶 Pentru 4 borcane de 200ml: • 180g biscuiți • 80g unt • 150g cremă de brânză • 150g mascarpone • 150g iaurt grecesc • 80g zahăr pudră • 1 linguriță vanilie • 250g căpșuni • 2 lingurite zahar brun • vanilie/rom Să vă fie de cel mai bine și sa aveți zile faine și LIBEREEEEEEE 🥳🥳 #teoskitchen #gospodiva #easyrecipes #easymeals #1mai #cheesecake #cheesecakeinjar #dessert #foodie #recipe #retetazilei
      3 săptămâni ago
      View on Instagram |
      7/9
      SALATĂ CROCANTĂ DE CARTOFI - anul acesta uită de salata boeuf pe masa de Sărbătoare, ACEASTA este salata de trecut pe listă! Rețeta e virală pe TikTok și am înțeles de ce: e cea mai bună salată pe care am mâncat-o vreodata. Kamis m-a provocat să fac “Super rețete de sezon", așa că am folosit cartofi noi și a ieșit un deliciu! ⠀
⠀
Ingrediente (pt 6-8 porții):⠀
• 1kg cartofi noi mici⠀
• o lingură ulei de măsline⠀
• @kamiscondimente: sare și piper, usturoi granulat, boia dulce afumată, ceapa granulată, ierburi de Provence⠀
• 250g iaurt grecesc⠀
• 80g maioneză⠀
• un castravete mare⠀
• mărar și pătrunjel⠀
• 3-4fire usturoi verde⠀
• o ceapă roșie mică⠀
• zeama de la o lămâie⠀
* sare, piper, usturoi granulat⠀
⠀
Fierbem cartofii în apă cu sare până furculița intră ușor în ei. Îi scurgem, îi așezam în tavă, pe hârtie de copt, îi strivim foarte bine cu un pahar. Coacem în cuptorul încins la 220°C 35-40 min  sau până sunt foarte bine rumeniți și crocanți. ⠀
⠀
Între timp, pregătim sosul. Când cartofii sunt crocanți, îi lăsăm puțin să se răcorească, îi rupem/tăiem bucăți mai mici și îi punem peste sos.⠀
⠀
Alaturi de Kamis, vă dorim #SarbatoriCuGust și o mulțime de condimente din care puteți alege! Râsnițe, borcănele pe care le puteți reumple sau condimentele la plic, mixuri gata pregătite (drob, sarmale, miel) sau mixuri pe care le pregătiți voi după gusturile voastre ❤️⠀
⠀
(P) #kamisfestive  #cooktoimpress⠀
#kamiscondimente #viralpotatosalad #salatadecartofi #teoskitchen #gospodiva #easymeals
#easyrecipes
      SALATĂ CROCANTĂ DE CARTOFI - anul acesta uită de salata boeuf pe masa de Sărbătoare, ACEASTA este salata de trecut pe listă! Rețeta e virală pe TikTok și am înțeles de ce: e cea mai bună salată pe care am mâncat-o vreodata. Kamis m-a provocat să fac “Super rețete de sezon", așa că am folosit cartofi noi și a ieșit un deliciu! ⠀ ⠀ Ingrediente (pt 6-8 porții):⠀ • 1kg cartofi noi mici⠀ • o lingură ulei de măsline⠀ • @kamiscondimente: sare și piper, usturoi granulat, boia dulce afumată, ceapa granulată, ierburi de Provence⠀ • 250g iaurt grecesc⠀ • 80g maioneză⠀ • un castravete mare⠀ • mărar și pătrunjel⠀ • 3-4fire usturoi verde⠀ • o ceapă roșie mică⠀ • zeama de la o lămâie⠀ * sare, piper, usturoi granulat⠀ ⠀ Fierbem cartofii în apă cu sare până furculița intră ușor în ei. Îi scurgem, îi așezam în tavă, pe hârtie de copt, îi strivim foarte bine cu un pahar. Coacem în cuptorul încins la 220°C 35-40 min sau până sunt foarte bine rumeniți și crocanți. ⠀ ⠀ Între timp, pregătim sosul. Când cartofii sunt crocanți, îi lăsăm puțin să se răcorească, îi rupem/tăiem bucăți mai mici și îi punem peste sos.⠀ ⠀ Alaturi de Kamis, vă dorim #SarbatoriCuGust și o mulțime de condimente din care puteți alege! Râsnițe, borcănele pe care le puteți reumple sau condimentele la plic, mixuri gata pregătite (drob, sarmale, miel) sau mixuri pe care le pregătiți voi după gusturile voastre ❤️⠀ ⠀ (P) #kamisfestive #cooktoimpress⠀ #kamiscondimente #viralpotatosalad #salatadecartofi #teoskitchen #gospodiva #easymeals #easyrecipes
      3 săptămâni ago
      View on Instagram |
      8/9
      Știi că ai succes cu o rețetă când fiul adolescent îți da like și mai e și de acord să apară în video 😝😁 Ce ziceți, v-a fost dor de Luca?

Pentru fâșiile de pui am folosit mușchiuleț. Am condimentat bine bine și l-am stropit cu ulei de măsline. Am dat prin făină, ou bătut (cu sare și piper) și iar prin făină. Am lasat deoparte 15 minute să facă o crustă. Apoi am prăjit la airfyer, 20 min la 200°. Am dat și cu ulei spray, ca să fie ultra crispy.

Enjoy și să vă fie de cel mai bine 🫶

#teoskitchen #gospodiva #crispy #crispychicken #chickenrecipes #chickendinner #easyrecipes #easymeals #dinnerideas #dinner #foodie #fingerfood
      Știi că ai succes cu o rețetă când fiul adolescent îți da like și mai e și de acord să apară în video 😝😁 Ce ziceți, v-a fost dor de Luca? Pentru fâșiile de pui am folosit mușchiuleț. Am condimentat bine bine și l-am stropit cu ulei de măsline. Am dat prin făină, ou bătut (cu sare și piper) și iar prin făină. Am lasat deoparte 15 minute să facă o crustă. Apoi am prăjit la airfyer, 20 min la 200°. Am dat și cu ulei spray, ca să fie ultra crispy. Enjoy și să vă fie de cel mai bine 🫶 #teoskitchen #gospodiva #crispy #crispychicken #chickenrecipes #chickendinner #easyrecipes #easymeals #dinnerideas #dinner #foodie #fingerfood
      3 săptămâni ago
      View on Instagram |
      9/9
    • Imi dai un LIKE pe Facebook?

    • Copyright

      Copyright 2007-2016 ~ Toate drepturile rezervate. Este interzisa copierea, reproducerea integrala sau partiala a continutului (imagini, retete culinare, articole etc.) de pe acest site, fara acordul scris al proprietarului.
    • Follow Teo pe Instagram

      Desertul verii - PRĂJITURĂ FĂRĂ COACERE CU COCOS 🥥🥥 Salvează rețeta și ea te va salva pe tine 📝⠀
⠀
Dimensiune vas 19x27cm⠀
• 250g mascarpone⠀
• 250ml smântână frișcă⠀
• 250g cremă lapte condensat⠀
• 80g miez nucă cocos⠀
• 20-25 pișcoturi⠀
• 300ml lapte cald⠀
• esență vanilie⠀
⠀
Mixăm mascarpone, frișca, laptele condensat până avem o cremă densă. Punem cocos, omogenizam.⠀
⠀
Dăm pișcoturile prin laptele călduț, amestecat cu vanilie. Punem un start de pișcoturi, unul de cremă, unul de pișcoturi, unul de cremă. Decorăm cu extra cocos și praline.⠀
⠀
Enjoy și să vă fie de cel mai bine 🤍🥥⠀
⠀
#teoskitchen #gospodiva #prajituri #prajiturafaracoacere  #nobaking #instabake #coconut #easymeals #easyrecipes #summerrecipes
      Desertul verii - PRĂJITURĂ FĂRĂ COACERE CU COCOS 🥥🥥 Salvează rețeta și ea te va salva pe tine 📝⠀ ⠀ Dimensiune vas 19x27cm⠀ • 250g mascarpone⠀ • 250ml smântână frișcă⠀ • 250g cremă lapte condensat⠀ • 80g miez nucă cocos⠀ • 20-25 pișcoturi⠀ • 300ml lapte cald⠀ • esență vanilie⠀ ⠀ Mixăm mascarpone, frișca, laptele condensat până avem o cremă densă. Punem cocos, omogenizam.⠀ ⠀ Dăm pișcoturile prin laptele călduț, amestecat cu vanilie. Punem un start de pișcoturi, unul de cremă, unul de pișcoturi, unul de cremă. Decorăm cu extra cocos și praline.⠀ ⠀ Enjoy și să vă fie de cel mai bine 🤍🥥⠀ ⠀ #teoskitchen #gospodiva #prajituri #prajiturafaracoacere #nobaking #instabake #coconut #easymeals #easyrecipes #summerrecipes
      2 zile ago
      View on Instagram |
      1/6
      Salvează rețeta și ea te va salva pe tine - PAPANAȘI FIERȚI 🫶⠀
⠀
Una din retetele mostenite de la mama Lucia...desigur că am sunat-o să ne spună rețeta exacta, nu am obținut mare lucru...probabil știți și voi cum e când le sunati pe mamele voastre să cereți rețete. Câtă brânză pun? Câtă ai! Și zahăr? Cat vrei tu de dulce! Și ouă? Câte cere brânza! 🤣⠀
⠀
Cert este că le-am potrivit foarte bine, am testat și retestat, până papanașii au ieșit perfecți 🤍⠀
⠀
Ingrediente 20-25 buc:⠀
· 900g brânză de vaci⠀
· 2-3 ouă mari⠀
· 200g griș Băneasa⠀
· 1 linguriță esență de vanilie ⠀
· 80g zahăr⠀
· 3 linguri ulei⠀
· 400g pesmet @paste.baneasa
· 150g zahăr⠀
· 1-2 lingurițe scorțișoară⠀
⠀
Pentru papanași este ideală o brânză de vaci mai uscata, nu cea cremoasă, la găletușă. Amestecăm brânza, 80g zahăr, ouale, grișul, vanilia. Trebuie să avem o compoziție omogenă, care își păstrează forma când o strângem în palme. Lăsăm să se odihnească min 30 de minute, de preferință o ora.⠀
⠀
Într-o oală încăpătoare punem apa la fiert. Când clocotește bine, dăm focul la minim și adăugăm papanașii. Fierbem în mai multe ture, în funcție de cât de mare este oala, pentru a le lăsa loc de fierbere.⠀
⠀
Până fierb papanașii, într-o tigaie încăpătoare punem uleiul și pesmetul. Amestecăm foarte bine. Rumenim pesmetul la foc mic, amestecând des, până e auriu. Tragem de pe foc și punem zaharul și scorțișoara.⠀
⠀
Când papanașii se ridică la suprafață, îi scoatem cu o paletă de tip sita și îi punem direct în tigaia cu pesmet. Agităm ușor, pentru a acoperi papanașii cu un strat uniform de pesmet.⠀
⠀
Desigur că i-am servit cu iaurt grecesc, dulceață de fructe de padure și extra afine! Este o rețetă foarte dragă în familia noastra, sper să fie un success și la voi! Să vă fie de cel mai bine! 🫶⠀
⠀
#teoskitchen #gospodiva #papanasi #desert #traditional #easyrecipes #easymeals #romanian #romanianfood #transilvania
      Salvează rețeta și ea te va salva pe tine - PAPANAȘI FIERȚI 🫶⠀ ⠀ Una din retetele mostenite de la mama Lucia...desigur că am sunat-o să ne spună rețeta exacta, nu am obținut mare lucru...probabil știți și voi cum e când le sunati pe mamele voastre să cereți rețete. Câtă brânză pun? Câtă ai! Și zahăr? Cat vrei tu de dulce! Și ouă? Câte cere brânza! 🤣⠀ ⠀ Cert este că le-am potrivit foarte bine, am testat și retestat, până papanașii au ieșit perfecți 🤍⠀ ⠀ Ingrediente 20-25 buc:⠀ · 900g brânză de vaci⠀ · 2-3 ouă mari⠀ · 200g griș Băneasa⠀ · 1 linguriță esență de vanilie ⠀ · 80g zahăr⠀ · 3 linguri ulei⠀ · 400g pesmet @paste.baneasa · 150g zahăr⠀ · 1-2 lingurițe scorțișoară⠀ ⠀ Pentru papanași este ideală o brânză de vaci mai uscata, nu cea cremoasă, la găletușă. Amestecăm brânza, 80g zahăr, ouale, grișul, vanilia. Trebuie să avem o compoziție omogenă, care își păstrează forma când o strângem în palme. Lăsăm să se odihnească min 30 de minute, de preferință o ora.⠀ ⠀ Într-o oală încăpătoare punem apa la fiert. Când clocotește bine, dăm focul la minim și adăugăm papanașii. Fierbem în mai multe ture, în funcție de cât de mare este oala, pentru a le lăsa loc de fierbere.⠀ ⠀ Până fierb papanașii, într-o tigaie încăpătoare punem uleiul și pesmetul. Amestecăm foarte bine. Rumenim pesmetul la foc mic, amestecând des, până e auriu. Tragem de pe foc și punem zaharul și scorțișoara.⠀ ⠀ Când papanașii se ridică la suprafață, îi scoatem cu o paletă de tip sita și îi punem direct în tigaia cu pesmet. Agităm ușor, pentru a acoperi papanașii cu un strat uniform de pesmet.⠀ ⠀ Desigur că i-am servit cu iaurt grecesc, dulceață de fructe de padure și extra afine! Este o rețetă foarte dragă în familia noastra, sper să fie un success și la voi! Să vă fie de cel mai bine! 🫶⠀ ⠀ #teoskitchen #gospodiva #papanasi #desert #traditional #easyrecipes #easymeals #romanian #romanianfood #transilvania
      5 zile ago
      View on Instagram |
      2/6
      CUȘ-CUȘ CU PUI ȘI BROCCOLI - salvează rețeta și ea te va salva pe tine 📝 

#RetetaMomentelorMagice de după sărbători, când vrei ceva rapid, bun și gata în 20 min! Merge perfect lângă o Coca-Cola Zero Zahăr rece ca gheața 🫶⠀⠀
⠀
Ingrediente 4 porții:⠀⠀
- 500g piept pui⠀⠀
- 300g buchețele broccoli⠀⠀
- 2 linguri ulei măsline⠀⠀
- o ceapă roșie⠀⠀
- sare, piper, boia afumată⠀⠀
- usturoi, condimente pui⠀⠀
- 200g cuș-cuș⠀⠀
- 400-500ml apă⠀⠀
⠀
Într-o cratiță încăpătoare sotăm cubulețele de piept de pui până sunt rumenite. Adăugăm ceapa tăiată mărunt, o lăsăm 2-3 minute cu puiul. Adăugăm buchețele de broccoli, cuș-cuș, apă și condimente. Amestecăm, punem capacul și lăsăm să fiarbă 10-15 min sau până cuș-cuș-ul e fiert.⠀⠀
⠀
Enjoy și să va fie de cel mai bine 🫶⠀⠀
⠀
#ad #RetetaMomentelorMagice #RealMagic #teoskitchen #easyrecipes #easymeals #broccoli #chicken #dinneridea⠀
      CUȘ-CUȘ CU PUI ȘI BROCCOLI - salvează rețeta și ea te va salva pe tine 📝 

#RetetaMomentelorMagice de după sărbători, când vrei ceva rapid, bun și gata în 20 min! Merge perfect lângă o Coca-Cola Zero Zahăr rece ca gheața 🫶⠀⠀
⠀
Ingrediente 4 porții:⠀⠀
- 500g piept pui⠀⠀
- 300g buchețele broccoli⠀⠀
- 2 linguri ulei măsline⠀⠀
- o ceapă roșie⠀⠀
- sare, piper, boia afumată⠀⠀
- usturoi, condimente pui⠀⠀
- 200g cuș-cuș⠀⠀
- 400-500ml apă⠀⠀
⠀
Într-o cratiță încăpătoare sotăm cubulețele de piept de pui până sunt rumenite. Adăugăm ceapa tăiată mărunt, o lăsăm 2-3 minute cu puiul. Adăugăm buchețele de broccoli, cuș-cuș, apă și condimente. Amestecăm, punem capacul și lăsăm să fiarbă 10-15 min sau până cuș-cuș-ul e fiert.⠀⠀
⠀
Enjoy și să va fie de cel mai bine 🫶⠀⠀
⠀
#ad #RetetaMomentelorMagice #RealMagic #teoskitchen #easyrecipes #easymeals #broccoli #chicken #dinneridea⠀
      CUȘ-CUȘ CU PUI ȘI BROCCOLI - salvează rețeta și ea te va salva pe tine 📝 #RetetaMomentelorMagice de după sărbători, când vrei ceva rapid, bun și gata în 20 min! Merge perfect lângă o Coca-Cola Zero Zahăr rece ca gheața 🫶⠀⠀ ⠀ Ingrediente 4 porții:⠀⠀ - 500g piept pui⠀⠀ - 300g buchețele broccoli⠀⠀ - 2 linguri ulei măsline⠀⠀ - o ceapă roșie⠀⠀ - sare, piper, boia afumată⠀⠀ - usturoi, condimente pui⠀⠀ - 200g cuș-cuș⠀⠀ - 400-500ml apă⠀⠀ ⠀ Într-o cratiță încăpătoare sotăm cubulețele de piept de pui până sunt rumenite. Adăugăm ceapa tăiată mărunt, o lăsăm 2-3 minute cu puiul. Adăugăm buchețele de broccoli, cuș-cuș, apă și condimente. Amestecăm, punem capacul și lăsăm să fiarbă 10-15 min sau până cuș-cuș-ul e fiert.⠀⠀ ⠀ Enjoy și să va fie de cel mai bine 🫶⠀⠀ ⠀ #ad #RetetaMomentelorMagice #RealMagic #teoskitchen #easyrecipes #easymeals #broccoli #chicken #dinneridea⠀
      o săptămână ago
      View on Instagram |
      3/6
      Salată de ouă - aperitiv sau gustare de vis ✨️🍳 Salvează rețeta și ea te va salva pe tine!⠀
⠀
Am folosit:⠀
• 6 ouă fierte⠀
• 300g  telemea⠀
• 300ml iaurt grecesc⠀
• 50g maioneză⠀
• 1 linguriță muștar⠀
• ceapă verde, leurdă, patrunjel, mărar - după gust⠀
• sare si piper⠀
⠀
Enjoy și să vă fie de cel mai bine 🫶⠀
⠀
#teoskitchen #gospodiva #eggsalad #denearuncat #easyrecipes #easymeals #eggs #salata #retete
      Salată de ouă - aperitiv sau gustare de vis ✨️🍳 Salvează rețeta și ea te va salva pe tine!⠀ ⠀ Am folosit:⠀ • 6 ouă fierte⠀ • 300g telemea⠀ • 300ml iaurt grecesc⠀ • 50g maioneză⠀ • 1 linguriță muștar⠀ • ceapă verde, leurdă, patrunjel, mărar - după gust⠀ • sare si piper⠀ ⠀ Enjoy și să vă fie de cel mai bine 🫶⠀ ⠀ #teoskitchen #gospodiva #eggsalad #denearuncat #easyrecipes #easymeals #eggs #salata #retete
      2 săptămâni ago
      View on Instagram |
      4/6
      Hristos a Inviat! 🫶

Azi mai mult ca oricând...

Vocea-ndoielii stinge-o iar,
Tot ce-Ai promis, adu-mi aminte
Teama s-o înfrunt cu al Tău Cuvânt.

Spulberă bezna-n jurul meu!
Când trec prin văi, ridică-mi fruntea.
Printre lacrimi, fii Plăcerea mea.

Toata inima mea, eu o las în grija Ta.
Tu ești Domn în viața mea,
Mă las în grija Ta 🫶

Chiar în pustiu deschizi un drum,
Iar vocea Ta supune marea.
Cred că Tu lucrezi chiar si acum,
Chiar aici, chiar acum!

Nu e nimic să poată să mă frângă,
EȘTI NĂDEJDEA MEA!
Orice-ar veni în cale, neclintit sunt,
EȘTI NĂDEJDEA MEA 🫶

Toata inima mea, eu o las în grija Ta.
Tu ești Domn în viața mea,
Mă las în grija Ta 🫶
      Hristos a Inviat! 🫶 Azi mai mult ca oricând... Vocea-ndoielii stinge-o iar, Tot ce-Ai promis, adu-mi aminte Teama s-o înfrunt cu al Tău Cuvânt. Spulberă bezna-n jurul meu! Când trec prin văi, ridică-mi fruntea. Printre lacrimi, fii Plăcerea mea. Toata inima mea, eu o las în grija Ta. Tu ești Domn în viața mea, Mă las în grija Ta 🫶 Chiar în pustiu deschizi un drum, Iar vocea Ta supune marea. Cred că Tu lucrezi chiar si acum, Chiar aici, chiar acum! Nu e nimic să poată să mă frângă, EȘTI NĂDEJDEA MEA! Orice-ar veni în cale, neclintit sunt, EȘTI NĂDEJDEA MEA 🫶 Toata inima mea, eu o las în grija Ta. Tu ești Domn în viața mea, Mă las în grija Ta 🫶
      2 săptămâni ago
      View on Instagram |
      5/6
      Salvează rețeta și ea te va salva pe tine - una dintre retetele copilariei, tortul prezent la toate aniversarile si sarbatorile in familie – TORT DIPLOMAT!⠀
⠀
Desi pare o reteta intimidanta, este chiar usor de pregatit, promit! Facem un blat simplu, pandispan si o crema fina, racoroasa, plina ochi de fructe! In ceea ce priveste crema, mergem pe o varianta simpla, eu nu fac niciodata crema la baie de abur, doar ma asigur ca folosesc o cratita cu fundul gros si ca amestec incontinuu.⠀
⠀
Ingrediente pt blat:⠀
· 4 oua⠀
· 120g zahar⠀
· vanilie⠀
· 120g faina @paste.baneasa
⠀
In bolul mixerului, punem ouale, zaharul si vanilia si spumam pana isi tripleaza volumul (15-20 minute). Apoi adaugam faina si amestecam cu spatula. Dupa ce s-a omogenizat aluatul, punem intr-o tava cu diametru de 25cm si coacem 20-22 de minute la 170°C. Lasam blatul sa se raceasca, ii taiem capacul si il lasam in tava in care s-a copt.⠀
⠀
Ingrediente pt crema:⠀
· 4 oua⠀
· 250g zahar⠀
· 250ml lapte⠀
· vanilie⠀
· 100ml apa⠀
· 3 pliculete gelatina (30g)⠀
· 150ml apa⠀
• 500ml smântână dulce pentru frișcă (300ml pentru crema, 200ml pentru decor)
· 300g fructe⠀
⠀
Dizolvam gelatina in apa, lasam pana pregatim crema. Gelatina se va umfla si vom avea un jeleu. Punem ouale, zaharul si vanilia in bolul mixerului si amestecam pana isi dubleaza volumul. Adaugam la compozitie laptele, punem pe foc (la foc mic sau la baie de abur) si amestecam constant pana incepe sa se ingroase si glazureaza lingura.⠀
⠀
Punem gelatina in crema calda si amestecam pana se topeste. Daca folosim foi de gelatina, le lasam in apa rece pana se inmoaie, apoi le scurgem si le adaugam in crema calda. Lasam crema sa se raceasca si, cand incepe sa se ingroase, adaugam frisca batuta. Omogenizam, punem fructele, turnam in tava, peste blat, Apoi nivelem si dam la rece peste noapte.⠀
⠀
Desigur ca am decorat tortul cu frisca si cirese confiate, exact ca la petrecerile de ziua mea…cand aveam 10 ani! Alaturi de Baneasa va dorim Paste Fericit si Sarbatori in linste alaturi de cei dragi!⠀
⠀
#teoskitchen #gospodiva #tort #retetadetort #diplomat #cakerecipe #easyrecipes #easymeals #pastebaneasa #baneasa
      Salvează rețeta și ea te va salva pe tine - una dintre retetele copilariei, tortul prezent la toate aniversarile si sarbatorile in familie – TORT DIPLOMAT!⠀ ⠀ Desi pare o reteta intimidanta, este chiar usor de pregatit, promit! Facem un blat simplu, pandispan si o crema fina, racoroasa, plina ochi de fructe! In ceea ce priveste crema, mergem pe o varianta simpla, eu nu fac niciodata crema la baie de abur, doar ma asigur ca folosesc o cratita cu fundul gros si ca amestec incontinuu.⠀ ⠀ Ingrediente pt blat:⠀ · 4 oua⠀ · 120g zahar⠀ · vanilie⠀ · 120g faina @paste.baneasa ⠀ In bolul mixerului, punem ouale, zaharul si vanilia si spumam pana isi tripleaza volumul (15-20 minute). Apoi adaugam faina si amestecam cu spatula. Dupa ce s-a omogenizat aluatul, punem intr-o tava cu diametru de 25cm si coacem 20-22 de minute la 170°C. Lasam blatul sa se raceasca, ii taiem capacul si il lasam in tava in care s-a copt.⠀ ⠀ Ingrediente pt crema:⠀ · 4 oua⠀ · 250g zahar⠀ · 250ml lapte⠀ · vanilie⠀ · 100ml apa⠀ · 3 pliculete gelatina (30g)⠀ · 150ml apa⠀ • 500ml smântână dulce pentru frișcă (300ml pentru crema, 200ml pentru decor) · 300g fructe⠀ ⠀ Dizolvam gelatina in apa, lasam pana pregatim crema. Gelatina se va umfla si vom avea un jeleu. Punem ouale, zaharul si vanilia in bolul mixerului si amestecam pana isi dubleaza volumul. Adaugam la compozitie laptele, punem pe foc (la foc mic sau la baie de abur) si amestecam constant pana incepe sa se ingroase si glazureaza lingura.⠀ ⠀ Punem gelatina in crema calda si amestecam pana se topeste. Daca folosim foi de gelatina, le lasam in apa rece pana se inmoaie, apoi le scurgem si le adaugam in crema calda. Lasam crema sa se raceasca si, cand incepe sa se ingroase, adaugam frisca batuta. Omogenizam, punem fructele, turnam in tava, peste blat, Apoi nivelem si dam la rece peste noapte.⠀ ⠀ Desigur ca am decorat tortul cu frisca si cirese confiate, exact ca la petrecerile de ziua mea…cand aveam 10 ani! Alaturi de Baneasa va dorim Paste Fericit si Sarbatori in linste alaturi de cei dragi!⠀ ⠀ #teoskitchen #gospodiva #tort #retetadetort #diplomat #cakerecipe #easyrecipes #easymeals #pastebaneasa #baneasa
      2 săptămâni ago
      View on Instagram |
      6/6

                        Comments are closed.