Salata de ton cu naut va aduce azi gospo a voastra preferata 🙂 Naut. Naut si ton. Doua ingrediente pe care majoritatea le avem in camara, pentru ca se conserva extraordinar de bine si e minunat sa le ai mereu la indemana. Eu personal cumpar de fiecare data cand am ocazia 1-2 conserve de naut si astfel sunt momente cand am in camara pana la 10 conserve de la diversi producatori. De ce? Pentru ca iubesc hummus-ul, desigur, asa ca vreau sa am nautul la indemana cand doresc o gustare rapida si pentru ca imi place atat de mult, il gatesc atat in varianta clasica dar si in diverse combinatii: hummus cu ardei copti, hummus cu iaurt, hummus cu vinete coapte. Da, am mereu in frigider hummus pentru a-i servi pe musafiri, pentru ca alaturi de cateva felii de bagheta sau batoane de legume este o gustare delicioasa. Da, am mereu hummus in frigider pentru ca si Luca i-a prins gustul si il iubeste, mai ales in varianta cu vinete coapte. Dar nu despre hummus vreau sa vorbim azi, ci sa vedem impreuna la ce am mai putea folosi nautul in afara de faimosul hummus!
In fiecare luni, pe pagina de Facebook Teo’s Kitchen avem live-ul “Ce-ai prin frigider?” in care voi imi spuneti ce ingrediente aveti la indemana prin frigider sau camara si eu va propun retete care sa “consume” aceste ingredient, care sa va dea idei noi pentru masa de maine, sa experimentam impreuna combinatii noi, cu ingrediente simple. Va multumesc inca o data pe aceasta cale pentru tot sprijinul vostru, pentru ca imi scrieti comentarii frumoase, pentru ca in comentariile voastre imi gasesc inspiratie pentru retetele noi de pe blog 🙂 Cum ar spune americanu’ este o “win-win situation”, adica o situatie din care ambele parti ies invigatoare: eu am idei noi, voi aveti retete noi! Din comentariile voastre este inspirata si reteta de azi – Salata de ton cu naut. Care sunt comentariile care au inspirat aceasta combinatie?
Nicula Gabriel Eu am așa: bulion de roșii proaspăt, șuncă, muștar, salam, brânză, ciuperci, pepene galben, ton, oua, lapte, unt..etc. Acum ca mi-am amintit ca am si ton in frigider, as face un ton cu maioneza si cu ceapa verde. Ai mancat, Teo? Suuper bun!!!
Diana-Laura Boldoran Branza, oua si ton 🙂
Ramona Vass O reteta cu naut se poate?
Am combinat tonul, nautul si ideea lui Gabriel de salata de ton cu maioneza si a iesit reteta noastra de azi. Doar ca am folosit foarte putina maioneza si am facut mai degraba un sos de iaurt, care sa lege foarte bine salata, sa fie un sos cremos, insa mult mai light decat o maionza simpla. In plus, am adaugat in salata de ton si boabele de naut, care ii dau un plus de consistenta si o transforma dintr-o salata intr-o masa completa. Tijele de apio sau telina dau salatei si mai multa prospetime si aroma si raman crocante indiferent cat de mult stau in sos. Este o salata cu o multitudine de arome si texturi, numa’ buna de pus in borcanel si luat la drum, de pus in caserola pentru pranzul de la birou sau, asa cum am mancat-o noi, alaturi de un croissant, la pranz 🙂
Ingrediente pentru 4-6 portii:
– 300g ton din conserva
– 250g boabe de naut din conserva
– 4-5 tije apio
– o ceapa rosie mare
– 2 linguri maioneza (30g)
– 300ml iaurt grecesc
– o lingura mustar (dulce sau iute)
– o jumatate legatura patrunjel tocat marunt
– sare si piper dupa gust
Eu am folosit o conserva de ton alb file in ulei de masline pe care am scurs-o foarte bine intr-o sita. La fel procedam si cu nautul: in scurgem din conserva intr-o sita si apoi il clatim foarte bine sub jet de apa rece, indepartand teaca boabelor de naut. Taiem si ceapa cubulete (eu am folosit o ceapa rosie de apa, care este mai dulce si nu pisca, fiind ideala pentru salate) si la fel am taiat si tijele de apoio. Punem toate ingredientele intr-un bol si separat amestecam ingredientele pentru dressing. Puteti adauga si o lingura de ketchup in sos daca doriti sau un castravecior murat tocat marunt, pentru un plus de aroma. Puteti chiar inlocui ceapa rosie din salata cu ceapa verde sau sa adaugati si putina ceapa verde in sos, alaturi de patrunjel. Amestecam bine toate ingredientele si sosul, apoi lasam salata la rece 30 minute inainte de servire.
Sincer? Eu mereu am impresia ca salata e mai buna cu cat sta mai mult in frigider, asa ca de obicei o pregatesc seara si o “atacam” dimineata, la micul dejun. Sa va fie de cel mai bine! 🙂
Ma sperie putin retele sofisticate dar s curioasa..
Am facut in seara asta salata. Este geniala, minunata, fantastica!! Mai ales dupa ce sta o ora. Teo, ai retete minunate! Am facut cheescake-ul fara coacere cu caramel sarat, gulasul si tiramisu cu fructe de padure. Toate au fost mega laudate! Multumim ca imparti cu noi retetele!
Ma bucur mult ca v-a placut! Sa va fie de bine! 🙂
Daca unor mofturosi nu le place telina apio ma gandesc ca ar merge un ardei rosu sau un gogosar. Ce parere ai?
In rest…multumesc de idee. Am ratat nautul cu vinete, dr caut acum.
O zi frumoasa si inspirata!
sigur ca da!:) multumesc, la fel si tie!
Delicioasa!!! A fost aperitiv la masa de sambata. Mulțumesc. PS: și plăcinta cu foi și dovleac mi a ieșit!!!
Absolut delicioasa!Te felicit si te admir pentru perseverenta. Marturisesc ca saptamana aceasta am pregatit 90% retete de pe blog-ul tau. TOATE sunt delicioase!. Multumesc! Cristina
Ma bucur si va multumesc din suflet ca imi sunteti alaturi in bcuatarie! 🙂
Teo draga, sa-ți dea Bunutu’ sănătate cu rețeta asta. Al meu neamt ar mânca-o măcar o data la doua zile:))E delicioasa!
Alexandra, sa va fie de cel mai bine!