Salata cu orzo

salata cu orzo

Salata cu orzo. Delicioasa. Ingrediente:……aaaaaaaa, am uitat de introducere! Bine, recunosc, nu am uitat dar sunt intr-o graba fantastica si in mijlocul unui morman mare de haine pentru ca, asa cum va spuneam pe Feisbuc, plecam in vacanta. Din pacate mult mai scurta si mai aproape de casa decat planificasem initial, dar important este ca anul acesta am decis sa ne descoperim tarisoara. Da, am fost deja la Baile Felix asa cum poate ati citit si daca nu ati citit va invit sa cititi articolul de AICI si acum urmeaza un weekend prelungit la Sibiu, ca sa descopere si Luca si mama-sa tarisoara noastra frumoasa 🙂

salata cu orzo

Dar nu puteam sa plec fara sa va mai las o reteta, poate doo-trei, asa de drum! Azi avem salata cu orzo, orzo fiind paste fainoase de dimensiunea si forma boabei de orez. In magazinele de la noi gasiti orzo de la Barilla – risoni si este ideal pentru supa, salate, gatit pilaf, ca si orezul sau pur si simplu fiert, cu putin ulei de masline. Sau, puteti incerca reteta mea de Orzo cu spanac si parmesan!

salata cu orzo

Ingrediente pentru 6 portii:
– 500g orzo
– 300g rosii cherry taiate in jumatati sau sferturi
– 150g masline
– 200g mix salata (iceberg, rucola, spanac, radicchio)
– 2 linguri busuioc tocat marunt
– 200g branza feta taiata cubulete
– 100g stafide sau merisoare
Ingrediente pentru dressing:
– 60ml otet de mere
– o lingura zeama de lamaie
– o lingura mustar dulce
– o lingurita miere
– o ceapa rosie mica, tocata marunt
– sare si piper dupa gust
– 120ml ulei de masline extra virgin

Fierbem orzo dupa instructiunile de pe ambalaj, avand grija ca pastele fainoase sa ramana al dente. Daca le fierbem prea mult, nu vor avea tinuta in salata 🙂 Intr-un bol punem toate ingredientele pentru salata, la final presaram feta maruntita. In alt bol amestecam bine cu telul toate ingredientele pentru dressing. Turnam dressingul peste salata, amestecam bine si o lasam la rece 10 minute inainte de servire.

Este o combinatie foarte faina de gusturi si arome si se pastreaza foarte bine la rece, deci puteti sa o pregatiti de seara si o aveti a doua zi ca pranz in caserola, la birou. Sa va fie de cel mai bine si noua sa ne fie cel mai bine de mica escapada la Sibiu! 🙂

salata cu orzo

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.