Placinta cu mere si nuci

Placinta cu mere este emblematica in sezonul toamna iarna si eu va propun azi o reteta mai speciala – PLACINTA CU MERE SI NUCI – foarte crocanta, plina de arome si usor de pragatit cu foile de placinta de la Morarita.

Placinta cu mere si nuci

Placinta cu mere si nuci – tot ce trebuie sa stii despre reteta

  • Folosim un pachet de foi de placinta Morarita. E foarte important sa decongelam foile peste noapte in frigider sau pe blatul dn bucatarie 1-2 ore, pana foile sunt decongelate dar inca reci.
  • Pentru o varianta de post a acestei retete, renuntam la amestecul de oua si pur si simplu ungem placinta la final cu putin ulei, cu ajutorul unei pensule de patiserie.
  • Putem da merele pe razatoare sau le putem taia cubulete, in functie de preferinte.
  • Pentru aceasta reteta puteti folosi si dovleac dat pe razatoare.

Placinta cu mere si nuci

Placinta cu mere si nuci – Ingrediente pentru o tava de 20x30cm

  • 400g foi placinta Morarita
  • 1.5 kg mere
  • 200g zahar
  • 2 lingurite scortisoara
  • 50g stafide
  • 100g nuci
  • esenta rom
  • 4 linguri gris
  • 30ml ulei pentru uns foile
  • 4 oua
  • 150ml lapte
  • 1 lingurita scortisoara

Placinta cu mere si nuci

Mod de preparare Placinta cu mere si nuci

  1. Lasam la inmuiat stafidele in apa calduta cu esenta de rom.
  2. Prajim nucile intr-o tigaie, fara adaos de ulei, pana sunt rumenite. Le tocam grosier din cutit.
  3. Curatam merele, le dam pe razatoarea mare, nu le stoarcem de suc. Le calim impreuna cu zaharul si scortisoara, amestecand des, pana merele sunt moi si lichidul scade aproape de tot.
  4. Amestecam merele cu grisul, stafidele bine scurse, nucile.
  5. Desfacem foile pentru placinta, punem deoparte 4-5 foi, le taiem pe restul fasii de 1 cm latime.
  6. Punem foile intregi in tava, suprapuse, ungand-o pe fiecare cu putin ulei, cu o pensula de patiserie.
  7. Punem apoi jumatate din amestecul de mere, nivelam cu spatula.
  8. Punem jumatate din foile fasii, in strat uniform. Continuam cu restul de mere si ultimul strat de foi fasii.
  9. Amestecam ouale, laptele si scortisoara.
  10. Turnam peste placinta, dam la cuptorul incins la 180°C, 20-25 minute sau pana placinta e frumos rumenita.

O lasam sa se raceasca la temperatura camerei inainte de feliere, apoi o putem pudra cu zahar.

Pacinta cu mere si nuci e gata si promit ca e mi-nu-na-ta! Sa va fie de cel mai bine! Vezi si alte retete cu foi de placinta AICI.

Placinta cu mere si nuci

Placinta cu mere si nuci

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.