Chec turta dulce

Stiti deja ca Pepco este unul dintre magazinele mele de suflet, prima optiune cand vine vorba de decoratiuni pentru casa dar si recuzita pentru bucatarie, vase si forme de copt, spatule etc.

chec turta dulce

Asa ca am vrut sa profit de colectia de Craciun Pepco si zilele acestea am fost la cumparaturi serioase si am gasit lucrusoare extrem de frumoase si utile pentru bucatarie si casa. Va las mai jos o poza reprezentativa pentru sectiunea bucatarie/cooking!

pepco romania

Am ales foarte multe cutiute metalice, perfecte pentru daruit biscuiti, fursecuri si prajituri. Mi se pare un cadou atat de frumos, o atentie foarte personala si mereu am incurajat astfel de cadouri pentru familie, prieteni, vecini. Asa ca azi facem impreuna Chec turta dulce, un cadou perfect pentru cei dragi si, in plus, toata casa miroase minunat cat prajitura sta la cuptor!

chec turta dulce

Avem nevoie de doar cateva ingrediente, un bol, o spatula si o tava pentru chec. Desigur ca am ales din Pepco cel mai simpatic bol din Univers, ceramic, cu Mos Craciun. E fain si pentru a pregati mancarea dar si pentru servire. Spatula in forma de mos e super adorabila, iar in colectia de Craciun Pepco gasiti diverse forme pentru copt, printre care si aceasta forma incapatoare de chec/cozonac.

pepco romania

Hai sa vedem de ce ingrediente avem nevoie pentru reteta Chec turta dulce. Nu uitati ca puteti dubla foarte usor cantitatile din reteta pentru o portie dubla sau puteti face compozitia intr-o tava dreptunghiulara, de 20×30 cm pentru a taia checul cubulete.

Chec turta dulce – ingrediente pentru o bucata (10-12 felii)

  • 250g faina
  • un pliculet praf de copt
  • ½ lingurita sare
  • 2 lingurite mix condimente pt turta dulce
  • 3 oua
  • 150g zahar brun
  • o lingura miere
  • 250g iaurt in stil grecesc
  • 100ml ulei floarea soarelui

chec turta dulce

Incingem cuptorul la 160 °C cu ventilatie, tapetam tava cu sprei nonstick sau hartie de copt. Intr-un bol punem ouale, zaharul, iaurtul si uleiul. Amestecam foarte bine. Adaugam faina, condimentele, praful de copt, sarea. Amestecam foarte bine pana avem un aluat lucios, cremos. Turnam compozitia in tava pregatita, nivelam cu spatula. Dam la cuptor 45-50 minute sau pana trece testul scobitorii. Dupa primele 30 minute de coacere, cand checul este rumenit la suprafata, acoperim cu folie de aluminiu pentru a ne asigura ca se coace bine si la interior.

chec turta dulce

Reteta de Chec turta dulce e gata! Lasam checul sa se raceasca putin in tava, apoi il rasturnam pe o parte pe un gratar de bucatarie, pana la racirea completa. Il feliem si ne bucuram de el alaturi de o cana de lapte rece. Apropo, ati vazut canutele mele dragute? Sunt tot de la Pepco! Am folosit o cutie metalica cu gemulet pentru a face un cookie box cadou de Mos Nicolae pentru vecini, sunt sigura ca se vor bucura foarte tare. Sa va fie de cel mai bine si abia astept sa imi aratati si mie pe Instagram ce ati gasit dragut in colectia de craciun Pepco!

chec turta dulce

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.