Budinca de macaroane cu branzeturi – o idee delicioasa pentru pranz sau cina, o reteta pe care o va iubi toata familia, pentru ca o poti personaliza usor, in functie de branzeturile voastre preferate!
Reteta de budinca de macaroane cu branzeturi se pregateste foarte usor si este ideala pentru cinele din timpul saptamanii, cand toata familia se aduna acasa, infometata dupa o zi lunga la scoala si la birou. Poti pregati budinca de seara, iar a doua zi doar o dai la cuptor. La fel de potrivita este si pentru caserola de la birou, pentru ca se poate manca rece sau calda. In plus, din cantitatile retetei de Budinca de macaroane cu branzeturi ies 8-10 portii, asa ca vei avea mancare pentru toata familia pentru minim 2 zile si este indicata si cand ai musafiri la masa, mai ales iubitori de branzeturi.
Budinca de macaroane cu branzeturi – tot ce trebuie sa stii despre reteta
- Am folosit macaroanele clasice Baneasa, pe care le stiu si le iubesc inca din copilarie si sunt sigura ca si voi! Sunt ideala pentru budinci si macaroane cu branza, iar noi combinam azi cele doua retete intr-o delicioasa budinca cu branzeturi!
- Budinca de macaroane este ideala pentru a “recicla” branzeturile pe care le ai incepute in frigider, branzeturile ramase pe un platou dupa o petrecere si poti folosi diverse tipuri de branza, in functie de gusturi sau de ce ai la indemana.
- Ce branzeturi folosim? Cele preferate! Eu am folosit branza de burduf, branza de vaci, parmezan, cascaval. Ce mai putem folosi? Urda, ricotta, cascaval afumat, grana Padano, cheddar, gorgonzola. Adaugam si oua si smantana dulce si gata!
- Ce mai putem adauga? Ceapa verde, usturoi verde, cubulete de ardei, bacon, felii de carnaciori, cubulete de piept de pui.
Budinca de macaroane cu branzeturi – ingrediente pentru 8-10 portii
- 500g macaroane clasice Baneasa
- 3-5 oua (in functie de marime)
- 200ml smantana dulce pentru gatit
- sare si piper dupa gust
- 400g branza de vaci
- 350g branza de burduf
- 80g parmezan dat pe razatoare
- 100g cascaval dat pe razatoare
- 250g cubulete bacon
- legatura ceapa verde
Mod de preparare Budinca de macaroane cu branzeturi
- Mai intai punem la fiert macaroanele in 4 litri de apa cu sare.
- Cand apa clocoteste, adaugam macaroanele si le fierbe, timpul indicat pe ambalaj. Intre timp, pregatim sosul.
- Batem ouale ca pentru omleta, impreuna cu smantana dulce. Condimentam cu sare si piper dupa gust.
- Adaugam branzeturile, amestecam foarte bine.
- Adaugam si baconul si ceapa verde. Optional, le putem cali inainte.
- Scurgem macaroanele si le adaugam peste branzeturi. Amestecam totul foarte bine si turnam amestecul intr-o tava de 30×40 cm, bine unsa cu unt.
- Nivelam cu spatula si dam la cuptorul incins la 180°C, 25-30 min sau pana budinca e rumenita.
Daca avem rabdare, o lasam sa se raceasca inainte de feliere…dar stim cu totii ca nu vom avea rabdare, pentru ca este un deliciu! Sper din suflet sa incercati reteta, sunt sigura ca va fi un hit! Sa va fie de cel mai bine! Incearca si reteta de Macaroane vegane cu cartofi rantaliti sau Salata rece de macaroane