Parmigiana di melanzane la cuptor

Parmigiana di melanzane la cuptor facem azi, o reteta delicioasa pentru sezonul de primavara-vara! In mod traditional, parmigiana di melanzane presupune vinete prajite in baie de ulei, insa varianta noastra este mult mai light si mai putin calorica, dar la fel de delicioasa!

Parmigiana di melanzane la cuptor

Poti folosi si felii de dovlecei/zucchini si puteti pregati ingredientele cu o zi inainte, iar in momentul servirii, doar dati totul la cuptor. Poti dubla foarte usor cantitatile pentru a pregati parmigiana in tava mare de la cuptor, mai ales daca ai invitati sau pregatesti un gratar cu prietenii.

 

Parmigiana di melanzane la cuptor

Ingrediente pentru 6 portii Parmigiana di melanzane

  • 3 vinete medii
  • sare, piper
  • ulei de masline extra virgin
  • 300g sos de rosii BIO cu ierburi aromatice/legume
  • mix de condimente pentru legume Kania
  • 4 bucati mozzarella light Lovilio
  • 2-3 rosii
  • frunze de busuioc proaspat
  • 100g parmezan fulgi Lovilio

Toate ingredientele pentru reteta de Parmigiana di melanzane la cuptor va asteapta in magazinele LIDL, iar pentru si mai multe retete de sezon, te asteptam in BUCATARIA LIDL!

Parmigiana di melanzane la cuptor

Mod de preparare Parmigiana di melanzane

  1. Taiem vinetele in felii de 4mm. Le condimentam bine cu sare, le lasam sa stea 30 min.
  2. Tamponam apoi vinetele foarte bine cu un servet, astfel vor fi mai putin amare.
  3. Le asezam in tava, pe hartie de copt. Le stropim cu ulei de masine si le condimentam dupa gust cu mixul de condimente pentru legume.
  4.  Le coacem 20-25 min la 200°, pana sunt rumenite.
  5. Intre timp taiem rosiile si mozzarella bine scursa in felii de grosimea feliilor de vinete. Le condimentam dupa gust.
  6. Intr-un vas termorezistent, alternam straturi de vinete, rosii, mozzarella.
  7. Din loc in loc, punem cate o lingura de sos de rosii.
  8. Stropim cu ulei de masline si presaram parmezanul.
  9. Dam la cuptor 20-25 min la 200° pana preparatul are o crusta rumenita.
  10. Servim cu frunze proaspete de busuioc.

Parmigiana di melanzane la cuptor

Parmigiana di melanzane la cuptor

Aceasta reteta de Parmigiana di melanzane la cuptor este nu doar o masa in sine, ci si o garnitura perfecta pentru gratarele ce urmeaza in acest sezon! Sa va fie de cel mai bine!

parmigiana di melanzane

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.