Salata rece de paste este mereu o idee buna si salvatoare pentru orice masa! Se pregateste rapid si o poti adapta in functie de ingredientele pe care le ai la indemana sau in functie de preferintele familiei si prietenilor. Azi pregatim impreuna o reteta cu iz de copilarie – SALATA RECE DE MACAROANE!
Salata rece de macaroane – tot ce trebuie sa stii despre reteta
- Este o salata foarte usor de adaptat in functie de preferinte. Nu va place mazarea? O puteti inlocui cu boabe de porumb sau naut! Tineti post? Folositi doar legume, iar pentru sos folositi maioneza si iaurt vegan. Aveti aici o reteta geniala de maioneza de post!
- Pentru salata rece de macaroane, dar si in general pentru salatele de paste, este ideal sa fierbem pastele al dente, cu 1 minut mai putin decat timpul indicat pe ambalaj, apoi sa le scurgem foarte bine si sa le trecem pe sub jet de apa rece. In cazul pastelor calde, cu sos, apa i care au fiert pastele este ideala pentru a ingrosa sosul (alb sau rosu) si nu scurgem pastele pentru ca amidonul de pe ele ajuta sosul sa se lpeasca de paste si sa le faca si mai cremoase. In cazul salatelor de paste, care trebuie sa fie cat mai fresh, nu uitam sa le limpezim bine in apa rece.
- Cu cat sta mai mult la rece, cu atat saata de paste este mai delicioasa! O puteti pregati cu o zi inainte de servire si asta o face ideala pentru petrecerile de vara.
- Poate fi o garnitura excelenta alaturi de carne si legume la gratar.
Am ales macaroanele Baneasa, aceleasi pe care mama le folosea in copilarie cand ne facea salata de paste. Iubesc macaroni Baneasa si inseamna pentru mine gustul copilariei. Macaroane cu branza, macaroane cu varza, macaroane cu branza dulce, macaroane cu nuca sau pesmet in zilele de post, toate sunt retete iubite in familia mea si, sunt sigura, in familiile voastre!
Aceasta Salata rece de macaroane este un deliciu, va promit! Este o reteta care merge perfect si pe o masa de sarbatoare, dar si pentru o cina din timpul saptamanii. Este foarte potrivita pentru caserola de la birou, toti colegii vor veni cu furculita, deci puteti duce din start portie dubla!
Salata rece de macaroane – ingrediente pentru 6 portii
- 300g macaroni Baneasa
- 300g sunca Praga
- 3 fire ceapa verde
- 3 fire usturoi verde
- 1 ardei gras rosu
- 300g mazare congelata
- 50g maioneza
- 200g iaurt grecesc
- 2 lingurite mustar
- sare si piper dupa gust
Putem folosi mazare proaspata, congelata sau din conserva. Daca folosim mazare proaspata sau congelata, o fierbem in apa cu sare pana este crocanta, apoi o scurgem foarte bine.
Punem la fiert macaroanele in 3 litri de apa cu sare. Adaugam pastele numai in momentul in care apa fierbem si le laam la fiert maxim timpul indicat pe ambalaj. Le scurgem foarte bine si le trecem pe sub jet de apa rece.
Cat timp fierb pastele, ne ocupam de sunca si ardeiul gras, pe care le taiem cubulete. Pregatim si sosul din iaurt, maioneza, ceapa si usturoi verde, mustar, sare si piper dupa gust.
Nu ne ramane decat sa le amestecam pe toate intr-o delicioasa Salata rece de macaroane! Alaturi de prietenii de la Baneasa, va dorim sa va fie de cel mai bine!