Prajitura cu prune

Prunele sunt in plin sezon si azi ne bucuram de ele intr-o reteta mi-nu-na-ta, foarte usor de realizat si absolut delicioasa – Prajitura cu prune! Este o prajitura pufoasa, care se pastreaza asa mai multe zile, fiind ideala pentru pachetelul de la scoala sau de la birou.

Prajitura cu prune

Pentru aceasta reteta de Prajitura cu prune nu ai nevoie de foarte multe ingrediente si, daca nu iti plac prunele, le poti inlocui cu mere/pere/gutui. Cum procedezi? Dai aceste fructe pe razatoare, le calesti intr-o tigaie fara adaos de ulei, adaugand zahar si scortisoara. Punem merele calite la mijlocul prajiturii si va fi perfecta! Poti folosi si fructe de padure proaspete sau visine/alte fructe din compot. Posibilitatile de adaptare ale acestei retete sunt nenumarate, sper sa gasiti varianta penrfecta pentru noi.

Prajitura cu prune

Ca de obicei, al folosit faina 000 de la Baneasa. Este faina care nu imi lipseste niciodata din casa, este de foarte buna calitate si poate fi folosita la ORICE, de la prajituri la cozonac.

Prajitura cu prune

Ingrediente Prajitura cu prune:

  • 6 oua mari
  • 150g zahar tos
  • 150g unt moale, la temperatura camerei
  • 250g faina Baneasa 000
  • ½ pliculet praf de copt
  • o lingurita esenta vanilie
  • 600g prune
  • 2 linguri zahar brun
  • 1 lingurita scortisoara

Prajitura cu prune

Incingem cuptorul la 160°C. Tapetam cu unt si faina sau un spray non-stick o tava de 20x30cm.

Spunam ouale, zaharul si vanilie pana ouale isi dubleaza volumul. Adaugam pe rand restul ingredientelor. Turnam 2/3 din aluat in tava pregatita, nivelam cu spatula.

Prajitura cu prune

Asezam deasupra punele taiate in jumatate, cu coaja in jos. Pudram cu zahar brun si scortisoara. Punem aluatul ramas intr-un pos si facem dungi de aluat peste prune. Coacem 35-40 min sau pana prajitura cu prune trece testul scobitorii.

Prajitura cu prune

Inainte de servire, putem unge Prajitura cu prune cu miere, sirop de agave sau zahar pudra vanilat si putina scortisoara. Este delicioasa si minunata calda, imediat ce o scoatem din cuptor, alaturi de inghetata sau rece. Si rece va fi la fel de pufoasa! Sa va fie de cel mai bine!

Prajitura cu prune

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.