Cine poate refuza clatitele? Nimeni! Sunt un deliciu iubit de toata lumea si azi le pregatim intr-o varianta sarata, perfecte pentru masa de pranz, alaturi de o salata! Hai sa facem impreuna Clatite cu ciuperci si spanac!
Iti plac clatite sarate? Incearca si reteta de CLĂTITE CU URDĂ ȘI MĂRAR (click pe titlu pentru a accesa reteta)!
Clatite cu ciuperci si spanac – tot ce trebuie sa stii despre reteta
- Ti s-a intamplat sa faci aluatul pentru clatite si sa ti se para ca este prea gros sau prea subtire? Ei bine, este foarte important ca, o data pregatit, aluatul sa se odineasca minim 15 minute. In acest timp se dezvolta glutenul din faina si veti vedea ca aluatul se ingroasa. De aceea, de multe ori, daca facem o portie mareee de aluat de clatite, observam ca pe masura ce le coacem, aluatul devin mai gros.
- Sfatul meu: dupa ce aluatul se odihneste, coaceti prima clatita, de test. Daca aluatul este prea gros, adaugati putina apa minerala sau lapte. Daca este prea subtire, luati o anita de aluat, adaugati 2 linguri de faina si amestecati bine, pana la omogenizare completa, apoi turnati inapoi in portia mare de aluat. Daca adaugati faina direct in aluat, vor aprea cocolase.
- Puteti folosi orice fel de ciuperci doriti: hribi, galbiori, ghebe, champignon, pleurotus sau chiar ciuperci din conserva.
- Ce mai puteti adauga? Porumb, cubulete de bacon/sunca, mazare, buchetele de broccoli etc.
Toate ingredientele necesare pentru reteta de Clatite cu ciuperci si spanac va asteapta in magazinele LIDL. Iar daca iti plac clatitele, iti las mai jos cateva idei delicioase din Bucataria LIDL. Click pe fiecare titlu pentru a accesa reteta:
- Clatite americane umplute cu ciocolata
- Pancakes pentru copii
- Clatite cu branza dulce si stafide, la cuptor
- Clatite vegane cu spanac umplute cu crema de caju cu rosii
- Pancakes cu quark
- Pancakes cu mazare si ovaz
- Pancakes cu bacon
Clatite cu ciuperci si spanac - Ingrediente pentru 10 portii
Ingrediente pentru clatite:
- 500ml lapte Pilos
- 2 oua mari (L sau XL)
- 1 lingurita sare Castello
- 2 linguri ulei de floarea soarelui Vita D’Or
- 230g faina Belbake
Ingrediente pentru umplutura:
- 3 linguri ulei de floarea soarelui Vita D’Or
- o ceapa rosie mare
- 2-3 catei usturoi
- 500g ciuperci champignon
- 200g spanac
- sare si piper dupa gust
- 200g branza de vaci Pilos
Pentru clatite: intr-un bol incapator amestecam laptele, ouale, sarea, uleiul. Adaugam faina si amestecam pana nu avem cocoloase de faina. Lasam aluatul sa se odihneasca minim 15 minute, intre timp pregatim umplutura.
Taiem ceapa marunt, taiem ciupercile cubulete. Intr-o tigaie incingem uleiul, calim ceapa pana devine translucida. Adaugam ciupercile si usturoiul trecut prin presa. Condimentam cu sare si piper dupa gust. Lasam la foc mic, pana ciupercile sunt al dente si lichidul lasat de ele scade. Adaugam spanacul, lasam pe foc 1-2 minute.
Din aluatul pregatit, coacem pe rand 10 clatite. Ungem fiecare clatita cu un strat generos de branza de vaci. In functie de cat de condimentate sunt ciupercile si de gusturile personale, putem condimenta branza de vaci cu sare, piper, boia afumata, usturoi sau ceapa granulate. Adaugam ciupercile, impachetam clatitele in stilul preferat si gata!
Reteta de clatite cu ciuperci si spanac este gata! Merge perfect alaturi de o salata fresh! Pofta buna!