Clatite cu urda si marar – Masa lui Rebreanu

De 13 ani de cand exista Teo’s Kitchen v-am povestit mereu despre cele trei mai pasiuni ale mele: gatitul, viata la tara si cititul. Uneori, nici nu stiu care din cele trei mi-e cea mai draga, dar stiu ca daca trec cateva zile fara sa gatesc…ceva nu e bine! Daca trec cateva zile fara sa “iau pulsul” de la Aschileu, satul meu de suflet, ceva lipseste! Iar doua-trei zile fara citit…sunt zile in care ma simt de-a dreptul ciudat. Acestea fiind spuse, cand am aflat de initiativa LIDL – Bucate ca la carte – nu am putut sa stau deoparte! Asa a ajuns azi pe blog reteta de Clatite cu urda si marar, o reteta inspirata de viata la tara, de satele lui Rebreanu si masa de la nunta lui Ion.

clatite cu urda si marar

Camara noastra – Bucate ca la carte – Bucate din altfel de carti

Produsele Camara Noastra imi sunt deja foarte dragi si sunt sigura ca si voi le cunoasteti din magazinele Lidl. In gama Cămara Noastra gasim produse dezvoltate cu producatori locali, parteneri Lidl pe termen lung.

Gama permanenta Camara Noastra sunt produsele pe care le gasiti zi de zi la raft, iar in saptamanile tematice „Saptamana Romaneasca” gasim si mai multe produse Camara Noastra. Cum ar fi iaurtul si smantana din lapte de bivolita.

clatite cu urda si marar

Anul acesta, Camara Noastra se transforma intr-un serial-documentar online!

  • In fiecare episod se recreeaza o masa dintr-o carte scrisa de un autor celebru.
  • Pentru „Bucate ca la carte” se face o documentare ca la carte, deci Chef Florin Dumitrescu si Andrei Aradits au plecat prin tara, sa afle totul despre fiecare scriitor, viata si universul lui si mai ales sursele reale de inspiratie ale meselor pe care le descriu in cartile lor.

In primul episod va invitam la Masa lui Rebreanu si la bucatele pe care le descrie in romanul Ion! Te invitam si pe tine la masa de sarbatoare! Urmareste primul episod AICI 🖤

masa lui rebreanu camara noastra lidl

Eu am ales sa particip la Masa lui Rebreanu cu o reteta foarte draga mie – Clatite cu urda si marar –  pe care am adaptat-o dupa retata lui Buni Sia, pe care a invatat-o de la Tina, bunica ei. Sigur, Tina nu avea crepiera, cocea clatitele in tigaia de fonta, iaurtul de bivolita era facut in casa, cu lapte proaspat de la „Iambor” si urda la fel, de la vesnica vaca „Steluta”. Dar in reteta mea de Clatite cu urda si marar traditionalul intalneste modernul si am folosit iaurt din lapte de bivolita si urda Camara Noastra, iar clatitele le-am umplut direct in tigaie. Rezultatul? Clatite delicioase, demne de masa de la Nunta lui Ion!

clatite cu urda si marar

Ingredients

  • 4 oua
  • 60ml ulei
  • 500ml lapte
  • o lingura zahar
  • 1/4 lingurita sare
  • vanilie dupa gust
  • 200g faina
  • ulei pentru uns tava

Clatite cu urda si marar – Ingrediente pentru umplutura

  • 500g urda Camara Noastra
  • 4 linguri iaurt din lapte de bivolita Camara Noastra
  • 4 linguri zahar (sau dupa gust)
  • 1 galbenus
  • 2 linguri marar proaspat tocat fin

clatite cu urda si marar camara noastra lidl

 

Mod de preprare Clatite cu urda si marar

  1. Punem toate ingredientele pentru umplutura intr-un bol incapator si amestecam cu mixerul sau telul pana avem o compozitie omogena, foarte fina, fara cocoloase de faina.  Lasam compozitia pentru clatite sa se odihneasca 10-15 minute inainte de a coace clatitele.
  2. Intre timp, pregatim umplutura: amestecam toate ingredientele pentru umplutura pana avem o crema. Potrivim cu zahar si marar dupa gust.
  3. Incingem o tigaie anti-aderenta si o ungem cu putin ulei, folosind o pensula pentru patiserie. Punem cca o jumatate de polonic de compozitie pentru fiecare clatita si rotim tigaia pentru a distribui uniform. Coacem 1 minut la foc mediu sau pana clatita face o pelicula pe partea superioara.
  4. Pe jumatate din clatita punem un strat generos din crema de urda.
  5. Impaturim clatita pe jumatate, astfel incat sa acoperim umplutura. Mai coacem la foc mic pe fiecare parte, pentru a coace si umplutura si pana clatitele sunt rumenite.

clatite cu urda si marar camara noastra lidl

Clatite cu urda si marar este o reteta pe care toata familia o va iubi! Iar eu sunt sigura ca ar fi fost o reteta vredinca de Masa lui Rebreanu! Vezi intreg episodul AICI.

clatite cu urda si marar

 Dar o masa de maaare sarbatoare, asa cum a fost masa de la nunta lui Ion, nu este completa fara un platou de aperitive! Sigur ca nu m-am putut abtine si, din delicioase produse Camara Noastra, am facut un platouas taranesc, pe care vi-l servesc cu mare drag! Sa va fie de cel mai bine!

camara noastra lidl masa lui rebreanu

2 Comments

  1. Gabi M

    Sa-mi fie cu iertare, dar eu nu pot sa-mi inchipui ce gust are combinatia de dulce (zahar) si marar, parca mi-e cam teama

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.