Paste integrale cu tofu si vinete

Prima intrebare a lui Luca daca ii spun ca avem paste la pranz: cu carne sau cu branza? De data aceasta insa, a fost una dintre putinele dati in care nu doar ca a mancat, dar a cerut si supliment la o reteta de paste fara carne, fara branza, de post/vegane! Aceasta este magia retetei de Paste integrale cu tofu si vinete!

Paste integrale cu tofu si vinete

Paste integrale cu tofu si vinete – tot ce trebuie sa stii despre reteta

  • Alaturi de cubulete de tofu si vinete, puteti adauga si cubulete de zucchini, boabe de naut sau porumb, ardei gras taiat cubulete sau rondele de morcovi.
  • Cu ce inlocuim tofu? Daca nu ati incercat tofu pana acum, va anunt ca este delicios, mai ales varianta afumata. Il puteti inlocui cu branza halloumi, care rezista foarte bine la temperature inalte si isi pastreaza forma, insa reteta nu va ma fi vegana. Exista in magazine si alte variante de branza vegetala (de caju, de exemplu).
  • Ador pastele integrale din 100% grau dur de la Paste Baneasa! Pastee din grau dur sunt mai rezistente la procesul de fierbere decat pastele grau moale si isi mentin foarte bine forma.

Paste integrale cu tofu si vinete

Care sunt beneficiile Pastelor Baneasa integrale din 100% grau dur? Graul dur le ofera pastelor rezistena in procesul de fierbere, isi mentin bine forma si au un gust deosebit fata de cele din grau moale. Pe langa beneficiile oferite de graul dur, pastele integrale au si mai multe beneficii: sunt bogate in fibre care stimuleaza sistemul digestiv,si micsoreaza nivelul colesterolului rau din sange. Consumul de cereale integrale reduce riscul aparitiei bolilor cardiovasculare (incetinesc asimilarea zaharului si grasimilor in sange) si a diabetului; contin antioxidanti si enzyme. Sunt indicate pentru persoanele care sunt atente la silueta si isi doresc un mai bun control al greutatii. La fel ca si restul gamei Paste Baneasa grau dur 100%, pastele integrale sunt paste de calitate premium fabricate in Romania.

Paste integrale cu tofu si vinete

Ingrediente pentru 4 portii:

  • 320g paste integrale Baneasa
  • 2 linguri ulei
  • 1 vanata medie
  • 300g tofu (optional puteti folosi tofu afumat)
  • Sare, piper, boia afumata, usturoi granulat
  • ceapa medie
  • 2-3 catei de usturoi
  • 250g rosii
  • patrunjel verde

Paste integrale cu tofu si vinete

Scurgem bine tofu din saramura si il tamponam cu hartie de bucatarie. Taiem tofu si vinetele cubulete de marimi egale. Intr-o tigaie incapatoare, incingem uleiul si prajim cubuletele de vinete si tofu pana sunt rumenite. Condimentam cu sare, piper, boia afumata, usturoi. Adaugam ceapa taiata pestisori, usturoiul taiat fin sau trecut prin presa. Lasam totul la foc foarte mic, pana fierbem pastele.

Pentru paste, fierbem 3 litri de apa. Cand clocoteste, adaugam o lingurita de sare si 320g paste. Le fierbem 8 minute sau timpul indicat pe ambalaj, in functie de tipul de paste integrale Baneasa folosite.

Luam o cana din apa in care au fiert pastele si o turnam peste vinete. Punem si rosiile. Lasam sa fiarba 5-10 minute sau pana linchidul scade la jumatate, la foc mare. Scurgem pastele si le adaugam fierbinti peste sos. Amestecam, punem si patrunjel tocat marunt.

Paste integrale cu tofu si vinete

Paste integrale cu tofu si vinete

Reteta de Paste integrale cu tofu si vinete  este gata si va promit ca este de-li-cioa-sa! Sa va fie de cel mai bine!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.