Sarbatorim luna iubirii cu un tort foooooarte usor de pregatit dar de mare efect – TORT INIMIOARA DE CIOCOLATA!
Nu am glumit cand am spus ca se pregateste extrem de usor: intr-un bol amestecam ingredientele uscate, in altul cele lichide. Le turnam apoi peste amestecul cu faina si GATA! In mai putin de 10 minute, tortul este gata de cuptor. Cred ca nici nu apucam sa incingem cuptorul la 180°C si e gata!
TORT INIMIOARA DE CIOCOLATA – tot ce trebuie sa stii despre reteta
- Daca nu aveti o forma de copt inimoara, puteti coace tortul intr-o forma rotunda cu diametrul de 20-22 cm sau o forma dreptunghiulara de 20x30cm, apoi decuprati inimioara sau pur si simplu transformati tortul intr-o prajitura delicioasa.
- In majoritatea supermarket-urilor gastit crema de caramel sarat sau dulce de leche, merge perfect in combinatie cu blatul ciocolatos si se vor forma mici buzunarele de caramel, absolut decadente si delicioase!
- Puteti inlocui caramelul sarat cu crema de ciocolata si alune, crema tartinabila de fistic sau chiar gem de caise/magiun/gem de zmeura.
- Ca de obicei, la capitolul faina, am ales faina 000 de la Baneasa, preferat mea, mereu prezenta in Teo’S Kitchen in toate tipurile de retete!
Ingrediente Tort inimioara de ciocolata – 10-12 portii:
- 200g faina Baneasa 000
- 50g cacao
- 160g zahar
- 1 pliculet praf de copt
- 2 oua marimea L
- 80ml ulei
- 200ml lapte
- 1 lingurita extract de vanilie
- 1 lingurita esenta de rom
- 6 lingurite caramel sarat/crema de ciocolata
- 300g ciocolata alba
- 1 lingura ulei
- Fructe proaspete, fursecuri, decoratiuni de zahar pentru decor
Mod de preparare Tort inimioara de ciocolata
- Intr-un bol amestecam ouale, laptele, uleiul, aromele (vanilie si rom).
- In alt bol amestecam ingredientele uscate: faina, cacao, praf de copt, zahar.
- Facem o gropita in mijloc si turnam amestecul de lapte.
- Mixam foarte bine, pana avem o compozitie omogena, lucioasa.
- Turnam compozitia intr-o tava in forma de inima sau orice forma de tort cu diametrul de 20-22cm.
- Din loc in loc punem cate o lingurita de caramel sarat.
- Dam tava la cuptorul incins la 180°C si coacem 30-35 min sau pana trece testul scobitorii.
- Lasam tortul sa se racoareasca in tava, apoi il rasturnam pe un platou si il lasam sa se raceasca la t °C camerei.
- Intre timp, topim ciocolata alba la baie de abur, amestecand des. Adaugam si 2 linguri de ulei, care ajuta glazura de ciocolata sa fie mai lucioasa dar si sa putem taia tortul mai usor.
- Turnam glazura cu ajutorul unul pos sau a unei pungi pe care o taiem la un capat. Lasam sa se racoreasca putin si apoi putem decora tortul in functie de preferinte.
Sa va fie de cel mai bine si, alaturi de prietenii de la Baneasa, va dorim o luna a iubirii deosebita, cu zile senine si fericite, alaturi de persoana iubita si de cei dragi voua!