Rulouri cu capsune – primavara in tava! Aceasta e prima descriere care imi vine in minte cand ma gandesc la reteta de Rulouri cu capsune – o reteta rapida, de primavara, avand in prin plan capsunii, vedeta primaverii!
Reteta de rulouri cu capsune este foarte usor de adaptat in functie de preferintele voastre, alegerea mea in materie de fructe au fost caspunii, dar puteti folosi orice fructe doriti, proaspete sau congelate sau gem/dulceata. Daca folositi fructe congelate, e foarte important sa le lasati la decongelat, apoi le tineti intr-o sita pentru a scurge lichidul in exces. La fructele congelate, recomandarea mea este sa le amestecati cu zahar, arome (vanilie, rom, coaja lamaie/portocala) si 2 linguri de amidon, care vor lega foarte fain compozitia.
In ceea ce priveste retete pentru aluatul de rulouri in sine, va recomand sa o salvati in colectia voastra! Este o reteta care nu da gres niciodata, este ideala pentru portii mici – 9-10 rulouri si poate fi foarte usor dublata pentru o cantitate mai mare. Este o reteta pe care o puteti folosi si pentru clasicele deja – Rulouri cu scortisoara.
Secretul unui aluat perfect pentru Rulouri cu capsune? Faina Baneasa 650! Faina de grau alba, tip 650 este o faina speciala pentru brutarie, o folosesc la paine, aluat dospit pentru rulouri, chifle, baghete si merge perfect si in retetele pentru masina de paine! Iti las mai jos si alte retete pregatite cu faina Baneasa 650, vei vedea ce minunatii ies! Click pe fiecare titlu pentru a accesa reteta!
- Painici Naan facute in casa
- Paine impletita cu ierburi aromatice
- Chifle cu dovleac copt
- Colacei impletiti pentru Paste
- Plajitura cu branza de vaci si stafide
Rulouri cu capsune – Ingrediente pentru 10 bucati
- 180ml lapte caldut
- 3 lingurite drojdie uscata (un pliculet)
- 60g zahar tos
- 1 ou
- 60g unt topit/ulei
- 450g faina Baneasa 650
- 500g capsune
- 50g zahar
- ½ lingurita esenta vanilie
- ½ lingurita scortisoara
- 50ml sirop de artar/miere
Intr-un bol amestecam laptele caldut, zaharul tos, drojdia. Lasam 10 minute sa se odihneasca.
In robotul de bucatarie cernem faina. Turnam amestecul de drojdie, adaugam untul si oul. Framantam pana avem un aluat omogen. Putem folosi si mixerul de mana, atasand paletele de framantare sau, desigur, putem framanta de mana.
Framantam pana avem un aluat elastic si omogen. Formam o bila de aluat, o asezam intr-un bol uns cu putin ulei, acoperim cu un prosop curat sau folie alimentara. Lasam la dospit 1 ora, intr-un loc caldut si uscat.
Intre timp, taiem capsunii cubulete. Amestecam cu zahar, vanilie, scotisoara. Incingem cuptorul la 180°C.
Intindem aluatul intr-un dreptunghi de 25×15 cm. Intindem umplutura de capsuni, rulam, taiem in 9-10 parti egale. Asezam rulourile in tava unsa cu putin unt/ulei/spray non stick. Lasam loc intre rulouri. Le lasam sa dospeasca alte 30 min, apoi dam tava la cuptor. Pentru rulouri cu capsune frumos rumenite, le ungem cu putin lapte sau ou batut dupa primele 10 minute de coacere.
Coacem rulourile 30-35 min la 180°C. La lasam sa se racoreasca putin, apoi le stropim cu sirop de artar sau miere.
Reteta de rulouri cu capsune este gata si va promit ca sunt pufoase si delicioase! Noi am dus tava afara si am impartit-o cu vecinii. Rulourile au disparut in cateveva minute si toata lumea le-a iubit, cei mici in mod special, desigur!
Sa va fie de cel mai bine si, alaturi de Faina Baneasa, va dorim o primavara frumoasa!