Dulceata de capsune cu chia

Dulceata de capsune cu chia – un deliciu de primavara pe care trebuie sa il incercati! Este o dulceata rapida, gata in 20 de minute si perfecta pentru o gustare dulce si sanatoasa.

dulceata de capsuni cu chia

Dulceata de capsune cu chia – tot ce trebuie sa stii despre reteta

  • Aceasta dulceata de capsune cu chia este vegana.
  • Putem controla foarte usor cantitatea de zahar si putem sa o facem chiar sugar-free daca avem capsune foarte coapte si aromate. Daca nu dorim sa adaugam zahar deloc, dupa ce dulceata e fiarta si racita, putem indulci cu miere sau sirop de artar/agave.
  • Spre deosebire de dulceata din comert, aceasta dulceata de capsune cu chia este super fresh, simtim cu adevarat gustul fructelor, care nu sunt acoperite de zahar in exces.
  • Pentru ca e atat de rapid de facut, facem portii mici si o avem mereu proaspata.

dulceata de capsuni cu chia

De ce adaugam seminte de chia in Dulceata de capsune cu chia?

  • Semintele de chia sunt foarte sanatoase, au un continut mare de fibre, calciu si fier dar aduc si un aport semnificativ de proteine si antioxidanti, fiind un ingrediente indicat in dietele vegane.
  • Daca nu ati incercat pana acum semintele de chia, aflati ca nu au gust sau aroma, DAR sunt foarte sanatoase si aduc foarte multe textura. Cu alte cuvinte, ingroasa dulceata fara a fi nevoie de o cantitate mare de zahar sau fierbere indelungata.
  • Pentru ca se inmoaie in siropul lasat de capsune, semintele de chia se umfla de pana la 10 ori! Astfel avem un gem de capsune cu textura de jeleu obtinut in mod natural, dar cu timp minim de fierbere! Timpul mai mic de fierbere inseamna ca fructele isi pastreaza mai bine aroma si dulceata are o aroma super intensa fresh!

dulceata de capsuni cu chia

Toate ingredientele necesare pentru reteta de Dulceata de capsune cu chia ve asteapta in magazinele LIDL. Pentru extra-inspiratie, va asteptam in Bucataria LIDL. Click pe fiecare titlu de mai jos pentru a accesa reteta!

dulceata de capsuni cu chia

Dulceata de capsune cu chia – Ingrediente pentru 2 borcane de 340g

  • 800g capsune
  • 80g zahar brun Belbake
  • 1 lingurita pasta de vanilie Belbake (sau ½ pastaie de vanilie)
  • 1-2 linguri zeama de lamaie
  • 50g seminte chia Golden Sun

dulceata de capsuni cu chia

Spalam foarte bine fructele si le curatam de coaja. Le dam prin blender, pe functia pulse, cateva secunde, pentru a le marunti, fara a le face piure.

Punem capsunele intr-o oala cu fund dublu. Adaugam zaharul, vanilia, zeama de lamaie. Punem oala pe foc, la foc mediu, 10-12 minute sau pana capsunele sunt moi. Amestecam din cand in cand. Fructele trebuie sa lasa sirop, pe care il lasam sa clocoteasca.

Adaugam semintele de chia, amestecam foarte bine. Mai punem pe foc 2-3 minute, la foc mare. Tragem de pe foc, lasam sa se raceasca la temperatura camerei. Pe masura ce sa raceste, dulceata de capsune si chia se intareste si se gelifiaza. Dupa gust, mai putem adauga miere sau sirop de artar/agave, daca dorim o dulceata mai dulce.

Turnam dulceata in borcane. Dulceata se pastreaza foarte bine 7-10 zile la frigider.

dulceata de capsuni cu chia

Dulceata de capsune cu chia merge perfecta alaturi de paine prajita dar si pe niste papanasi fierti deliciosi, in clatite, pe pancakes sau in terciul de ovaz preferat. Sa va fie de cel mai bine! Iar AICI gasiti reteta clasica de GEM DE CAPSUNI, asa cum am invatat sa il fac de la Buni Sia!

 

 

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.