Daca esti iubitor de checuri si cauti o reteta pentru un chec pufosel si aromat, trebuie sa incerci reteta de Chec Zebra.
De ce ii spunem Chec Zebra? Este, practic, un chec marmorat, cu o compozitie pe baza de vanilie si una pe baza de cacao si rom, dar modul in care le punem in tava ne ofera la final un efect vizual foarte simpatic!
Toate ingredientele necesare pentru reteta de Chec Zebra va asteapta in magazinele LIDL. Pentru si mai multa inspiratie, va asteptam in Bucataria LIDL:
- Banana Carrot Cake
- Chec cu Lamaie
- Chec Marmorat cu Scortisoara
- Chec cu Lamaie (BIO)
- Cozonac Beigli (BIO)
Chec Zebra-ingrediente pentru o tava standard de chec, 12-14 felii
- 4 oua marime L
- 130g zahar tos
- 1 lingurita esenta de vanilie Belbake
- 1 praf de sare Castello
- 100ml ulei Vita D’Or
- 180ml lapte Pilos
- 300g faina Belbake
- 1 pliculet praf de copt Belbake
- 50ml lapte Pilos
- 50g cacao Belbake
Incingem cuptorul la 180°C. Ungem cu unt si faina sau tapetam cu hartie de copt tava pentru chec.
Intr-un bol incapator, punem ouale, zaharul, vanilia si sarea. Mixam cu mixerul la viteza mare 5 minute/ pana obtinem o spuma. Adaugam 100ml ulei si 180ml lapte. Amestecam. La final adaugam faina si praful de copt, amestecam pana avem un aluat omogen.
Impartim aluatul in doua parti egale. Intr-una din parti punem amestecul facut din 50ml lapte + 15g cacao si esenta de rom. Incepem sa punem in tava, 3 linguri din fiecare aluat, in mijlocul tavii. Astfel vom obtine efectul de zebra. Coacem la 180°C, 40-45 minute sau pana trece “testul scobitorii”, respective o scobitoare introdusa in mijlocul prajiturii iese curate, fara urme de aluat.
Checul Zebra este la fel de iubit si de parinti si de copii! Merge perfect langa un pahar de lapte si mai ales dimineata la cafea. Sa va fie de cel mai bine!