Painici naan facute in casa

Azi pregatim impreuna un adevarat deliciu – PAINICI NAAN FACUTE IN CASA! Ce este NAAN? O lipie specifica bucatariei indiene, foarte pufoasa, aromata cu usutroi si patrunjel si extrem de versatila! Poate fi consumata ca atare sau este o baza minunata pentru sandwich-uri, alaturi de hummus sau alte sosuri, tocanite, curry.

painici naan facute in casa

Painici naan facute in casa – Tot ce trebuie sa stii despre reteta

  • este o reteta foarte rapida, desi implica un aluat pe baza de drojdie
  • desi seamana cu lipia mediteraneeana sau “pita”, lipia naan difera ca ingrediente si mod de preparare. In timp ce “pita” are ingrediente simple, cele specific pentru paine (faina, drojdie, apa, sare si ulei de masline), “naan” are ingrediente ca iaurtul sau oua, care o fac mai pufoasa si maleabila.
  • „pita” se coace in cuptor foarte bine incins si la o temperatura mare, fomandu-se astfel „buzunarul” specific, numai bun pentru a fi umplut! „Naan” in schimb se coace in mod tipic in tigaie, la o temperatura mai mica, astfel incat nu are un singur buzunar, ci multe bule delicioase.
  • dupa ce coacem „naan”, lasam painicile sa se raceasca foarte bine, apoi le putem tine in pungute inchise ermetic, cu fermoar. Se pastreaza foarte bine 1-2 zile, desi nu cred ca va fi cazul! Sunt delicioase si garantez ca se mananca imediat!

painici naan facute in casa

Pentru reteta de “Painici naan facute in casa” folosim faina 650 de la Baneasa, faina mea preferata cand vine vorba de produse de brutarie (pizza, chifle, paine de casa etc). Faina timp 650 de la Baneasa este o faina mai putin procesata, mai inchisa la culoare si cu un continut foarte mare de proteine, necesare pentru dezvoltarea glutenului, fiind astfel ideala pentru produse de panificatie/brutarie.

painici naan facute in casa

Painici naan facute in casa – Ingrediente pentru 5 bucati

  • 250g faina 650 Baneasa
  • 125g iaurt grecesc
  • 60ml apa calduta
  • 10g ulei
  • un pliculet drojdie
  • o lingurita sare
  • o lingurita zahar

Painici naan facute in casa – Ingrediente pentru toping

  • 1 lingura ulei de masline
  • ½ legatura patrunjel
  • 3-4 catei de usturoi

painici naan facute in casa

Intr-un blender punem toate ingredientele pentru aluat. Mixam pana obtinem un aluat omogen. Punem aluatul intr-un bol curat si il lasam sa dospeasca 30 min.

Impartim aluatul in 5 parti egale. Pe masa unsa cu putin ulei de masline, intindem 5 lipii de 2-3mm grosime.

Coacem lipiile in tigaia non-stick, la foc mediu, pana sunt rumenite, in functie de preferinte.

painici naan facute in casa

Intr-un blender punem ingredientele pentru toping si le amestecam pana avem un sos. Putem sa tocam patrunjelul si usturoiul din cutit, apo isa le amestecam cu uleiul de masline.

Ungem painicile naan fierbinti cu uleiul aromatizat.

painici naan facute in casa

Reteta de Painici naan facute in casa e gata! Sa va fie de cel mai bine! Si mai multe retete cu FAINA BANEASA gasiti AICI

painici naan facute in casa

 

4 Comments

  1. Se poate folosi faina fara gluten?

    • Se poate, dar luati in considerare ca se va lucra mai greu cu un aluat cu faina fara gluten.

    • Mirela

      Buna seara! În rețeta am văzut că se amestecă aluatul in blender, eu nu am făcut niciodată și nu știu dacă se lasă cuțitele sau este un alt accesoriu?

      • Buna seara. Am folosit lamele pentru framantare, modelul meu are sttfel de accesorii. In lipsa acestora lasati cutitele normale, iese aluatul si asa.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.