Cotlet de porc la Crock Pot

A inceput luna octombrie si asta inseamna ca toamna a venit cu adevarat si…e momentul sa aducem slow cooker-ul Crock-Pot la loc de cinste, pe blatul din bucatarie! Sunt mai bine de 7 ani de cand SLOW COOKER 4.7L DIGITAL CROCKPOT a intrat in bucataria mea si este folosit cu mareee drag!

Foloseste cod de reducere TEO10 = 10% reducere la slow cooker 4.7 digital CROCKPOT pana pe 20 octormbrie inclusiv! Il gasesti AICI!

Cotlet de porc la Crock Pot

Azi pregatim impreuna reteta de Cotlet de porc la Crock-Pot! Daca in general nu alegti cotletul de porc pentru ca este o carne slaba, care e tare dupa gatire, va sugerez sa incercati sa il gatiti lent, in Crock-Pot. Indiferent ca il gatiti in bucata mare sau feliat/portionat, va deveni fraged si moale, efectiv se topeste in gura!

Cotlet de porc la Crock Pot

Iti las mai jos si alte retete pregatite de mine de-a lungul anilor la acest aparat mi-nu-nat! Il folosesc la o multitudine de preparate, de la supa la tocanita, de la fripturi si sandwich-uri delicioase pana la deserturi savuroase!

Cotlet de porc la Crock Pot

In luna octombrie sarbatorim Crocktober, luna dedicata aparatelor Crock Pot! Aveti 100 lei reducere la aparatele din campanie folosind codul FOOD100 in cosul de cumparaturi si -20% la toate vasele de fonta folosind codul FOOD20!

Cotlet de porc la Crock-Pot – Ingrediente pentru 4-6 portii

  • 8 felii cotlet de porc
  • 1 kg cartofi
  • 3 morcovi mari
  • o ceapa mare
  • 4-5 catei usturoi
  • 100ml ulei de masline
  • 300ml cidru de mere
  • 4 linguri mix de condimente pentru porc
  • 50g unt, taiat cubulete

Cotlet de porc la Crock-Pot

Optional putem praji cotletul de porc 1 minut pe fiecare parte, in tigaia bine incinsa, pentru a sigila carnea. Condimentam numai dupa ce intoarcem carnea, pentru a nu praji condimentele. Acest pas este optional, dar eu il prefer pentru o crusta delicioasa a cotletelor!

Intr-un bol amestecam uleiul de masline, cidrul, condimentele. Punem in vasul Crock Pot-ului cartofii curatati si taiat cuburi mari, mrocovii curatati si taiati rondele de 2-3cm, ceapa taiata in bucati mari, cateii de usturoi. Turnam jumatate din amestecul de cidrul, amestecam foarte bine. Punem bucatile de cotlet de porc peste cartofi, turnam deasupra restul de amestec de cidru.

Setam aparatul la 3 ore pe functia HIGH. In functie de grosimea bucatilor de cotlet, dar si de soiul cartofilor folositi, verificam preparatul si, daca este nevoie, adaugam inca 30 min – 1 ora.

Cotlet de porc la Crock-Pot

Cotlet de porc la Crock-Pot

Reteta este gata: desi cartofii si morcovii au fost gatiti mai multe ore, veti vedea ca au o textura minunata si o aroma deosebita. Asta e minunea gatirii lente! In ceea ce priveste carnea, cotletele sunt fragede, carnea se desprinde atat de usor! Pofta buna si sa va fie de cel mai bine!

Cotlet de porc la Crock-Pot

 

 

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.