Cotlet de porc la slow cooker Crock-Pot 4.7L Digital

Am revenit cu o noua reteta de friptura delicioasa – Cotlet de porc la slow cooker, gatit in minunatul meu Crock-Pot 4.7L Digital, slow cooker-ul despre care v-am spus ca este unul dintre cele mai utilizate aparate din Teo’s Kitchen!

cotlet de porc la slow cooker crock pot

Cotletul de porc este o carne slaba, care, la fel ca pieptul de pui sau pulpa de porc ajung de obicei in tocanite, ciorbe, snitele sau chiftele mai degraba decat in tava pentru friptura. De ce? Pentru ca avem impresia ca oricum l-am gati, cotletul de porc ramane tare si il putem numi oricum, numai fraged nu. Ei bine, in reteta de Cotlet de porc la slow cooker il transformam intr-o friptura suculenta, frageda, care se topeste in gura!

cotlet de porc la slow cooker crock pot

Inainte de a trece la reteta, vreau sa va povestesc mai multe despre slow cooker-ul pe care l-am folosit in ultimele retete – Slow Cooker 4.7L Digital Crock-Pot – de ce il recomand, de ce il iubesc si care sunt avantajele unui “Crock-Pot la casa omului” 😊

Cel mai important este faptul ca, prin gatire lenta, alimentele isi pastreaza proprietatile nutritive! Ingredientele nu sunt incalzite la o temperatura mai mare de 100°C si astfel, fiind gatite la o temperatura mica, pe o perioada mai lunga de timp, ele isi pastreaza vitaminele, textura si culoarea. Astfel, mancarea gatita lent este mult mai sanatoasa decat cea gatita conventional, mai ales ca adaosul de grasime este foarte redus.

  1. Mai putin timp petrecut in bucatarie! In cazul retetelor la Crock-Pot, trebuie doar sa pregatesc ingredientele initial si aparatul face apoi toata munca. Nu trebuie sa verific oala mereu, nu trebuie sa amestec, nu stau cu grija ca mancarea se poate arde. De foarte multe ori, in timp ce eu filmez retete pentru blog, Crock-Pot “munceste” in spate si pregateste cina pentru noi.
  2. Mai putine vase de spalat! De cele mai multe ori, trebuie sa spal doar oala ceramica a aparatului si cateva ustensile folosite pentru a pregati ingredientele. Uneori mai este si cate o tigaie ratacita, in cazul in care vreau sa calesc ingredientele sau sa sigilez carnea in tigaie inainte de gatirea lenta.
  3. Fragezeste orice tip de carne! Asta inseamna ca ma pot bucura de ofertele pe care le gasesc la diverse tipuri de carne (cotlet, pulpa de porc, carne de vita, ciolan etc) fara sa imi fac griji ca nu am ce sa fac cu respectiva bucata de carne. Chiar daca in mod normal as cumpara o carne de vita scumpa pentru friptura, datorita lui Crock-Pot, indiferent de tipul de carne folosit, ea va fi frageda la final!
  4. Economie de timp si de bani! Una dintre cele mai frecvente intrebari pe care le-am primit de cand am postat retetele la Crock-Pot a fost “consuma mult”? Ei bine, raspunsul este: nu, nu consuma mult!

Consumul de energie al aparatului electric Crock-Pot este redus, echivaland cu energia consumata de un bec, intre 75 si 150W pentru modul Low si intre 150 si 210W pentru modul High.

  1. Cina e gata pe cand ajungi acasa! Daca pleci la birou dimineata si te intorci seara, este minunat sa ai o mancare gatita, care te asteapta acasa, nu oricum, ci calda! Iti trebuie doar 15-20 minute dimineata sa pregatesti ingredientele si sa le pui in oala Crock-Pot-ului, iar el face toata treaba. La final, intra automat in modul keep warm, care pastreaza mancarea calda pana in momentul servirii.

cotlet de porc la slow cooker crock pot

Cotlet de porc la slow cooker Crock-Pot – Tot ce trebuie sa stii despre reteta

  • Nu ne nevoie sa prajim carnea inainte, nici sa o condimentam. Sosul pe care il turnam peste carne, pe baza de sos de soia, condimenteaza si aromeaza foarte bine carnea.
  • Poti folosi pentru aceasta reteta si felii de pulpa de porc, carne de vita sau pui (aripi, pulpe intregi sau dezosate, piept de pui).
  • Sosul este delicios, deci nu uita sa il pui peste garnitura. Ce garnitura? Orez, cartofi natur, piure de cartofi, toate merg excelent alaturi de Cotlet de porc la slow cooker.

cotlet de porc la slow cooker crock pot

Ingredients

  • 8 felii cotlet de porc
  • 125ml sos soia
  • 125ml miere
  • 4-5 catei de usturoi
  • 1 lingura ulei de masline sau ulei de susan
  • 3 cepe rosii
  • crengute de rozmarin
  • 1 lingura amidon
  • 100ml apa

cotlet de porc la slow cooker crock pot

Mai intai amestecam ingredientele pentru sos: sosul de soia, uleiul, mierea, usturoiul curatat si trecut prin presa. Curatam apoi ceapa si o taiem bucati mari. Punem ceapa pe fundul oalei ceramice. Asezam feliile de cotlet deasupra, pe patul de ceapa. Turnam deasupra sosul si intoarcem feliile de carne astfel incat sa fie foarte bine acoperite cu sos. Punem deasupra crengutele de rozmarin.

cotlet de porc la slow cooker crock pot

Setam aparatul pe functia HIGH si timp de gatire 3 ore. Cand timpul de gatire s-a terminat, scoatem bucatile de carne pe o farfurie si le acoperim strans cu folie, pentru a le mentine calde. Indepartam crengutele de rozmarin si scurgem sosul din tava printr-o sita. Amestecam sosul cu apa si amidonul. Folosim un tel pentru a amesteca foarte bine, pana nu mai sunt cocoloase de amidon. Punem sosul inapoi in oala si setam Crock-Pot-ul pe functia HIGH, timp de 20 minute.

cotlet de porc la slow cooker crock pot

Pentru Cotlet de porc la slow cooker am ales piure de cartofi cu usturoi ca si garnitura si am stropit carnea si piureul cu sos. A fost o friptura delicioasa, care a impresionat musafirii. Toata lumea a intrebat de mai multe ori „sigur e cotlet de porc? E prea fraged”!

cotlet de porc la slow cooker crock pot

Sper sa incercati reteta de Cotlet de porc la slow cooker. Este o friptura simplu de pregatit, perfecta pentru orice ocazie: musafiri, mese in familie sau o simpla cina intr-o zi a saptamanii. Sa va fie de cel mai bine! Mai mult informatii despre Crock pot slow cooker gasiti aici: http://bit.ly/2xqciZE 🖤

Gasesti AICI si alte retete pregatite la Crock-Pot 🖤

2 Comments

  1. Nu m-a incantat sosul, probabil nu sunt eu fana sos de soia. Însă carnea f. frageda, am făcut-o la crockpot express presiune ridicata 40min Meat/Stew.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.