Mic dejun? Pranz? Cina? Pranzul din caserola de la birou sau de la scoala? Gustarea din vacanta sau de la picnic? Raspunsul la toate aceste intrebari este reteta noastra de azi – Frittata cu orez!
Frittata este o reteta de origine italiana, pe baza de oua. Seamana foarte mult cu o omleta la cuptor sau un quiche fara aluat. Frittata cu orez poate fi servita ca aperitiv la mesele festive, ca inlocuitor pentru pizza, la petrecerile celor mici. Se pregateste foarte usor si alaturi de oua, orez si cascaval, puteti adauga ingredientele care va plac cel mai mult. Noi am ales felii de zucchini si feliute de sunca.
Frittata cu orez – tot ce trebuie sa stii despre reteta
- Poti folosi orice tip de orez, de la cel cu bobul rotund si pana la basmati, orez integral, orez rosu sau negru.
- Poti adauga la toping orice doresti: rosii cherry, boabe de porumb, felii de dovlecei sau vinete, cubulete de bacon etc.
- Frittata cu orez este la fel e buna si calda, imediat ce a fost scoasa din cuptor, dar si rece, de la frigider. Trebuie sa ajunga insa la temperatura camerei pentru a putea fi feliata.
- Din cantitatile date iese o tava de 30×20 cm. Daca doresti sa coci Frittata cu orez intr-o tava mai mare, cum ar fi tava de la aragaz, este ideal sa dublezi cantitatile din reteta.
- O data racita, Frittata cu orez poate fi feliata oricat de subtire. Astfel este perfecta ca finger-food pentru cei mici sau aperitiv pentru cei mari.
Toate ingredientele pentru reteta de Frittata cu orez le gasiti in magazinele LIDL 💚
Frittata cu orez – ingrediente pentru 6 portii:
- 4 oua mari
- 300g orez Golden Sun
- 150g sunca taraneasca Dulano
- ½ dintr-un zucchini/dovlecel
- 3 linguri ulei de masline extra-virgin Primadonna
- 200g branza razuita Milbona
- sare Castello
- piper Kania
Pentru inceput, punem la fiert orezul intr-un litru de apa cu putina sare. Respectam timpul de fierbere de pe ambalaj. Cand orezul este fiert, il scurgem din apa in care a fiert si il spalam foarte bine sub jet de apa rece, apoi il lasam la scurs intr-o sita. Incingem cuptorul la 190℃. Tapetam cu unt si hartie de copt o tava de 30x20cm.
Batem ouale ca pentru omleta. Condimentam cu sare si piper. Dupa gust, puteti adauga si ierburi aromatice uscate sau proaspete: oregano, busuioc, rozmarin macinat, patrunjel verde tocat marunt, frunze de busuioc proaspat. Adaugam cascavalul razuit peste oua, amestecam. Punem si orezul fiert, dupa ce s-a racit. Amestecam.
Turnam compozitia in tava si nivelam cu ajutorul unei spatule. Ca toping, folosim felii de zucchini si sunca. Dam tava la cuptor timp de 35-40 minute sau pana face o crusta aurie.
Frittata cu orez va fi pe gustul tuturor, chiar si al celor care nu sunt fani orez! Este o reteta foarte versatila, pe care o puteti adapta in functie de ingredientele pe care le aveti la indemana, in frigider sau in camara. De exemplu, un toping minunat ar fi bucatele din friptura ramasa de la cina!
P.S. Incearca si reteta de FRITTATA CU PASTE!