Tarta cu fructe si ciocolata alba

Tarta cu fructe si ciocolata alba este un desert perfect pentru vara! Este o tarta racoroasa, nu prea dulce si plina de fructe!

tarta cu fructe si ciocolata alba

Tarta cu fructe si ciocolata alba – tot ce trebuie sa stii despre reteta ❤️

  • Tarta se pregateste foarte usor, aluatul fiind gata in doar cateva minute! Din cantitatile date iese o tarta cu diametrul de 24-26 cm.
  • Puteti coace aluatul si intr-o forma rotunda sau intr-o cratita, ambele unse cu unt si tapetate cu faina sau hartie de copt
  • Blatul tartei are consistenta de biscuite, fiind usor crocant. Daca doriti insa, puteti sa insiropati blatul folosind sirop din compot de fructe sau sirop de zahar ars, pe care il puteti pregati astfel: caramelizati 50g zahar intr-o craticioara. Punem zaharul la foc mic, amestecand des pana tot zaharul este topit si are o culoare aurie. Adaugam 150ml apa si o lingura esenta de rom. Zaharul se va strange, insa nu va faceti griji, continuati sa fierbeti totul pana aveti un sirop auriu. Lasam siropul sa se raceasca inainte de a-l folosi pentru a insiropa blatul.

tarta cu fructe si ciocolata alba

  • Puteti folosi fructe proaspete sau din compot. Ideal este sa alegeti fructe acrisoare, care sa compenseze crema dulce. Sunt ideale fructele de padure, caisele, ananas, kiwi, agrise, coacaze.
  • Pentru pregatirea retetei de Tarta cu fructe si ciocolata puteti folosi ciocolata alba, ciocolata amaruie sau ciocolata cu lapte, in functie de preferinte. Procedam la fel pentru a pregati crema, indiferent de tipul de ciocolata folosita.

tarta cu fructe si ciocolata alba

Tarta cu fructe si ciocolata alba – Ingrediente pentru 8-10 portii:

  • 2 oua mari
  • 100g zahar Castello
  • 80ml ulei VitaD’Or
  • 80g faina Castello
  • 80g amidon de porumb Castello
  • o lingurita praf de copt Castello
  • o lingurita esenta de vanilie
  • 200ml smantana dulce (frisca lichida) Pilos
  • 300g ciocolata alba FinCarre
  • 200g fructe (zmeura, afine)

Toate ingredientele pentru reteta de Tarta cu fructe si ciocolata alba le gasiti in MAGAZINELE LIDL ❤️

tarta cu fructe si ciocolata alba

Mai intai pregatim crema: punem intr-o craticioara smantana si ciocolata alba, rupta cubulete. Le topim la foc mic, amestecand in continuu, pana ciocolata e topita. Turnam amestecul intr-o bol, il acoperim cu folie alimentara si il dam la rece minim 1 ore. In ultimele 15 minute, dam amestecul la congelator. Apoi mixam crema foarte rece cu mixerul la viteza mare, 10 minute sau pana avem o crema foarte aerata. Punem crema intr-un pos cu varf stea.

tarta cu fructe si ciocolata alba

Cat timp crema sta la frigider, noi ne ocupam de blatul pentru Tarta cu fructe si ciocolata alba. Pentru blat, mixam foarte bine cele doua oua, uleiul, zaharul si vanilia, pana avem o spuma in care granulele de zahar nu se mai simt aproape deloc. Adaugam faina, amidonul, praful de copt. Amestecam pana sunt incorporate.

tarta cu fructe si ciocolata alba

Pregatim o forma pentru tarta cu diametrul de 24cm: ungem forma cu unt si o tapetam cu faina sau folosim un spray non-stick. Turnam aluatul in forma, nivelam bine cu spatula. Batem usor tava de blat pentru a scoate excesul de aer. Coacem blatul timp de 20min, in cuptorul incins la 180℃. Blatul este gata cand e frumos aurit si trece testul scobitorii (o scobitoare introdusa in mijlocul blatului va iesi curata).

tarta cu fructe si ciocolata alba

Rasturnam blatul pe un platou si il lasam sa se raceasca foarte bine. Il decoram apoi cu crema de ciocolata si adaugam fructele. Tarta cu fructe si ciocolata alba este gata!

tarta cu fructe si ciocolata alba

Tarta cu fructe si ciocolata alba este cu atat mai buna cu cat sta mai mult la frigider si aromele se intrepatrund mai bine. O data pregatita, tarta cu fructe si ciocolata se pastreaza foarte bine 3-4 zile la frigider, desi este prea delicioasa ca sa ramana prea mult nemancata!

tarta cu fructe si ciocolata alba

Preferi mai degraba tartele sarate? Sau pe cele cu ciocolata? Incearca si cele doua retete de mai jos (click pe titlu pentru a accesa retetele):

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.