Melci cu nuca

Reteta de Melci cu nuca este atat de usor de pregatit si perfecta pentru sezonul de toamna-iarna! Puteti dubla foarte usor cantitatile din reteta pentru si mai multi melci deliciosi!

melci cu nuca

MELCI CU NUCA – TOT CE TREBUIE SA STII DESPRE RETETA

  • Din cantitatile date ies 10-12 bucati de melci cu nuca. Puteti dubla cantitatile din reteta daca doriti mai multe bucati. Este foarte important insa sa lucrati cu jumatate din cantitatea de alua o data, adica intindeti 2 foi de aluat din care faceti melcisiori.
  • Pentru umplutura folosim un amestec simplu dar delicios: gem de caise amestecat cu nuca macinata. Puteti folosi gemul vostru preferat, insa cel mai bine se potriveste un gem acrisor: caise, fructe de padure, macese, gutui sau prune (magiun).
  • Pentru umplutura puteti folosi nucile preferate sau pe care le aveti la indemana: nuci, nuci pecan, macadamia sau un mix de nuci, fistic, migdale. In gama Alesto din magazinele LIDL gasiti o gama variata de nuci din care puteti alege.
  • Este foarte important sa coacem melcii la 200°C pentru primele 15 minute, astfel vor fi extra pufoasi si rumeniti. Scadem apoi temperatura la 160°C si lasam melcii sa se coaca in liniste si la interior.

melci cu nuca

Din acelasi aluat pe care il folosim in reteta de Melci cu nuca putem coace si un cozonac, branzoici, cornuri sau alte produse de brutarie dulci. Notati reteta in caietul vostru, o veti folosi mereu, mai ales ca se face foarte simplu.

Pentru si mai multa inspiratie, va asteptam in Bucataria LIDL! Click pe fiecare titlu de mai jos pentru a accesa reteta!

  1. Covrigi rasuciti
  2. Melci cu lamaie si nuci de Macadamia
  3. Babka cu crema de cacao, alune de padure si ciocolata
  4. Cozonac de post cu nuca si cacao
  5. Mini cozonacei cu nuca, cacao si rahat

melci cu nuca

Ingrediente Melci cu nuca – 10-12 bucati

  • 350g faina Castello
  • 100g zahar tos
  • 125ml lapte Pilos
  • un pliculet drojdie uscata Belbake
  • ½ lingurita pasta de vanilie Belbake
  • 2 galbenusuri
  • 50g unt Pilos moale sau 50ml ulei
  • un praf de sare Castello

melci cu nuca

Ingrediente umplutura Melci cu nuca:

  • 200g gem de caise Maribel
  • 200g nuci Alesto
  • 50g gem de caise Maribel pentru glazura

melci cu nuca

Mod de preparare Melci cu nuca

  1. Intr-o cana amestecam laptele caldut (nu fierbinte), zaharul, vanilia si drojdia. Amestecam bine, lasam deoparte 10 minute.
  2. Punem faina in bolul unui mixer, facem o gropita in mijloc.
  3. Adaugam galbenusurile, turnam amestecul cu drojdie, framantam pana aluatul e bine legat.
  4. Incepem sa adaugam treptat si untul, care trebuie sa fie la temperatura camerei.
  5. Continuam sa famantam 10-15 minute sau pana avem un aluat elastic si omogen, care se desprinde de peretii vasului.
  6.  Mutam aluatul intr-un bol curat siil lasam la dospit 3-4 ore sau pana isi dubleaza volumul.
  7. Intre timp pregatim umplutura, pentru care macinam nucile si le amestecam cu gemul de caise. Pentru extra aroma, puteti adauga si o lingurita de esenta de rom.
  8. Cand aluatul a dospit, il intindem intr-o foaie de 20x30cm, pe masa unsa cu putin ulei.
  9. Intindem umplutura intr-un strat uniform, rulam strans. Taiem 10-12 bucati de melci cu nuca.
  10.  Ii asezam in tava unsa cu putin ulei sau tapetata cu hartie de copt.
  11. Coacem 15 min la 200°C, apoi scadem temperatura la 160°C (puneti o lingura de lemn la usa cuptorului pentru a mentine usa usor deschisa) si coaceti alte 12-15 minute.
  12. Ungem melcii calzi cu gem de caise, pe care il incalzim in prealabil. Cel mai simplu e sa folosim o pensula de patiserie.

melci cu nuca melci cu nuca

Reteta de Melci cu nuca e gata si sunt sigura ca va fi pe gustul tuturor! Pofta buna!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.