Paste la cuptor cu ciuperci

Te gandesti la o cina rapida din timpul saptamanii? Am o idee minunata pentru tine – PASTE LA CUPTOR, cu bacon si ciuperci, un deliciu pentru serile reci de toamna!

Paste la cuptor cu ciuperci

Paste la cuptor cu ciuperci si bacon – o reteta foarte versatila, pe care o poti adapta usor dupa gusturile familiei tale! Sunt cremoase, foarte savuroase si consistente, usor de pregatit cu ingrediente pe care le avem la indemana in frigider sau in camara!

Paste la cuptor cu ciuperci

Paste la cuptor cu ciuperci si bacon – tot ce trebuie sa stii despre reteta

  • Pastele la cuptor sau pasta al forno sunt ideala pentru cinelele din timpul saptamanii sau mesele in familie – puteti pregati totul din timp, in doar cateva minute si le dati la cuptor doar inainte de servire, pentru a fi calde si cremoase!
  • Cat timp fierb pastele, ne ocupam rapid de sos, deci prepararea lor nu dureaza mai mult de 15 minute!
  • Putem adapta foarte usor reteta! Putem folosi orice tip de ciuperci, proaspete sau din conserva, dar si ciuperci congelate. Trebuie doar sa le decongelam intr-o sita si sa le scurge foarte bine de apa in exces.
  • Eu am folosit bacon, dar putem omite carnea sau o putem inlocui cu resturi de la friptura/gratarul de ieri, de exemplu!
  • Este o reteta care ne ajuta sa “reciclam” alimentele din frigider si camara!

Paste la cuptor cu ciuperci

La capitolul paste, am ales, ca de obicei, pastele Baneasa! De data aceasta am mers pe tagliatelle din grau dur, care isi pastreaza foarte bine forma la fiert, nu devin prea moi nici daca sunt fierte si apoi coapte! Pastele din grau dur Baneasa sunt de o calitate excelenta, le recomand cu drag!

Paste la cuptor cu ciuperci

Ingrediente pentru 4-6 portii de Paste la cuptor cu ciuperci si bacon

  • 250g tagliatelle din grau dur Baneasa
  • 2 linguri ulei
  • ceapa alba taiata marunt
  • 200g bacon/kaiser
  • 300g ciuperci
  • 250ml smantana dulce pentru gatit
  • 150g mozzarella/cascaval dat pe razatoare
  • sare, piper, mix de condimente pentru paste
  • ½ legatura patrunjel verde tocat marunt

Paste la cuptor cu ciuperci

Mod de preparare Paste la cuptor cu ciuperci si bacon

  1. Intr-o oala incapatoare punem la fiert 3 litri de apa. Cand clocoteste, punem o lingurita de sare si pastele. Fierbem timpul indincat pe ambalaj.
  2. Incingem cuptorul la 200°C.
  3. Cat pastele fierb, ne ocupam de sos. Intr-o cratita incapatoare calim ceapa si baconul in putin ulei, la foc mic, pana ceapa devine sticloasa si baconul este rumenit.
  4. Adaugam ciupercile curatate si taiate bucati potrivite, condimentam dupa gust.
  5. Calim 3-4 minute la foc mare, pana ciupercile se inmoaie putin.
  6.  Tragem de pe foc, adaugam smantana dulce si 100ml apa de pe paste, amestecam.
  7. Scurgem pastele, nu le trecem pastele pe sub jet de apa rece.
  8. Intr-un bol incapator, punem amestecul de ciuperci, pastele, mozzarella si patrunjelul.
  9. Amestecam totul foarte bine.
  10.  Mutam intr-un vas termorezistent si dam la cuptor 10-12 minute sau pana pastele sunt gratinate.

Paste la cuptor cu ciuperci

Paste la cuptor cu ciuperci

Reteta de Paste la cuptor cu ciuperci este gata! Va promit ca e delicioasa si toata familia o va iubi! Sa va fie de cel mai bine!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.