Dacă și ție îți place lintea, TREBUIE să încerci această rețetă delicioasă – Mâncare de linte cu afumătură, pregătită în timp record la Multicooker-ul Crock Pot Turbo Express cu gătire sub presiune!
Știți că de ani buni folosesc multicooker-ul Crockpot cu gătire sub presiune, iar această nouă variantă a aparatului, cu presiune TURBO EXPRESS e genială!
- gătești cu 40% mai rapid (reduci timpul de gătire selectat cu 40% față de prestările high pressure)
- sterilizezi borcanele cu dulcețuri
- gătești sous vide sau la abur
- aparatul are 14 funcții presetate de gătire intuitive, plus modul de gătire sub presiune Turbo
- supapă îmbunătățită de eliberare a aburului!
Pentru că sărbatorim CROCKTOBER în luna octombrie, avem cod de reducere special pentru MULTICOOKER TURBO EXPRESS CU GĂTIRE SUB PRESIUNE CROCKPOT! Folosește codul TEO15 în coșul de cumpărături pentru 15% reducere la Turbo express în perioada 17-31 oct.
Mâncare de linte cu afumătuă – sfaturi utile
- Poți omite afumătura, desigur și mâncarea de linte se tranforma imediat într-un preparat de
- Pentru supă de pui sau de legume, poți să o pregătești de la 0 sau poți folosi un cubuleț de legume bio. Desigur, poți folosi și doar apă.
- Poți folosi linte roșie sau verde, în funcție de preferințe, dar și fasole boabe sau năut. Dacă folosiți fasole sau năut este ideal să le lăsați la hidratat peste noapte și să schimbați de 2-3 ori apa pentru a Evita problemele digestive.
Ingrediente 4-6 porții de Mâncare de linte cu afumătură:
- o ceapă mare
- 2 morcovi
- 2-3 tije apio/țelină
- 150g cârnați/adunătură
- 250g linte
- 3 căței usturoi tocați
- 400g roșii cuburi în suc
- 1 litru supă legume/pui/apă
- 2 linguri mix ierburi aromatice
- sare, piper, boia afumata
- 100g spanac
Punem ingredientele pe rând în oala multicooker-ului, mai puțin spanacul. Inchidem capacul, inchidem valva de presiune. Alegem programul „BEANS”, selectam HIGH PRESSURE și timpul de gătire 22 minute. Apasă butonul TURBO EXPRESS și vedem magia: timpul de gătire scade automat la minute! Apasă START.
Aparatul va acumula presiune și, în cel mai scurt timp, începe gătirea. Când timpul de gătire a expirat, eliberam presiunea apăsând butonul dedicat. Deschidem capacul, adaugam spanacul, amestecăm foarte bine. Mai potrivim la gust de sare și piper.
Mâncarea de linte cu afumătură este gata! Este minunată în sezonul toamnă-iarnă, fiind extrem de nutritivă și spațioasă.
Lintea este în mod natural un ingredient fără gluten, așa că, dacă dorești să servești acest preparat alături de o pâine fără gluten, îți las aici o rețetă super rapidă de pâine fără gluten cu doar 3 ingrediente principale!
- 300g iaurt în stil grecesc, 10% grăsime
- 250g mix făină fără gluten pentru pâine
- 2 linguri ulei de măsline
- 2 lingurițe praf de copt
- sare, ierburi arometice după gust
Încingem cuptorul la 220°C. Într-un bol amestecăm toate ingredientele până obținem un aluat omogen. Cu mainile ușor înfăinate, modelm chifle, baghete sau pâine plată (focaccia). Mutăm pe hârtie de copt, coacem 15 min sau până baghetele sunt frumos rumenite.