Bors ardelenesc de curcan

Ce iti incalzeste bine-bine sufletul (si burtica) in zilele reci de toamna? Un bors ardelenesc de curcan, plin de legume, cu taieti proaspeti si carnea ta preferata de curcan! Hai sa vedem cum il pregatim impreuna!

bors ardelenesc de curcan

In septembrie am fost cu fetele intr-o tabara in Avrig, langa Sibiu. Am oprit la un restaurant cu specific traditional si am fost foarte inspirate sa alegem din meniu “Bors ardelenesc cu curcan” . Am ramas impresionata de reteta si a fost necesar sa o reproduc pentru voi!

bors ardelenesc de curcan

Bors ardelenesc de curcan – sfaturi utile

  • Poti folosi pulpe de curcan, aripi, gaturi, inimi sau pipote, in functie de preferinte. Daca folositi altceva in afara de piept, fierbeti carnea intai, in apa cu sare, spumand des. Apoi caliti legumele in alta oala, adaugati carnea taiata de pe os si supa scursa prin sita.
  • Daca nu folositi taietei proaspeti, care au un timp de fierbere foarte scurt (2-4 minute), fierbeti taiteii separat si apoi ii adaugati in ciorba.
  • Putete drege ciorba cu smantana si ou sau fiecare omulet isi poate adauga smantana in farfurie. In plus, puteti adauga la ultimul clocot si doua oua batute. Le adaugam treptat, amestecand cu furculita, astfel incat sa avem in bors “zdrente de ou”.
  • Puteti inlocui taiteii cu o mana de orez.

bors ardelenesc de curcan

Toate ingredientele necesare pentru prepararea retetei de “Bors ardelenesc de curcan” va asteapta in magazinele LIDL! Pentru si mai multa inspiratie va asteptam in Bucataria LIDL! Va las mai jos cateva retete super faine de incercat in sezonul toamna-iarna! Click pe fiecare titlu pentru a accesa reteta.

bors ardelenesc de curcan

Bors ardelenesc de curcan – ingrediente pentru 10 portii

  • 800g piept de curcan
  • 50ml ulei de floarea soarelui Vita D’Or
  • 2-3 morcovi mari
  • 1 radacina pastranac
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 ceapa mare
  • 200g fasole verde Freshona
  • 1 ardei rosu gras sau kapia
  • 1 telina mica
  • 3-4 tije de telina
  • 500-600ml bors proaspat
  • 200g tagliatelle proaspete Chef Select
  • 1 legatura patrunjel proaspat tocat marunt
  • sare si piper dupa gust

bors ardelenesc de curcan

Mod de preparare Bors ardelenesc de curcan

  1. Pregatim carnea de curcan: taiem pieptul de curcan in cubulete de 2x2cm.
  2. Pregatim legumele: le curatam, le spalam, le taiem cubulete de marime potrivita.
  3. Intr-o oala pentru ciorba cu capacitate de 5 litri, calim legumele si carnea pana legumele devin sticloase si carnea se rumeneste pe toate partile.
  4. Completam cu 3-4 litri de apa.
  5. Fierbem la foc mediu, spumand des, pana carnea si legumele sunt aproape facute.
  6.   Adaugam bors dupa gust, fasolea verde bine scursa din borcan, taieteii proaspeti.
  7. Fierbem alte 5-6 minute.
  8. La final adaugam patrunjelul tocat marunt si borsul de curcan este gata! 

Pofta buna si sa va fie de cel mai bine!

 

 

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.