Azi v-am pregatit o reteta speciala – Mini croissante cereal – sau cum sa le pregatesti celor mici o super supriza la micul dejun cu doar 2-3 ingrediente! Se numesc “croissante cereal” pentru ca le putem servi cu lingura, cu lapte sau chefir/lapte batut sau iaurt, exact ca pe cerealele de la micul dejun! AICI gasiti toate retetele mele cu aluaturi Morarita!
Vedeta retetei de Mini croissante cereal este aluatul pentru foietaj de la Morarita, desigur! Si, cu ocazia acestei retete va anunt cu maaare drag si mandrie ca au aparut in magazine noile ambalaje Morarita, de pe care va zambeste #FamiliaDon! Eu si Sergiu am pornit anul acesta intr-o calatorie prin tara, sa descoperim Familia de retete Morarita, respectiv retete traditionale din Ardeal, Oltenia, Moldova si Dobrogea, reinterpretate cu aluatul pentru foietaj si foile de placinta Morarita. Va invitam sa ne urmariti pe Instagram si Facebook pentru retete super faine pregatite impreuna!
Mini croissante cereal – tips and tricks utile
- Cel mai indicat este sa lasam aluatul pentru foietaj la decongelat in frigider, peste noapte. Daca nu aveti timpul necesar, il puteti scoate pe blatul din bucatarie cu 1-2 ore inainte de folosire. Cand decongelam aluatul pentru foietaj este important ca acesta sa ramana rece, dar sa fie maleabil.
- In pachetul de aluat sunt doua foi si vom lucra cu ele pe rand. In timp ce lucram cu una dintre foi, este foarte important sa o pastram pe cealalta la frigider.
- Puteti coace mini croissantele doar pudrate cu zahar si scortisoara sau le puteti unge cu putin oua batut sau lapte inainte de a le da la cuptor.
- Le puteti personaliza in functie de gusturile voastre – presarati zahar tos sau zahar rbun, nuca sau fistic macinate si, dupa coacere, le puteti glazura cu putina ciocolata topita sau le puteti pudra cu cacao
Ingrediente pentru 8-10 portii de Mini croissante cereal:
- 1 pachet 800g aluat pentru foietaj Morarita
- 2 linguri zahar tos
- 1 ou batut
- ¼ lingurita scortisoara
Mod de preparare Mini croissante cereal
- Decongelam aluatul. Incingem cuptorul la 200°C si tapetam doua foi mari cu hartie de copt.
- Lucram cu o foaie de aluat o data. O taiem in fasii de 5cm latime, apoi in fasii de 3-4cm.
- Fiecare dreptunghi de aluat (5x4cm) o taiem apoi pe diagonala.
- Pudram cu zahar si rulam mini croissantele.
- Le asezam in tava, pe hartia de copt.
- Le ungem cu ou batut si le pudram cu zahar si scortisoara.
- Le coacem 8-10 minute sau pana sunt aurii.
Reteta de mini croissante este gata! Va promit ca micul dejun va fi un deliciu, dar nu se supara nimeni nici daca le serviti ca pe o gustare la serialul preferat. Sa va fie de cel mai bine!