Cuib de viespe la slow cooker Crock-Pot 4.7 L Digital

Prajitura facuta in casa este, cu siguranta, cel mai iubit desert! Stim exact ce ingrediente am folosit, putem ajusta totul dupa gusturile familie noastre si primim laude si pupici de la cei dragi. Dar vara, cand e arsita si ne e groaza sa pornim cuptorul? Dar cand nu avem timpul necesar sa coacem prajituri sofisticate? Va aduce gospo-diva voastra preferata solutia perfecta!

Cuib de viespe la crock-pot

Cuib de viespe copt lent, la slow cooker Crock-Pot – aroma si gustul copilariei al cubului de viespe, dar cu jumatate din munca!

  • Nu mai trebuie sa asteptam ca aluatul sa dospeasca o data in bol si apoi in tava, dupa ce am modelat cuibul de viespe. Aluatul dospeste si se coace in acelasi timp in oala de la slow cooker-ul Crock-Pot.
  • Pentru ca se gateste lent, timp indelungat si la o temperatura care nu depaseste 100°C, cuibul de viespe este foarte moale si pufos.
  • Nu trebuie sa incingi cuptorul, nu trebuie sa urmaresti prajitura, nu trebuie sa iti faci griji ca se poate arde. Doar pui cuibul de viespe in oala aparatul de gatit electric si slow cooker CROCK POT coace prajitura perfecta, fara sa fie nevoie de supraveghere.

Cuib de viespe la crock-pot

Cuib de viespe la slow cooker – tot ce trebuie sa stii despre reteta

  • Aluatul se pregateste foarte simplu, il poti amesteca folosind lingura de lemn, nu e nevoie de ustensile speciale sau de framantare indelungata.
  • Dupa ce pregatim aluatul, il lasam sa se odihneasca 10 minute, timp in care ungem vasul de la Crock-Pot cu unt si il tapetam cu hartie de copt.
  • Pentru umplutura, putem folosi dulceata de fructe (eu am folosit magiun de prune), crema de ciocolata sau alune dar si fructe proaspete, taiate cubulete mici.
  • Dupa ce Cuibul de viespe e gata, il stropim cu o glazura pregatita din 150g zahar pudra, 30ml lapte si 30ml sirop de artar. Acest pas este optional, dar…e preferatul celor mici si mari in egala masura!

Cuib de viespe la crock-pot

Sfaturi utile pentru deserturi coapte in slow cooker Crock-Pot

  • Slow cooker Crock-Pot este ideal pentru deserturi care nu au forma bine-stabilita: cobbler, crumble, negresa – deserturi pe care le poti asambla direct in oala ceramica a aparatului si apoi le servesti cu lingura.
  • Este ideal sa ungem vasul ceramic cu unt sau spray non-stick si sa il tapetam cu hartie de copt, pentru a scoate mai usor desertul, radicandu-l la final cu ajutorul hartiei de copt.
  • Pentru deserturile care trebuiesc coapte in forma: chec, briose, pandispan, trebuie sa va asigurati ca vasul incape in Crock-Pot si este ideal sa il asezati pe un gratar, astfel incat aerul sa poata circula in jurul formei de copt, la fel ca intr-un cuptor conventional.
  • Nu umpleti vasul Crock-Pot-ului mai mult de 2/3 si chiar ½ in cazul in care desertul presupune crestere (ati folosit praf de copt sau drojdie).
  • Nu ridicati capacul pe masura ce desertul se coace, veti pierde din caldura acumulata. Ridicam capacul numai spre final, cand verificam daca prajitura e gata.
  • Ai aici retete slow cooker din care sa te inspiri!

Cuib de viespe la crock-pot

Nu ati copt pana acum prajituri in Crock-Pot? Acum e momentul sa incercati!

Ingrediente 12 bucati Cuib de viespe la Crock-Pot

  • 200ml lapte caldut
  • 7g drojdie uscata
  • 60g zahar
  • ½ lingurita sare
  • 1 ou
  • 400g faina
  • 60g unt topit
  • o lingurita extract de vanilie
  • o lingura coaja de lamaie/portocala
  • 200g dulceata/magiun

Ingrediente pentru glazura Cuib de viespe la Crock-Pot

  1. 150g zahar pudra
  2. 30ml lapte
  3. 30ml sirop de artar

Cuib de viespe la crock-pot

Amestecam laptele, zaharul si drojdia. Lasam amestecul sa se odihneasca 10 minute, timp in care drojdia ar trebui sa actioneze si sa faca spuma.

Intr-un bol incapator punem faina, facem o groapa in mijloc. Punem amestecul de lapte, untul topit, vanilie, sare, coaja de portocala. Amestecam cu lingura de lemn apoi framantam rapid un aluat omogen. Lasam aluatul sa se odihneasca 10 minute.

Pe masa tapetata cu faina, intindem aluatul in foaie de 35x20cm si de ½ cm grosime.

cuib de viespe la slow cooker

Ungem aluatul cu dulceata sau magiun, in strat uniform. Rulam si taiem aluatul in 12 parti egale.

Intre timp, ungem vasul ceramic de la slow cooker cu unt si il tapetam cu hartie de copt. Asezam rulourile in vasul ceramic. Punem un prosop de hartie intre vasul de la Crock-Pot si capac, pentru a preveni condensul.

cuib de viespe la crock pot

Setam aparatul pe LOW timp de 4 ore sau pe HIGH timp de 2 ore. Intre timp, pregatim glazura din 150g zahar pudra, 30 ml lapte si 30ml siropd e artar sau miere.

Cand Cuibul de viespe este gata, il scoatem din vas cu ajutorul hartiei de copt si il glazuram.

cuib de viespe la crock pot

Cuib de viespe la slow cooker Crock-Pot  este o reteta foarte simplu de pregatit si atat de delicioasa! Sa va fie de cel mai bine!

Mai multe despre slow cooker Crock_pot 4.7 L digital gasiti AICI: http://bit.ly/2xqciZE

cuib de viespe la crock pot

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.