Fripturile, ahhh, fripturile! Recunosc, iubesc friptura de orice fel si azi pregatim impreuna Friptura gatita lent cu otet balsamic, in slow-cooker Crock-Pot 4.7l digital. Carnea gatita lent este preferata mea – ramane extraordinar de suculenta, indiferent de tipul de carne folosit și carnea este atat de frageda incat cade de pe os si efectiv simti ca se topeste in gura!
Slow Cooker Crock-Pot 4.7l digital a intrat in viata familiei noastre acum mai bine de 6 ani si este folosit cel putin de 2 ori pe saptamana. Este minunat pentru ca ne bucuram de avantajele gatitului lent – alimentele sunt gatite la temperatura mica, pentru o durata lunga de timp si astfel isi pastreaza nu doar culorile dar mai ales proprietatile nutritive.
In ceea ce priveste carnea gatita lent, are un gust intens, ramane suculenta desi este gatita in putin lichid. Nu se arde, nu se prinde de vas, nu trebuie urmarita. La fel procedez cu supele sau tocanitele: pun dimineata ingredientele in Crock-Pot si la pranz avem mancarea gata, cu 0 efort din partea mea. In plus, la finalul timpului de gatire, aparatul intra automat in modul “keep warm”, care tine mancarea calda pana in momentul servirii. Afisajul este electronic si intuitiv, foarte usor de folosit.
Gasiti foarte multe retete atat pe site-ul Crock-Pot Romania cat si aici pe blog, va las cateva sugestii mai jos, click pe fiecare titlu pentru a accesa reteta:
- Cotlete de miel
- Supa crema de conopida
- Cuib de viespe
- Minestrone – supa italiana
- Cotlete de porc
- Piept de pui cremos
- Tocanita de porc
- Supa de oase
Friptura gatita lent cu balsamic – Tot ce trebuie sa stii despre reteta
- asa cum am scris si in reteta video de Friptura gatita lent, puteti foloai tipul de carne preferat. Eu am ales pulpa de curcan ca o idee de friptura pentru Paste, pentru ca Luca si Luna nu mananca miel. Dar, folosind aceeasi reteta, puteti pregati miel (pulpa sau coaste), ied, iepure, dar si friptura de porc intr-o bucata (ceafa, cotlet, spata, muschiulet).
- alaturi de Friptura gatita lent pregatim o marinata speciala, pe baza de otet balsamic. Este plina de arome si condimente si, datorita gatitului lent, acestea se intrepatrund excelent cu legumele si carnea.
- avem o garnitura aparent simpla: cartofi noi taiati sferturi si morcovi, dar, datorita modului de gatire si a marinatei pe baza de balsamic, legumele par caramelizate si au un gust minunat! Chiar daca stau 5 ore in Crock-Pot, legumele isi pastreaza foarte bine textura!
Alaturi de Crock-Pot Romania v-am pregatit un cod de reducere special – TEO10 – pe care il puteti folosi in cosul de cumparaturi pe www.crockpot-romania.ro!
Ingrediente pentru 6-8 portii de Friptura gatita lent cu balsamic:
- 1 kg cartofi
- 2-3 morcovi
- 2 pulpe curcan
- 80ml ulei masline
- 150ml otet balsamic
- 2 lingurite mustar
- ierburi aromatice(oregano, busuioc, rozmarin)
- 10-15 catei usturoi
- 4 fire ceapa verde
- 1/2 lingurita scortisoara
- 200ml supa de pui/vita
Pentru modul de preparare al retetei de Friptura gatita lent cu balsamic, apasati PLAY in fereastra de mai jos!
Alaturi de Crock-Pot Romania va dorim un Paste linistit si gustos alaturi de cei dragi! Sa va fie de cel mai bine!
Buna ziua,
Am facut aceasta reteta acum de Paste. Am respectat ingredientele si cantitatile, dar 150 ml de otet balsamic mi se pare mult, pentru ca a iesit mult prea acru totul.
Nu ma asteptam sa fie un esec.
Buna ziua, imi pare rau ca nu a fost pe placul dumneavoastra.
Se poate folosi piept de curcan in locul pulpelor. Și dacă da, ce gramaj?
Da, aproximativ 800g +/-