Reteta de azi ne arata ca lucrurile simple sunt, ca de obicei, cele mai bune! Somon cu soia edamame, o reteta pe cat de simpla, pe atat de speciala!
Somonul a fost intotdeauna preferatul meu si, cand Luca era mic si refuza orice mancare, stiam ca merg la sigur cu somonul gatit in orice fel! Dar cea mai simpla si mai rapida metoda de a gati somonul? Mai intai indepartam solzii, e foarte usor, cu doar cateva miscari de cutit. Apoi, folosim o penseta pentru a indeparta eventualele oase din file. Sigur, putem si indeparta pielea, dar…de ce am face asta, cand pielea de somon e atat de crocanta si delicioasa! Ungem apoi pestele cu ulei de masline si il condimentam simplu, cu sare si piper. Sigur, exista diverse mix-uri de condimente pentru peste, dar somonul in sine are o aroma deosebita si chiar nu e nevoie de mai mult decat sare, piper si, desigur, in functie de preferinte, zeama de lamaie.
Am luat file de somon de la Miramax, desigur! Raportul calitate pret este excelent si fiecare portie este ambalata individual!
Nu uitati, pe www.miramax.ro avem si un cod de reducere – TEO10 – care va ofera 10% extra-reducere la cosul de cumparaturi!
Garnitura pentru somon? Soia edamame! Ce sunt edamame? Boabe de soia verde! Sunt foarte fragede in interior si au un invelis crocant, la fel ca mazarea sau fasolea verde. Soia edamame este foarte cunoscuta si apreciata in bucataria asiatica, fiind considerata un super-aliment. Soia edamame contine proteine, fibre, acizi grasi, omega 3 si omega 6, vitaminele A, C si K, dar si B1,B2,B3,B5, magneziu, potasiu, zinc, fosfor. Se digera foarte usor si ajuta digestia datorita continutului mare de fibre.
La Miramax gasiti soia edamame boabe sau pastai, de la Orogel. Am pregatit-o simplu – trasa putin la tigaie, cu unt si ulei de masline, asezonata cu ardei iuti si sos soia Kikkoman, fara sare. A iesit o garnitura minunata pentru somon! Dar edamame se potriveste oricarui tip de carne si, desigur, poate fi o masa in sine, nu doar in perioadele de post!
Hai sa va povestesc si despre vinul pe care l-am servit alaturi de Somon cu soia edamame. Se numeste Scaia Garganega/Chardonay – Tenuta Sant’Antonio Veneto (Italia). Pana si eu, care NU beau alcool, l-am gustat si mi-a placut enorm! Rece, de la frigider, cu un strop de sirop de soc? Un vis! Dar Sergiu l-a servit simplu si l-a laudat ca fiind un vin excelent!
Un vin alb uluitor! Proaspăt, vioi și foarte parfumat, cu arome intense de flori albe, iasomie și citrice (grapefruit, portocală), ananas, măr, pară, mango alături de note ușoare de banană.
Somon cu soia edamame – Ingrediente pentru 2 portii:
- 2 bucati file de somon
- ulei de masline extra-virgin David
- unt Parmareggio
- sare si piper dupa gust
- 500g soia edamame Orogel
- 2 ardei iuti
- 2-3 fire ceapa verde
- 3-4 linguri sos soia Kikkoman fara sare
Toate ingredientele folosite in reteta de Somon cu soia Edamame va asteapta pe www.miramax.ro! Apasati PLAY in fereastra de mai jos pentru reteta video!