Pieptul de pui este unul din ingredientele pe care incercam sa il integram cat mai des in meniul nostru, pentru ca este o carne slaba si este indicata in special celor care sunt atenti la dieta. De obicei, pieptul de pui ajunge insa in snitele sau pe gratar, pentru ca avem impresia ca, oricum l-am gati, ramane uscat sau tare. Azi va propun insa o reteta noua – Piept de pui cremos – menita sa restaureze reputatia pieptului de pui!
Piept de pui cremos, pregatit in slow cooker Crock-Pot, este o friptura perfecta pentru mesele in familie! Pieptul de pui ramane suculent, este foarte aromat si vine alaturi de un sos alb cu ardei copti. DE-LI-CIOS!
Gatesti sanatos cu slow-cooker-ele Crock-Pot 🖤
De ce aleg sa folosesc Crock pot slow cooker? Imi ofera beneficii pe care orice mamica de 2 copii si cu un full time job le poate aprecia:
- De ce pieptul de pui este foarte suculent daca este gatit in Crock Pot? Datorita procesului de gatire lenta. Ce inseamna gatirea lenta? Ingredientele sunt incalzite treptat pana la o temperatura ce nu depaseste punctul de fierbere. Astfel, ele se gatesc in sucul propriu si aromele sunt cu adevarat intense!
- Mancarea se gateste singura! Pun toate ingredientele pentru reteta si, dupa cateva ore, cina sau pranzul sunt gata! In plus, mancarea nu trebuie sa fie supravegheata sau amestecata mereu. La final, aparatul intra in functia keep warm, care pastreaza mancarea calda pana in momentul servirii.
- Mancarea pregatita in slow cooker este mai sanatoasa, tocmai datorita procesului de gatire lenta de care va spuneam mai sus. Fiind incalzite treptat si nu la temperatura mare, alimentele isi pastreaza mai bine vitaminele si nutrientii decat aceleasi alimente gatite cu metode conventionale (fierbere, prajire). Totodata, alimentele isi pastreaza textura si culoarea!
- Am intotdeauna retete slow cooker din care sa ma inspir, asa ca totul devine si ma usor!
Piept de pui cremos – tot ce trebuie sa stii despre reteta 🖤
- Poti folosi piept de pui, piept de curcan, pulpe de pui dezosate sau cotlet de porc.
- Ce se potriveste la garnitura? Paste, orez, cartofi, legume la tigaie sau, de ce nu, o simpla salata!
- Poti adauga si alte legume in oala de la Crock Pot, pentru ca reteta sa fie si mai romata si satioasa: cartofi taiati cubulete mici, mazare, porumb, ciuperci, felii de zucchini, buchetele de broccoli sau conopida.
Ingrediente pentru 4-6 portii Piept de pui cremos
- 2 linguri ulei de masline
- 2 linguri condimente pentru pui
- 3 piepti de pui, taiati in jumatate (6 jumatati)
- 250ml supa de pui
- 250ml smantana dulce pentru gatit
- 4 ardei copti si curatati de coaja
- 2 linguri amidon
- 2 linguri pesto rosu
Condimentam foarte bine pieptul de pui pe toate partile. Prajim pieptul de pui in cele 2 linguri de ulei de masline, pentru a-l sigila. Separat, amestecam supa de pui, smantana dulce pentru gatit, pesto rosu, amidonul. Amestecam cu telul pana amidonul este dizolvat, avand grija sa nu ramana cocoloase. Taiem ardeii copti fasii, ii punem si pe ei in sos.
Punem sosul in oala de la Crock Pot, asezam pieptul de pui deasupra. Gatim totul pe functia low timp de 6 ore.
Reteta de Piept de pui cremos va fi, cu siguranta, una iubita de intreaga familie! Se pregateste atat de usor si este atat de aromata si satioasa! Incearca si reteta de PUI INTREG LA SLOW COOKER (click pe titlu pentru a accesa reteta).
Sa va fie de cel mai bine! Mai mult informatii despre Crock pot slow cooker gasiti aici: http://bit.ly/2xqciZE 🖤