Farfalle cu creveti si rosii

Azi am pentru voi o idee rapida pentru cina din timpul saptamanii, cand toata familia ajunge infometata acasa si verti ceva rapid si delicios – Farfalle cu creveti si rosii!

Farfalle cu creveti si rosii

Ce este mi-nu-nat la reteta de Farfalle cu creveti si rosii, pe langa faptul ca e gata cu totul in mai putin de 20 minute, este faptul ca se poate servi si rece si calda, deci o puteti pregati si pentru pranzul din caserola de la birou!

Practic, cat timp fierb pastele, noi ne ocupam de sosul super-rapid! Folosim creveti congelati, pe care va recomand sa ii cumparati decorticati si gata curatati. Ii decongelati inainte intr-o sita, procedura este foarte rapida, se decongeleaza in doar cateva minute sub jet de apa rece sau ii lasati cateva ore in frigider, ca sa ii aveti pregatiti pentru reteta. Inainte de folosire, trebuie doar sa ii tamponati foarte bine cu servete de hartie. Daca nu va plac crevetii, puteti folosi in aceasta reteta cubulete de bacon sau chiar carnea de pui ramasa de la cina, de la puiul rotisat sau orice fel de friptura.

Farfalle cu creveti si rosii

Farfalle cu rosii si creveti – ce paste folosim?

La capitolul paste, am ales farfalle de la Paste Baneasa, pe care le gasiti pe piata in 2 sortimente – din 100% grau dur sau farfalle cu ou. Este doar o chestiune de gusturi! Pastele din grau dur isi pastreaza foarte bine forma la copt si sunt minunate fierte al dente. Pastele cu ou sunt putin mai moi si au gustul specific (si delicios) de ou. La Paste Baneasa se foloseste mereu grau de cea mai buna calitate, in combinatie cu ou lichid, pentru gust si culoare. Farfallele sunt ideale pentru mesele in familie pentru ca au o forma draguta, adorata de cei mici, sunt mai crocante in mijloc si delicate pe margini, se potrivesc in orice preparat, de la salata reci la paste cu sos.

Farfalle cu creveti si rosii

Va las mai jos ingredientele si modul de preparare pentru reteta de Farfalle cu creveti si rosii. Nu uitati ca puteti dubla foarte usor cantitatile pentru mai multe portii.

Farfalle cu creveti si rosii – Ingrediente pentru 2 portii

  • lingura ulei de masline
  • 200g creveti decorticati, decongelati
  • 1 dovlecel mare
  • 2 catei usturoi
  • 200g rosii cherry
  • 50g parmezan
  • 160g farfalle Paste Baneasa
  • sare si piper dupa gust
  • lingura zeama de lamaie

Farfalle cu creveti si rosii

Mod de preparare Farfalle cu creveti si rosii

  1. Mai intai punem la fiert apa pentru paste – 2 litri de apa de un praf de sare.
  2. Intre timp ne ocupam de sos. Cand apa clocoteste, adaugam pastele si le fierbem conform timpului indicat pe ambalaj.
  3. Pentru sos, incingem intr-o tigaie uleiul, adaugam crevetii si dovlecelul taiat felii.
  4. Condimentam cu sare si piper.
  5. Adaugam usturoiul trecut prin presa sau tocat foarte fin, zeama de lamaie.
  6. Le lasam la foc mare 7-10 minute sau pana crevetii isi schimba total culoarea in roz si dovlecelul se inmoaie.
  7. Tragem de pe foc. Adaugam rosiile cherry taiate sferturi, apoi pastele bine scurse de apa in care au fiert si parmezanul.
  8. Amestecam foarte bine si gata!

Farfalle cu creveti si rosii

Reteta de Farfalle cu creveti si rosii e gata si va promit ca va fi una din favoritele familiei, mai ales daca iubiti crevetii. Sa va fie de cel mai bine!

 

 

 

 

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.