Chiftele de porc la cuptor

Azi pregatim impreuna o reteta minunata pentru sezonul rece si nu numai – Chiftele din carne de porc la cuptor. Reteta de chiftele din carne de porc este una din retetele iubite de toata lumea, mici si mari deopotriva, iar fiecare gospodina are reteta ei speciala si metoda ei de pregatire. Eu va arat azi cum fac eu chiftele din carne de porc la cuptor, nu prajite in baie de ulei, deci mult mai light insa la fel de suculente!

chiftele de porc la cuptor

Chiftele de porc la cuptor – tot e trebuie sa stii despre reteta

  • Pentru chiftele la cuptor cat mai suculente, este ideal sa folosim carne de porc sau un amestec de carne de porc si vita. Daca doriti chiftele super-light, de exemplu din carne tocata de pui sau ed curcan, este ideal sa modelati chiftelele cu mainile unse cu putin ulei, astfel incat sa nu fie prea seci in urma coacerii.
  • Mama m-a invatat sa adaug mereu un morcov in chiftele, dar sigur ca nu este obligatoriu. Stiu ca alte gospodine adauga in chiftele si ceapa verde tocata marunt sau cartof fiert si dat pe razatoare. Puteti incerca diverse combinatii pentru a gasi reteta care va place cel mai mult.

chiftele de porc la cuptor

  • Inainte de a da chiftelele la cuptor, le puteti tavali prin susan pentru o crusta extra crocanta. Pentru un aspect cat mai frumos, mai ales daca serviti chiftelele ca apritiv, folosi un mix de susan alb si negru.
  • Coacem chiftele la 180-200°C. La inceput incingem cuptorul la 200°C, astfel chiftelele vor face o crusta frumoasa si nu se micsoareaza la copt. Dupa primele 15 minute, putem scadea temperatura de coacere la 180°C.

chiftele de porc la cuptor

Gasiti toate ingredientele necesare pentru reteta de Chiftele de porc la cuptor va asteapta in magazinele LIDL din intreaga tara! Pentru si mai multa inspiratie si retete cu carne de porc, va asteptam in Bucataria LIDL! Click pe fiecare titlu de mai jos pentru a accesa reteta!

  1. Cotlete de porc cu iaurt
  2. Carne de porc cu fasole rosie
  3. Friptura de porc cu mozzarella si legume
  4. Cotlet de porc cu mere
  5. Placinta cu carne si ciuperci
  6. Chec aperitiv (Chec de carne)

Ingrediente pentru 30 buc Chiftele de porc la cuptor

  • 1 kg carne tocata de porc
  • 2 oua marimea L
  • 1 ceapa mare taiata fin sau 3-4 fire de ceapa verde
  • 2-3 catei de usturoi
  • 2 liguri mix de condimente Kania pentru porc
  • sare, piper negru proaspat macinat
  • 2 felii de paine
  • 50ml lapte pilos
  • ½ legatura patrunjel verde
  • 1 morcov dat pe razatoarea mica
  • ulei de floarea soarelui Vita D’Or pentru modelat si stropit (uns)

chiftele de porc la cuptor

Mod de preparare Chiftele de porc la cuptor

  1. Intr-un bol incapator punem carnea, adaugam ouale.
  2. Inmuiem painea in lapte, o stoarcem usor in palme si o adaugam peste amestecul de carne.
  3.  Adaugam condimente dupa gust, morcovul dat pe razatoare, ceapa tocata fin, usturoiul trecut prin presa, patrunjelul taiat fin.
  4. Framantam totul foarte bine, pana obtinem pasta pentru chiftele.
  5.  Lasam amestecul sa se odihneasca 30 min inainte de coacere.
  6.  Intre timp, incingem cuptorul la 200°C.
  7. Pentru a obtine chiftele egale ca dimensiunea (si astfel ne asiguram nu doar ca sunt estetice, dar si ca se coc uniform) folosim o lingura pentru inghetata. Nu modelam chiftele mici, pentru ca se vor usca la cuptor. Chiftelele ar trebui sa fie de dimensiunea unei mingi de ping-pong.
  8. Modelam chiftelele cu mainile unse cu putin ulei, le asezam in tava, pe hartie de copt.
  9.  Le coacem in cuptorul incins, 20 min la 200 grade, apoi le intoarcem si le coacem alte 15-20 min la 180 de grade.

chiftele de porc la cuptor

Chiftelele sunt gata si vor avea o crusta aurie si crocanta si vor fi foarte fragede la interior! Pofta buna si sa va fie de cel mai bine!

chiftele de porc la cuptor

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.