Azi pregatim impreuna Biscuiti fragezi pentru Paste, o reteta dedicata celor mici! Copiii vor adora acesti biscuiti, pentru ca sunt atat de simpatici, pentru ca un gust foarte bun, pentru ca sunt usor de tinut in mana. Adultii ii vor iubi pentru ca se pregatesc extraordinar de repede si usor si efectiv se topesc in gura, atat sunt de fragezi!
Biscuiti fragezi pentru Paste – tot ce trebuie sa stii despre reteta
- Puteti foarte usor dubla sau tripla cantitatile din reteta, biscuitii vor iesi la fel de frumosi.
- Este foarte important sa lasam aluatul la rece inainte de folosire.
- Gasim in magazine diverse creioane cu glazura colorata pentru a decora biscuitii in functie de cum doresc cei mici. Este si o activitate foarte frumoasa pentru parinti si copii.
- Chiar daca timpul de coacere vi se pare scurt, este important sa nu rumenim prea tare biscuitii, nu vor mai fi la fel de fragezi.
Pentru ca folosim foarte putine ingrediente pentru reteta de Biscuiti fragezi pentru Paste, este important ca ele sa fie de calitate – unt de min 80% grasime, vanilie de calitate si mai ales o faina foarte buna. De aceea am ales faina mea preferata – faina 000 de la Baneasa, ideala pentru orice fel de produse de patiserie, de la biscuiti la prajituri, de la tarte la cozonac. Vezi si mai multe retete pregatite cu faina Baneasa! Click pe fiecare titlu pentru a accesa reteta!
- Prajitura cu prune si bezea
- Prajitura cu mac si vanilie
- Negresa de post cu dulceata
- Cozonac cu nuca si ciocolata
- Rulouri cu capsune
Hai sa vedem de ce ingrediente avem nevoie pentru reteta de Biscuiti fragezi pentru Paste! Folosim un robot de bucatarie pentru pregatirea aluatului, dar putem la fel de bine sa framantam de mana. Singura conditie este sa ne miscam foarte repede, pentru a nu topi untul de la caldura manilor.
Biscuiti fragezi pentru Paste – ingrediente pentru 12 bucati
- 250g faina Baneasa 000
- 150g unt rece, cubulete
- 80g zahar pudra vanilat
- un praf sare
- 2 galbenusuri
- 2 linguri apa foarte rece
Punem in blender faina, untul, zahar pudra, sarea. Amestecam cateva secunde, pana compozitia arata ca un pesmet granulat mare. Adaugam gelbenusurile si continuam sa mixam. Adaugam 2 linguri apa foarte rece. Aluatul se va lega foarte rapid.
Mutam aluatul pe folie alimentara, formam unj disc, dam la rece minim 30 min inainte de folosire. Incalzim putin aluatul in maini, apoi il intindem pe masa tapetata cu putina faina, intr-o foaie de ½ cm grosime. Decupam biscuitii. Remodelam aluatul ramas, il intindem din nou, decupam alti biscuiti.
Asezam biscuitii in tava, pe hartie de copt. Ungem marginile cu albus, presaram nuci/alune macinate. Coacem 10-12 min in cuptorul incins la 180°C. Decoram biscuitii cu glazura colorata.
Reteta de Biscuiti fragezi pentru Paste este gata si abia asteapta sa fie pe masa voastra de sarbatoare! Alaturi de Baneasa va dorim un Paste Fericit alaturi de cei dragi.