Anul acesta de Paste suprindem invitatii (copii si adulti deopotriva) cu cei mai simpatici morcovi – Foietaj aperitiv morcovi cu branza! Trebuie sa recunoasteti ca sunt absolut a-do-ra-bili!
Mai are rost sa va spun ca se pregatesc super-mega simplu si rapid? M-am bazat, desigur, pe aluatul pentru foietaj de la Morarita, prietenul meu cel mai bun in bucatarie!
Tips and tricks utile pentru reteta de Foietaj aperitiv morcovi cu branza!
- Lasam aluatul de foietaj la decongelat peste noapte, in frigider. Pentru cele mai bune rezultate, aluatul de foietaj trebuie sa fie decongelat cat sa fie maleabil DAR sa ramana rece!
- Coacem aluatul de foietaj mereu la temperatura mare – 200-220 si cel mai indicat e sa folosim functia de ventilatie/convectie a cuptorului.
- Cum coloram morcovii nostri? Cu ou batut, in care adaugam turmeric/curcuma sau colorant alimentar portocaliu sau un strop de colorant rosu si un strop galben. Ideal este sa folosim colorant gel/crema.
- Vrei “morcovi dulci”? Inlocuieste crema de branza cu un amestec de 300g crema de branza si 100g crema de ciocolata sau 300g crema de branza, 50g unt si 100g zahar pudra vanilat.
Vrei sa incerci si alte retete cu aluat pentru foietaj de la Morarita? Iti las cateva idei mai jos! Click pe fiecare titlu pentru a accesa reteta!
- Tiramisu cu foietaj
- Foietaj cu mar
- Aperitiv foietaj cu somon
- Galette de vara
- Rulouri quattro formaggi
- Pateuri cu ciuperci si oua de prepelita
Foietaj aperitiv morcovi cu crema – Ingrediente pentru 12 bucati
- 400g aluat pentru foietaj Morarita
- 1 ou batut
- o lingurita turmeric/curcuma
- 300g crema de branza natur
- 200g telemea
- 80g parmezan razuit
- sare, piper, usturoi granule
- marar verde pentru conditele morcovilor
Incingem cuptorul la 200°C. Decongelam aluatul pentru foietaj pana ajunge la temperatura camerei. Taiem foaia de aluat in fasii de 1.5 cm grosime. Rulam strans in jurul conurile metalice. Asezam in tava, ungem cu oua batut amestecat cu turmeric. Coacem 15-18 minute la 200°C. Lasam sa se racoreasca putin, apoi indepartam formele si lasam rulourile sa se raceasca foarte bine.
Pentru crema, dam prin blender crema de branza, telemeaua, parmezanul. Condimentam dupa gust cu sare, piper, usturoi. Amestecam cu blenderul pana avem o crema foarte fina. Mutam intr-un pos, umplem rulorile de foietaj. Folosim marar proaspat pentru “coditele morcovilor”.
Sa va fie de cel mai bine si promit ca morcovii nostri din foietaj vor face senzatie la masa de Paste!
Unde gasim conurile de metal?
Buna ziua. In foarte multe magazine online. Trebuie doar sa cautati pe google: conuri de metal sau forme rulouri conice. Cred ca se gasesc chiar si la magazinele de metalo-plastice.
Multumim de răspuns, Teo!