Pentru ca pregatirile pentru masa de Craciun sunt in toi, azi va propun o reteta rapida, care pe cat este de usor de preparat, pe atat arata de minunat pe orice masa de sarbatoare – Aperitiv foietaj cu somon!
In goana cumparaturilor pentru masa in familie, nu uitati sa cumparati aluat de foietaj de la Morarita, crema de branza si somon afumat. De atat aveti nevoie pentru reteta noastra de Aperitiv foietaj cu somon. Timpul de preparare? 15 minute! Timpul de coacere? 20 de minute. Cam atat ne ia sa ne bucuram de o gustare savuroasa, un aperitiv pe cinste mai ales la petreceri, pentru ca este usor de servit, fiind de marimea “bite-size”.
Aperitiv de foietaj cu somon – Tot ce trebuie sa stii despre reteta
- Folosim un pachet de aluat pentru foietaj de la Morarita. Acesta are 800g, respective 2 foi de 400g fiecare si este ideal pentru reteta aceasta.
- De mai bine de 2 ani folosesc produsele Morarita – foi de placinta, aluat fraged, aluat pentru foietaj, aluat pentru Cremsnit si mereu am obtinut rezultate minunate. Vi le recomand cu drag, mai ales cand timpul nu va permite sa framantati aluaturi complicate in casa.
- Secretul aluatului pentru foietaj? Decongelarea corecta! Fie decongelam aluatul in frigider peste noapte, fie cateva ore pe blatul din bucatarie, la temperatura camerei, dar asiguranndu-ne ca este inca rece cand il derulam.
- La capitolul umplutura, folosim o crema de branza tartinabila, natur, pentru ca balanseaza perfect somonul afumat, care are o arome puternica si este sarat.
- Puteti folosi si o crema de branza cu verdeata, daca doriti, iar daca somonul afumat nu este pe gustul vostru, il puteti inlocui cu sunca Praga taiata foarte subtire sau prosciutto crudo.
Aperitiv foietaj cu somon – Ingrediente pentru 6-8 portii:
- 800g aluat pentru foietaj Morarita
- 150g crema de branza natur
- 400g file de somon afumat
- piper proaspat macinat
- un galbenus
- 2 linguri seminte de susan
Decongelam aluatul pentru foietaj pana ajunge la temperatura camerei. Incingem cuptorul la 200°C cu ventilatie sau 220°C static. Intindem prima foaie de aluat, direct in tava, pe hartie de copt. (folosim tava cuptorului sau o tava sufficient de mare pentru a cuprinde foaia de aluat). Ungem prima foaie de aluat cu crema de branza, intr-un strat uniform. Punem fileul de somon afumat, condimentam cu piper negru, proaspat macinat. Acoperim cu a doua foaie de aluat si o apasam foarte bine pentru a se lipi uniform.
Cu ajutorul unei role pentru pizza sau un cutit foarte bine ascutit, taiem in dreptunghiuri egale, avand grija sa taiem si a doua foaie de aluat. Ungem Ungem cu galbenus cu ajutorul unei pensule pentru patiserie si presaram seminte de susan. Coacem 20-30 minute sau pana Aperitiv foietaj cu somon e frumos rumenit.
Aperitiv foietaj cu somon este cel mai delicios cand e servit cald, de aceea va recomand sa il dati la cuptor numai cand musafirii sunt pe drum. Cel mai simplu este sa pregatiti totul si sa tineti tava la rece, in frigider si sa o introduceti la cuptor doar inainte de servire. Sa va fie de cel mai bine!
P.S. Incearca si reteta de Rulouri quattro formaggi cu aluat foietaj, sunt o adevarata aparitie spectaculoasa pe masa!