Prajitura cu piure de portocale

O prajitura perfecta pentru masa de Craciun – Prajitura cu piure de portocale – este atat de aromata incat intreaga casa miroase minunat!

prajitura cu piure de portocale

Prajitura cu piure de portocale este foarte usor de preparat si va deveni rapid una din preferatele familiei! Copii o iubesc pentru ca e moale si aromata, are un gust intens de portocale si este mega-pufoasa. Mamicile o iubesc pentru ca este atat de versatila!

prajitura cu piure de portocale

Prajitura cu piure de portocale – Tot ce trebuie sa stii despre reteta🖤

  • Pentru ca folosim portocalele cu tot cu coaja (asta da prajiturii aroma intensa) este foarte important sa alegem portocale organice/BIO. La raionul de fructe si legume din magazinele LIDL – Piata Lidl – gasiti mereu citrice BIO; deci aveti de unde alege!
  • Este o prajitura atat de umeda incat nu are nevoie de sirop si se mentine proaspata, moale si pufoasa cateva zile bune! Trebuie doar sa o invelim in folie alimentara de tip film.
  • Poate fi folosita ca blat pentru tort, fara a fi nevoie de insiropare! Merge perfect cu o crema de ciocolata amaruie, combinatia de ciocolata-portocale fiind una clasica, iubita de toata lumea!
  • Puteti sa o coacem in forma rotunda de 20-25 cm dar si in tava dreptunghiulara de 25×35 cm si apoi o taiem cubulete.
  • Prajitura cu piure de portocale este foarte usor de personalizat! Poti adauga in compozitie fructe confiate sau banuti de ciocolata, nuci, stafide.
  • Pentru decor, putem folosi pur si zimplu zahar pudra sau o glazura de ciocolata! Topim 200g ciocolata amaruie cu 2 linguri de ulei, pana obtinem o glazura lucioasa, pe care o turnam peste Prajitura cu piure de portocale.

prajitura cu piure de portocale

Ingrediente pentru 10-14 portii de Prajitura cu piure de portocale

  • 350g portocale organice/bio (1-2 portocale mari)
  • 250g zahar tos Castello
  • 100ml ulei VitaD’Or
  • 300g faina Belbake
  • 1 pliculet praf de copt Belbake
  • 100ml lapte Pilos
  • 3 oua mari
  • 2 lingurite esenta de vanilie Belbake

prajitura cu piure de portocale

Toate ingredientele necesare pentru reteta de Prajitura cu piure de portocale va asteapta la raft in magazinele LIDL 🖤

Mai intai incingem cuptorul la 180°C, fara ventilatie, 160°C cu ventilatie. Asezam gratarul pe raftul din mijloc al cuptorului. Tapetam cu unt si faina o tava rotunda de 20-23 cm diametru.

Taiem portocalele bucati si le dam prin blender pana obtinem un piure. Din piureul rezultat cantarim exact 350g. Asezam piureul de portocale intr-un bol si adaugam deasupra uleiul, laptele, ouale, esenta de vanilie. Amestecam foarte bine. Adaugam zaharul si omogenizam.

prajitura cu piure de portocale

La final punem faina, cernuta impreuna cu praful de copt. Amestecam pana la omogenizare.

Turnam compozitia in tava si coacem in cuptorul incins timp de 45-50 minute sau pana trece testul scobitorii – o scobitoare introdusa in mijlocul prajiturii iese curata, fara urme de aluat.

prajitura cu piure de portocale

Lasam Prajitura cu piure de portocale sa se raceasca la temperatura camerei, apoi o putem pudra cu zahar. Sa va fie de cel mai bine! Incearca si reteta de TORT DE PORTOCALE (click pe titlu pentru a accesa reteta).

prajitura cu piure de portocale

 

26 Comments

  1. Conela

    Unde este zahărul in reteta?

  2. Florentina

    Salut,
    Oare daca portocalele au coaja mai groasa o sa fie amara prajitura? Ca sa fiu sigura ar trebui sa pun mai putina coaja?
    Mersi de raspuns!

  3. Tocmai am facut aceasta prajitura si este DIVINA, miroase senzational, se topeste in gura. Am pus glazura de ciocolata si contrastul cu aroma de portocala este fix ce trebuie. Multumim pentru reteta!

  4. Teo, cântărești faina cu cantarul de bucătărie?.. Aici mereu am o dilema dacă sa folosesc cana gradata sau cantarul. Am încercat și eu reteta, f gustoasa însă blatul nu a crescut, a rămas incruzit. Ai idee de la ce? Mulțumesc

    • Cantaresc cu cantarul. Poate mai avea nevoie de putin timp de coacere, pana la urma cuptoarele sunt diferite. Verifica mereu cu o scobitoare blaturile.

  5. E ok daca trec portocalele printr-o sita dupa ce le-am blenduit, si folosesc doar sucul? Multumesc.

  6. Bună! Mă încântă rețetă și aș vrea să o încerc, dar mi-e teamă să nu iasă amăruie de la partea albă din coaja de portocală.

  7. hello Teo. nu am gasit portocale bio la Lidl de data aceasta si am luat clementine. ma gandesc ca ar merge si cu clementine, ca inlocuitor? 😀

    Multuuuu
    Micky

    • Salut. Nu am incercat cu clementine, nu pot sa iti spun. Dar cred ca ar fi bine sa pui mai multa pulpa si coaja deloc.

  8. ALINA CIUCU

    Foarte simplu de facut si foarte aromata. Felicitari, Teo!

  9. Diana

    Bună! Este o problemă dacă elimin zaharul din rețeta? Influentează cu ceva textura sau creșterea?

    • Salut. In mod normal e in regula, dar nu iti pot spune cum si cat de schimbata va fi prajitura la final. Doar daca incerci.

  10. Oana Cadis

    Servus Teo, am.facut aceasta prajitura dar pt ca s a copt foarte frumos am tăiat o în 3 discuri și .umplut o cu o crema de ciocolata neagra cu mascarpoane și un pic de rom, ușor amăruie..a ieșit fff bună. Deasupra am.facut o glazura din zahar praf vanilat cu.coaja de portocale.razuita și zeama de la.1 portocala. Am vrut sa pun și o poza cu tortul dar nu știu cum sa o.adaug

  11. Bună! Se poate realiza prăjitura și cu făină de migdale? Dacă da, ce cantitate de făină de migdale ar trebui adăugată? Mulțumesc ❤️

    • Salutare. Da, se poate folosi, insa rezultatul nu va fi acelasi, sa ai asta in vedere. In general se pastreaza proportiile.

  12. Gratiela

    Buna dimineata Teo. Acum am descoperit reteta ta si as vrea sa te intreb daca o pot face cu piure de mango ? Am avut cateva fructe de mango mai coapte pe care le-am facut piure si m-ar tenta sa-l folosesc pt.prajitura . Multumesc.

    • Salut. Se poate face prajitura cu piureuri din mai multe fructe, deci si mango ar merge, zic eu. Nu am incercat, daca o faci sa ne spui cum iese.

  13. Buna Teo,
    Nu folosesc lapte, nu beau lapte.
    Cu cepot sa inlocuiesc laptele?
    Orice lapte vegetal?
    Oare iaurtul ma ajuta?
    Multumesc!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.