Biscuiti taiati cu forma

Cred ca, de-a lungul anilor, de fiecare Craciun, aceasta este una dintre cele mai cautate retete pe blog – Biscuiti taiati cu forma! Si nu e de mirare: toate mamicile cauta biscuiti deliciosi, facuti in casa, in care stiu exact ce ingrediente au folosit. Mai mult de atat, reteta de Biscuiti taiati cu forma este o activitate perfecta de facut impreuna cu micutii vostri, ca o activitate de weekend sau vacanta, cand ne dorim sa ii tinem departe de tehnologie, sa petrecem timp impreuna, sa ne facem amintiri…delicioase!

biscuiti taiati cu forma

Bicuiti taiati cu forma – tot ce trebuie sa stii despre reteta:

  • Pentru ca in reteta de Biscuiti taiati cu forma folosim putine ingrediente, e foarte important sa fie de cea mai buna calitate. Alegem un unt cu minim 80% grasime si faina in care am mereu incredere pentru orice reteta – Faina Baneasa 🖤
  • Untul trebuie sa fie moale, la temperatura camerei, asa ca il scoatem din frigider cu cel putin 2 ore inainte de folosire.
  • Pentru cele mai bune rezultate in materie de aroma, folosim miezul de la o pastaie de vanilie sau extract de vanilie facut in casa. Gasesti reteta AICI.

biscuiti taiati cu forma

  • Despre faina Baneasa 000, pot sa va spun ca este preferata mea pentru deserturi si produse de patiserie. Este o faina cu traditie, in care gospodinele din toata tara au incredere si pe care vi-o recomand in toate variantele ei: faina alba superioara, faina pentru cozonac, faina care creste singura, faina pentru brutarie, pizza sau patiserie. Poti citi mai multe despre Faina Baneasa AICI 🖤

biscuiti taiati cu forma

  • Pentru aluat puteti folosi un mixer sau, la fel de bine, il puteti framanta cu mana. Puneti intai faina intr-un bol incapator. Adaugati apoi restul ingredientelor si framantati pana aveti un aluat omogen, care se strange intr-o bila si nu se lipeste de mana.
  • Impatim aluatul in doua parti egale, facem un disc din fiecare parte, il invelim in folie alimentara si il dam la rece 30 de minute.
  • Lucram cu o jumatate de aluat o data, in timp ce tinem cealalta jumatate la rece. Fiind un aluat pe baza de unt, e important sa muncim cat de repede, pentru ca altfel devine lipicios si greu de manevrat. In plus, cu cat aluatul este mai rece, cu atat isi pastreaza mai bine forma la copt.
  • Este important sa incingem cuptorul din timp, la 180°C cu ventilatie. Tapetam 2 tavi mari (tavile de la cuptor) cu hartie de copt.
  • Din cantitatile date in reteta de Biscuiti taiati cu forma ies 3 tavi de biscuit (tavi de 30×40 cm). Nu uitati, dupa ce decupati formele, framantati aluatul ramas, il dati putin la rece si il reintindeti.

biscuiti taiati cu forma

  • Puteti folosi orice forma pentru a taia biscuitii, de la un banal pahar si pana la forme complexe. Este un aluat foarte bun si biscuitii isi vor pastra forma la copt.
  • Puteti sa decupati si mijlocul unuia dintre biscuit si apoi sa ii lipiti doi cate doi cu dulceata sau crema de ciocolata.
  • La fel de bine puteti sa ii decupati la mijloc si sa puneti dropsuri zdrobite sau jeleuri colorate. Astfel veti avea niste minunati biscuit cu vitralii.
  • Imediat ce ii scoateti din cuptor, biscuitii vor fi moi si foarte fragezi. nu va faceti griji, se intaresc pe masura ce se racesc.
  • Biscuitii taiati cu forma se pastreaza foarte bine pana la o saptamana in casserole inchise ermetic sau in borcane pentru prajituri.
  • Puteti pregati aluatul din timp, chiar cu 2-3 saptamani inainte de folosire si il tineti la congelator, invelit bine in folie. Apoi, il deongelati pana devine maleabil si puteti decupa si coace niste biscuiti deliciosi!

biscuiti taiati cu forma

Ingrediente pentru 20-30 bucati de Biscuiti taiati cu forma:

  • 450g faina Baneasa
  • 250g unt 82% grasime, la t° camerei
  • 2 oua (folosim doar galbenusurile, precum se observa in video)
  • 200g zahar pudra
  • miezul de la o pastaie de vanilie

biscuiti taiati cu forma

Pentru modul de preparare al retetei de Biscuiti taiati cu forma, apasati PLAY in fereastra mai jos pentru reteta video!

Alaturi de Paste Baneasa va invitam sa incercati reteta de Biscuiti taiati cu forma si va dorim, din suflet, un Craciun linistit alaturi de cei dragi voua! Sa va fie de cel mai bine! 🖤

25 Comments

  1. Alexandra

    Aluatul de biscuiți se poate face la mașină de făcut pâine?

  2. Daniela

    Buna Teo. Crezi ca as putea folosi aluatul si la forma de nuci? Multumesc! Sărbători binecuvântate 🙂

  3. Simona

    Buna, Teo
    Super faina reteta, o voi incerca cat de curand.
    Pentru ca imi plac foarte mult si detaliile ai putea sa imi spui te rog de unde sunt pungutele cu Mos Craciun. Sunt foarte potrivite de oferit cadou.
    Multumesc!

  4. Gabriela

    Din păcate nu mi-a ieșit deloc textura aceasta…și de respectat am respectat toți pașii.

    • Ceva totusi trebuie sa fi fost diferit.

      • Marina Bahnar

        Bună! Cred ca la fel ca și mine, a pus ouăle întregi asa cum e trecut la ingrediente, cu toate ca în video par sa fie doar gălbenușuri. Eu am mai pun faina ca să o dreg, pana mi s-a părut ca are aceeași consistenta ca în filmuleț.

  5. misa2002_2006

    Buna ziua,
    Vă rugam sa ne spuneți cum topim ciocolata? Mulțumesc,

  6. Cristina

    Bună ziua,
    Ouăle sunt puse în întregime sau doar gălbenușurile? Din video reiese ca ar fi doar gălbenușurile, iar la ingrediente se specifică doar ouă.
    Mulțumesc mult,
    Cristina

  7. Liliana Drumea

    Hello !!! Ouale sunt intregi sau doar galbenusul ???

  8. Cristina Bărbulescu

    Bună ziua! M-am gândit mult dacă să las un mesaj sau să-mi văd de treaba mea. Ați făcut un efort să postați rețeta cu atâtea explicații și poze. Vă mulțumesc pentru asta! Azi am făcut biscuiți. Sunt foarte gustoși, dar aluatul n-a fost deloc prietenos… Am respectat cantitățile și am obținut o textură fărâmicioasă. Am adăugat puțină apă pentru a-l putea întinde. A fost foarte dificil de manipulat! L-am putut decupa numai folosind o formă cu piston. Doar făina nu a fost tip Băneasa!

    • Buna ziua. Chiar va multumesc ca ati lasat mesajul, de ce sa nu il lasati. Daca ati urmat intocmai retetea nu va pot spune ce s-a intamplat. Ati framantat oare suficient aluatul? Asa cum se vede si in video, aluatul este usor elastic, se decupeaza foarte bine cu forma individuala.

  9. Cristina Bărbulescu

    Într-adevăr, n-am folosit robotul. Mi-a fost teamă că se va dezvolta rețeaua de gluten. Poate să fie acesta motivul pentru care aluatul nu a fost deloc elastic, din păcate. Voi mai încerca, folosind făină Băneasa. Vă mulțumesc pentru răspuns!

    • Folositi cu incredere robotul, vedeti ca il folosesc si eu in video. Reteta a fost incercata de multi cititori, cu reusita de fiecare data.

  10. Cristina Bărbulescu

    Da, aveți dreptate! Voi folosi robotul. Rețeta este foarte bună, iar biscuiții sunt delicioși.

  11. Nicoleta

    Buna, pot face cantitatile la jumatate?

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.