Negresa de post cu dulceata

Negresa de post cu dulceata, nuci si stafide, o reteta delicioasa, la fel de siropoasa si aromata ca o negresa cu ciocolata si ou. Se poate asa ceva? Da! Si reteta noastra de azi va demonstreaza ca o negresa de post poate fi super-savuroasa si ca ne putem bucura de preparate deosebite si in zilele in care nu dorim sa consumam produse vegetariene!

negresa de post cu dulceata

Negresa de post cu dulceata – Tot ce trebuie sa stii despre reteta

  • In functie de dulceata pe care o folosim, putem da nu doar gustul negresei dar si consistenta ei. Daca folosim o dulceata mai moale, cum este cea de caise, vom avea o negresa mai siropoasa, daca folosim un gem mai tare, cum este magiunul sau o dulceata foarte scazuta, negresa vai fi mai tare.
  • Putem adauga in compozitie nuci, alune, migdale, fructe confiate, bucatele de fructe proaspete, cu conditia sa nu fie foarte suculente sau fructe din compot, bine scurse de zeama.
  • Putem pudra Negresa de post cu zahar vanilat, dupa ce s-a racit sau ii putem face o glazura din ciocolata neagra topita cu putina margarina sau ulei.

negresa de post cu dulceata

Garantia succesului retetei de Negresa de post? Faina Baneasa!

In reteta noastra de azi folosim faina Baneasa, cea pe care o cunoasteti de pe toate rafturile, din toate magazinele, fiind una dintre cele mai iubite de catre gospodine. Atat de fina incat o putem folosi de la sosuri la prajituri, de la creme pentru prajitura si pana la cozonac. Incearca si reteta de Cozonac fara framantare in care am folosit faina Baneasa! Este o retete minunata pentru sezonul care urmeaza!

Negresa de post cu dulceata – Ingrediente pentru o tava de 35x25 cm

  • 200g faina Baneasa
  • 50g cacao amara
  • 250ml apa
  • 250ml ulei de floarea soarelui
  • 250g zahar
  • 1 pliculet praf de copt
  • esenta de rom dupa gust
  • 300g dulceata/gem
  • 50g nuci tocate grosier
  • 50g stafide

negresa de post cu dulceata

Pentru modul de preparare al retetei de Negresa de post cu dulceata, apasa PLAY in fereastra de mai jos! Aboneaza-te la canalul de YouTube Teo’s Kitchen AICI: http://bit.ly/2kN0JaT

Mod de preparare Negresa de post cu dulceata

  1. Incingem cuptorul la 180°C si tapetam cu hartie de copt o tava de 35x25cm.
  2. Amestecam intr-un bol toate ingredientele – faina, cacao, praf de copt, ulei, apa, rom. Amestecam foarte bine, pana nu mai sunt cocoloase.
  3. Punem si dulceata, nucile, stafidele. Amestecam din nou.
  4. Turnam compozitia in tava si nivelam bine. Coacem 35-45 minute sau pana trece testul scobitorii.

Intruncat Negresa de post este foarte umeda, este ideal sa o lasam sa se raceasca foarte bine inainte de feliere. O pudram cu zahar si ne bucuram de o prajitura excelenta, delicioasa, despre care nimeni nu ar zice ca e de post!

negresa de post cu dulceata

 

 

4 Comments

  1. O idee tare buna si un upgrade bine meritat al retetei de negresa preparate de mine pana acum (a Laurei Adamache, de prin 2012). Aveam un borcan de gem nu foarte reusit (primit) si vroiam mult sa scap de el… negresa asta a fost ocazia perfecta.
    Am salvat gustul gemului cu o esenta profesionala (toffee – vanilla) si am adaugat o lingura de cafea solubila granulata pt a scoate in evidenta aroma de ciocolata.
    O mentiune sau doua as avea… cred ca ar trebui si zaharul adaugat la lista de ingrediente de pe blog, la fel si un praf de sare (si eu am omis sa pun sarea, mai grav era cu zaharul :))
    Cantitatea de zahar merge ajustata in functie de gemul / dulceata / magiunul folosit.
    Multumim de reteta! Foarte buna si versatila!

  2. Corina

    Mulțumesc Teo pentru rețetă, pentru rețete! Te rog, adauga si zaharul pe lista ingredientelor!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.