Azi gatim o combinatie clasica, iubita de romani de pretutindeni si mai ales de copii – Chiftelute cu piure de cartofi! Doar ca noi pregatim chiftelute delicioase si suculente si un piure de cartofi pufos, cu aroma subtila de usturoi…in jumatate din timpul clasic de preparare! Cum? Pentru ca vom gati Chifltelute cu piure de cartofi la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune!
Chifltelute cu piure de cartofi la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune – tot ce trebuie sa stii despre reteta
- Folosim un mix de carne tocata de porc si vita, astfel chiftelutele vor fi suculente de la grasimea din carnea de porc dar si foarte aromate, de la carnea de vita.
- Pentru un plus de savoare, adaugam in chiftelute parmesan proaspat dat pe razatoare.
- Un truc pe care l-am invatat de la mama si pe care il impartasesc cu mare drag cu voi? Mereu in chiftele pun ceapa data pe razatoare, nu doar tocata fin din cutit. Da o aroma atat de speciala chiftelutelor, neaparat trebuie sa incercati!
- Dupa ce amestecam toate ingredientele pentru chiftele, este indicat sa lasam compozitia sa se odihneasca, pentru ca toate aromele sa se intrepatrunda, pesmetul sa aiba timp sa se umfle si compozitia sa fie foarte bine legata. De aceea, de cele mai multe ori, cand stiu ca vreau sa fac chiftelute, pregatesc compozitia de dimineata si o tin la firgider pana la folosire sau chiar cu o seara inainte.
- Dupa ce modelam chiftelele, le prajim putin in Multicooker Crock-Pot Express, folosind functia BROWN/SAUTE, in care aparatul functioneaza ca o tigaie. Este foarte important sa le dam chiftelutelor o crusta inainte de a le fierbe sub presiune, in sosul delicios.
- Piureul de cartofi? Nu a fost niciodata mai simplu de preparat! E gata in aproximativ 15 minute si este cremos si usor aromat de la usturoi.
- Despre Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune v-am tot povestit si continui sa il recomand tuturor celor care doresc sa gateasca mancaruri savuroase in timp record! Este un aparat foarte complex, care gateste tocanite, orez/risotto, fierbe fasole, face iaurt de casa sau prajituri! Functioneaza ca o oala, o tava pentru prajituri, o tigaie, un aparat de fiert orez, un slow cooker, ca un aparat de gatit cu abur. Toate astea in timp record!
Pentru ca v-am vorbit mult depre Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune si CRED ca este un aparat super-util in casa oricui, incepand de azi, pentru o saptamana, beneficiati de 10% estra reducere la achizitia unui multicooker Crock Pot Express de pe www.crockpot-romania.ro. Folositi codul TEO10 in cosul de cumparaturi, aici – http://bit.ly/2X4gTN2 🖤
Chifltelute cu piure de cartofi la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune – Ingrediente pentru 6 portii:
Ingrediente pentru chiftelute:
- 500g carna tocata amestec de vita si porc
- 100g pesmet
- 100g parmesan proaspat razuit
- 2-3 lingurite mix condimente pentru chiftele
- o ceapa mare alba, data pe razatoare
- 1 ou
- 3 linguri ulei de floarea soarelui
Ingrediente pentru sos:
- 300ml passata de rosii
- 150ml sos barbeque
- 2 linguri miere
- 2 linguri otet de mere
- sare si piper dupa gust
Pentru chiftele, amestecam carnea tocata, condimentele, ceapa, oul, pesmetul si parmesanul. Framantam pana avem o compozitie omogena, pe care o lasam sa se odihneasca minim 30 minute inainte de folosire. Modelam chiftelutele. Selectam functia BROWN/SAUTE a aparatului, punem uleiul, asteptam sa se incinga. Prajim chiftelutele in ulei incins, pana sunt rumenite pe toate partile. Scurgem uleiul din oala aparatului.
Asezam chiftelele in oala. Amestcam toate ingredientele pentru sos. Turnam sosul peste chiftelute. Punem capacul aparatului Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune. Inchidem valva de presiune. Alegem modul MANUAL, presiune HIGH si timpul de gatire 10 minute. Automat aparatul va acumula presiune si pe display va aparea HEAT. Cand a acumulat presiunea necesara, cele 10 minute vor incepe sa descreasca.
Dupa ce au expirat cele 10 minute, deschidem valva aparatului folosind un cleste sau o manusa de bucatarie. Asteptam sa elimine presiunea, apoi deschidem capacul. Mutam chiftelutele intr-o caserola inchisa ermetic si le pastram la cald pana ne ocupam de piure.
Ingrediente pentru Piure de cartofi cu usturoi la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune:
- 1 kg cartofi albi
- 125ml lapte
- 125ml apa
- 150g unt
- sare si piper dupa gust
- 3-4 catei de ustoroi
Curatam cartofii si ii taiem in cubulete de marimi potrivite. Ii asezam in oala aparatului, turnam deasupra laptele si apa, punem cateii de usturoi. Condimentam totul cu sare si piper. Inchidem capacul, inchidem valva pentru presiune. Alegem modul MANUAL, presiune HIGH si timpul de gatire 10 minute. Dupa ce au expirat cele 10 minute, deschidem valva aparatului folosind un cleste sau o manusa de bucatarie. Asteptam sa elimine presiunea, apoi deschidem capacul. Adaugam untul peste cartofii fierbinti. Folosim o presa se cartofi pentru a obtine piureul. Daca doriti un piure mai moale, mai puteti adauga lapte fierbinte sau unt.
Chifltelute cu piure de cartofi va fi o reteta indragita de intreaga familie! Fierte in sosul aromat, sub presiune, chiftelutele se topesc in gura si au un gust unic. Luca a decretat ca sunt cele mai bune chiftele pe care le-a mancat! Iar pentru un copil iubitor de chiftelute, va spun ca…e foarte mare lucru!
Piureul de cartofi cu usturoi este ideal ca si garnitura dar este delicios in sine, ca o masa principala! Aroma de ustroi il fac aliatul perfect, cremos si delicios, pentru zilele de iarna. Iar cu Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune piureul de cartofi nu a fost niciodata mai simplu de facut! Pentru un plus de aroma, puteti adauga si un cartof dulce sau o radacina de pastarnac. Sa va fie de cel mai bine!
Pentru ca v-am vorbit mult despre Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune si CRED ca este un aparat super-util in casa oricui, incepand de azi, pentru o saptamana, beneficiati de 10% extra reducere la achizitia unui multicooker Crock Pot Express de pe www.crockpot-romania.ro. Folositi codul TEO10 in cosul de cumparaturi, aici – http://bit.ly/2X4gTN2 🖤