In fiecare an, dupa Paste, apare vesnica intrebare? Ce facem cu ouale rosii ramase? Cele pe care mai ieri abia asteptam sa le coloram si sa le ciocnim? O reteta salvatoare poate fi Salata de mazare cu oua!
Salata de mazare cu oua – tot ce trebuie sa stii despre reteta
- Este o salata rece foarte usor de pregatit, ideala la pranz sau in caserola de la birou.
- De altfel, cu cat sta mai mult mai frigider este mai buna, deci o puteti pregati cu o seara inainte de petreceri sau ca o garnitura la gratar.
- Pentru pranz, noi servim Salata de mazare cu ou in tortilla sau in barcute de andive sau ardei
- Toate ingredientele necesare pentru reteta de Salata de mazare cu ou te asteapta in magazinele LIDL, iar pentru si mai multa inspiratie, te asteptam in Bucataria LIDL!
Salata de mazare cu oua – ingrediente pentru 6 portii
- 450g mazare congelata Freshona
- 1 mar verde
- 2-3 tije apoi
- 4-5 oua fierte tare
- 1 ceapa rosie
- 50g maioneza Kania
- 125g iaurt in stil grecesc Pilos
- 2 linguri mustar fin Kania
- sare si piper dupa gust
- 200g branza Cheddar Valley Spire
Punem la fiert 2 litri de apa. Cand incep sa fiaba, adaugam sare si mazarea. Fierbem pana boabele de mazare sunt al dente.
Intre timp pregatim restul ingredientelor – taiem marul cubulete, feliam tijele de apoi, taiem ceapa julienne (pestisori). Taiem marunt si branza Cheddar si ouale.
Pentru sos, amestecam maioneza, iaurtul, mustarul. Condimentam dupa gust cu sare si piper. In sos mai putem adauga o lingura de ketchup iute sau dulce, zeama de lamaie sau otet dupa gust. Pentru un sos primaveratic, putem adauga in sos ceapa si usturoi verde.
Cand mazarea s-a fiert, o scurgem foarte bine si amestecam cu restul ingredientelor si sosul. Salata de mazare cu ou e ideal sa stea la rece minim 2 ore inainte de servire. Pofta buna!