Chiftele umplute cu feta

Chiftele umplute cu feta, pentru ca, de cele mai multe ori, mai simplu = mai bun sau…less is more! Azi avem o reteta simpla, dar cand ingredientele sunt de calitate si super aromate, nu are cum sa nu iasa ceva bun!

chiftele umplute cu feta

Desigur, puteti folosi carnea tocata preferata, eu am folosit un amestec de porc si vita, dar pentru masa de paste voi folosi carne de miel  sau ied pentru noi si un amestec de pui si curcan pentru Luna. Puteti praji chiftelele in baie de ulei, dar o varianta mult mai light si mai sanatoasa este sa le coaceti pe hartie de copt, in cuptor. Dupa cum vedeti, s-au rumenit foarte fain si, daca vreti sa fie si mai crocante, le puteti da prin susan inainte de a le coace.

chiftele umplute cu feta

Reteta de chiftele umplute cu feta este ideala ca aperitiv dar si pentru mesele de zi cu zi. Am folosit condimentele mele preferate, care sunt nelipsite din camara noastra de cand le-am descoperit la Mediteranea Gourmet. Condimentele de Sparoza sunt facute handmade in Grecia si sunt amestecuri de plante aromatice fara conservanti, aditivi, arome si coloranti artificiali. Doar plante si sare de mare naturala si le gasiti intr-o varietate de combinatii, pentru preprate cu iz grecesc/mediteranean.

Am folosit mix-ul pentru tzatziki si souvlaki la reteta de Souvlaki de pui cu bulgur si tzatziki si ne-au placut enorm. Pentru reteta de Chiftele umplute cu feta am folosit amestecul Dad`s Spicy mix, care contine paprika dulce, paprika afumata, chili, boabe de piper, seminte de fenicul, turmeric, seminte de mustar, sare de mare naturala si Mom`s Heraty Mix care contine maghiran, coaja de portocala, cimbru, verbena, usturoi, salvie, boabe de piper, sare de mare.

chiftele umplute cu feta

Pe www.mediteranea.ro avem si codul de reducere TEO10, care va ofera 10% reducere la cosul de cumparaturi.

Chiftele umplute cu feta – ingrediente pentru 12-16 bucati

chiftele umplute cu feta

Amestecam ingredientele pentru chiftele – carnea tocata, oul, condimentele, pesmetul. Lasam amestecul deoparte 15-20 min. Intre timp, incingem cuptorul la 160°C. Este ideal sa coacem chiftelele mai mult timp la temperatura mai mica, pentru a ramane suculente.

Modelam chiftelele cu mainile unse cu putin ulei de masline. In mijlocul fiecareia punem cubulete de feta. Pentru a ma asigura ca toate chfitelele ies de aceeasi dimensiune, folosesc o lingura pentru inghetata pentru a doza compozitia.

Asezam chiftelele in tava, pe hartie de copt. Coacem 40-45 minute, timp in care le intoarcem o data sau de doua ori, pentru a se rumeni uniform.

chiftele umplute cu feta

Si gata! Am facut niste delicioase chiftele umplute cu feta, sau “chiftelutele cu surpiza” cum le zice Luca sunt gata! Le servim alaturi de ketchup-ul barbeque bio, pe care efectiv il ador. Va garantez ca o data ce il incercati, il veti iubi si voi!

Sa va fie de cel mai bine si, alaturi de Mediteranea Gourmet, va dorim gratare, fripturi si salate superb condimentate vara aceasta!

chiftele umplute cu feta

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.