Souvlaki de pui cu bulgur si tzatziki

Souvlaki de pui cu bulgur si tzatziki sau o masa cat o vacanta in Grecia! Si acum imi amintesc cu maaaaare drag luna noastra de miere in Corfu si mesele la tavernele grecesti, mesele pline cu de toate, muuuulte legume si arome delicioase. Cred ca mi-a fost atat de dor de vacanta noastra in Grecia incat a fost necesar sa pregatesc aceastra reteta de Souvlaki de pui cu bulgur si tzatziki ca sa imi aline sufletul! Copii au fost amandoi extraordinar de incantati de tot – souvlaki din piept de pui, perfect condimentat, un tzatziki delicios si racoritor, bulgur cu legume pregatit in mai putin de 15 minute!

souvlaki de pui sos tzatziki

Toate ingredientele pe care le-am folosit la reteta de Souvlaki de pui cu bulgur si tzatziki sunt, desigur, comandate de la prietenii nostri specializati in produse din Grecia – Mediteranea Gourmet 🖤 Nu uitati ca avem si un cos de reducere activ – TEO10, care va ofera 10% reducere la toate produsele de pe www.mediteranea.ro!

souvlaki de pui sos tzatziki

La Mediteranea gourmet gasiti o gama foarte larga de produse din Grecia, toate BIO! De la ulei de masline de cea mai buna calitate si pana la otet, condimente, miere, cosmetice sau ustensile din lemne de masline. Ii recomand cu drag, suntem clientii lor din 2017 si continuam sa folosim cu drag produsele lor!

Azi vreau sa va arat o gama minunata de condimente Sparoza, pe care le folosim nu doar la preparatele grecesti ci in general in bucataria noastra. Sunt mixuri de plante naturale, fara conservanti, aditivi, arome si coloranti artificiali. Sunt efectiv minunate! Din momentul in care deschizi cutia, te invadeaza arome minunate! Azi am folosit mix-ul pentru souvlaki si gratar, care contine cimbru, rozmarin, coriandru, boabe de piper, sare de mare naturala, ardei paprika afumat, fulgi de ardei, chilli, chimion, ceapa, usturoi, turmeric, seminte de muștar. Pentru tzatziki am folosit mix-ul special care contine sare de mare naturala, usturoi, frunze de marar, boabe de piper, paprika dulce. Este de-li-cios!

souvlaki de pui sos tzatziki

Pentru garnitura am folosit un mix de bulgur cu legume uscate bio care este minunat de avut in casa! Se pregateste foarte repede, cu doar 10 minute de fierbere. Nu continue sare adaugata, nici arome artificiale, doar grau dur ecologic, morcovi, ardei rosu si verde, ciuperci si apa. Merge perfect atat ca o garnitura pentru carne, alaturi de o salata, orice fel de sos sim ai ales tzatziki, dar si pur si simplu ca atare, mai ales in perioadele de post.

souvlaki de pui sos tzatziki

Souvlaki de pui cu bulgur si tzatziki – ingrediente pentru 6 portii

1kg piept de pui

2 linguri ulei de masline extravirgin Agoureleo Family Yanni`s

mix condimente de plante pentru Souvlaki si gratar

zeama de la ½ lamaie

Pentru tzatziki

200g iaurt grecesc

1 castravete Fabio

marar proaspat

zeama de la ½ lamaie

1 lingurita ulei de masline extravirgin Agoureleo Family Yanni`s

mix condimente de plante pentru Tzatziki

Pentru garnitura

500g Bulgur cu legume uscate bio

sare

2 linguri ulei de masline extravirgin Agoureleo Family Yanni`s

souvlaki de pui sos tzatziki

Pentru souvlaki – taiem pieptul de pui in bucati de 2x2cm. Putem folosi oulpe de pui dezosate, miel, berbecut, carne de vita sau curcan, in functie de preferinte. Punem pieptul de pui intr-un bol sau o caserola, condimentam cu ulei de masline, zeama de lamaie, mix de condiment pentru souvlaki. Amestecam foarte bine si dam la frigider minim 2 ore pentru marinare.

Intre timp, pregatim tzatziki. Curatam castravetele de coaja, indepartam semintele cu ajutorul unei lingurite. Acum avem doua optiuni – fie taiem castravetele foarte marunt din cutit, fie il dam pe razatoare si il scurgem foarte bine inainte de folosire. Amestecam iaurtul grecesc, castravetele, zeama de lamaie, ulei de masline, sare si condimente dupa gust. Dam la rece pana la folosire.

souvlaki de pui sos tzatziki

Nu uitam sa tinem betele pentru frigarui in apa rece minim 30 minute inainte de a asambla frigaruile pentru souvlaki. Prajim souvlaki pe gratar, la foc moderat, intorcand des frigaruile, pana carnea este facuta. Timpul de prajire depinde foarte mult in functie de gratarul folosit, de aceea este important sa testam carnea de pui pentru a ne asigura ca este bine facuta si la interior inainte de servire.

Pentru garnitura, punem la fiert 1 litru de apa si 500g mix bulgur cu legume. Dupa ce incepe sa fiarba, lasam sa fiarba 10 minute, apoi punem sare, ulei de masline, amestecam bine. Tragem de pe foc si acoperim cu un capac. Lasam 10 minute, apoi afanam bulgurul cu furculita.

souvlaki de pui sos tzatziki

Nu ne ramane decat sa asamblam masa noastra delicioasa – Souvlaki de pui cu bulgur si tzatziki 🖤

souvlaki de pui sos tzatziki

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.