Cheesecake caramel sarat – un deliciu care ne pregateste pentru primavara! Este super racoros, foarte rapid de preparat, perfect pentru sezoul de primavara-vara!
Ce folosim? In primul rand avem o baza fina, de piscoturi, unt si mix de condimente pentru turta dulce sau pur si simplu scortisoara. De ce scortisoara? Pentru ca merge perfect alaturi de caramelul sarat, cel care face cheesecake-ul cu adevarat special! Zilele acestea il gasiti in magazinele LIDL la “saptamana frantuzeasca”. Caramelul sarat, crema de branza super cremoasa si iaurtul grecesc = un delicios cheesecake caramel sarat! Va las AICI reteta pentru caramel sarat, daca doriti sa il pregatiti acasa.
Cheesecake caramel sarat – tot ce trebuie sa stii despre reteta:
- pentru baza folosim piscoturi, dar puteti alege si biscuiti digesitivi sau biscuiti cu crema, de cacao sau de vanilie
- nu va place caramelul sarat? Il puteti inlocui cu crema de ciocolata sau crema de alune sau chiar dulceata de zmeura, capsune sau caise
- Cheesecake caramel sarat este o reteta perfecta pentru petreceri si mese in familie. Puteti sa pregatiti reteta din timp, chiar cu 2 zile inainte, dar o decoram cu fructe proaspete exact inainte de servire.
Daca reteta de Cheesecake caramel sarat este pe gustul vostru si sunteti iubitori de cheesecake, va las mai jos cateva propuneri din Bucataria LIDL! Click pe fiecare titlu pentru a accesa reteta.
- Cheesecake Japonez
- Cheesecake cu Oreo si capsuni
- Cheesecake cu jeleu de capsuni (fara coacere)
- Toffee cheesecake
- Cheesecake cu ciocolata alba
Cheesecake caramel sarat – ingrediente pentru 8 portii
- 100g piscoturi Sondey
- 30g unt Pilos
- ½ lingurita mix turta dulce sau scortisoara
- 300g crema de branza natur Milbona
- 150g iaurt in stil grecesc Pilos
- 50g zahar pudra vanilinat Belbake
- 80g caramel sarat Duc De Coeur
- fructe de padure pentru decor
Dam piscoturile prin blender, adaugam untul topit si scortisoara. Mixam pana piscoturile sunt maruntite.
Intr-un bol incapator punem crema de branza, iaurtul grecesc, caramelul sarat, zaharul pudra. Amestecam pana avem o crema, cu mixerul la viteza medie, cca 5 minute.
Asamblam cheesecake caramel sarat in borcanele sau pahare: un strat de piscoturi macinate, un strat generos de crema de branza, fructe de padure.
Dam cheesecake caramel sarat la rece minim 2-3 ore inainte de servire. Simplu si de-li-cios! Sa va fie de cel mai bine!