Chec cu lamaie si frisca – un chec dens, foarte umed, perfect alaturi de un pahar de lapte rece sau dimineata, la cafea. Nu e nevoie de ingrediente speciale si nici de ustensile deosebite, ne sunt suficiente un bol si un mixer!
Chec cu lamaie si frisca – tot ce trebuie sa stii despre reteta
- este foarte important sa folosim lamai BIO, lamaie pe a caror eticheta este specificat foarte clar ca sunt potrivite consumului uman!
- folosim o tava pentru chec cu marimea de 28-30 cm
- putem dubla usor cantitatile din reteta de Chec cu lamaie si frisca pentru 2 checuri
- Chec cu lamaie si frisca se pastreaza foarte bine la temperatura camerei, 2-3 zile, invelit in folie alimentara.
- Putem pastra ¼ din aluat, in care sa adaugam o lingura de cacao, pentru un chec marmorat.
Toate ingredientele necesare pentru reteta de Chec cu lamaie si frisca va asteapta in magazinele LIDL. Daca iubiti retetele de chec, va invit in Bucataria LIDL, unde gasiti si mai multa inspiratie! Trebuie doar sa faceti click pe fiecare titlu pentru a accesa reteta.
- Chec marmorat cu scortisoara
- Chec de carne in foietaj
- Chec cu mozzarella, spanac si pesto
- Chec marmorat
- Chec de post
- Chec cu vanilie
Chec cu lamaie si frisca – ingrediente pentru 1 bucata chec – 16 felii
- 4 oua
- 250g zahar pudra Belbake
- 2 linguri coada de lamaie Belbake
- lingurita extract de vanilie Belbake
- 100g unt Pilos
- 150ml smantana dulce pentru frisca Milbona
- 270g faina Belbake
- un pliculet praf de copt Belbake
Incingem cuptorul la 170°C, static sau 160°C cu ventilatie. Tapetam cu unt si faina sau spray non stick o tava de chec de 28-30cm.
Intr-un bol punem ouale si zaharul pudra, coaja de lamaie si vanilie. Amestecam 4-5 minute cu mixerul la viteza mare, spumam ouale pana isi dubleaza vomului si se deschid la culoare. Adaugam smantana dulce si untul topit si racit. Amestecam foarte bine.
Adaugam faina si praful de copt, omogenizam pana avem o compozitie cremoasa. Turnam in tava pregatita, dam la cuptor 40-45 minute sau pana checul trece testul scobitorii. Dupa primele 30 de minute, daca checul se rumeneste dar nu este copt la interior, acoperim cu folie de aluminiu si continuam coacerea.
Lasam checul sa se racoreasca putin, apoi il putem rasturna pe un platou si il lasam sa se raceasca la temperatura camerei. Inainte de servire, il pudram cu zahar. Pofta buna si sa va fie de cel mai bine! Gasiti si alte retete de chec AICI!