Placinta cu visine si crema de vanilie este perfecta pentru Craciun – momentul perfect sa folosim visinele din compot sau visinata si crema de vanilie este super racoritoare, mai ales daca servim Placinta cu visine si crema de vanilie direct de la frigider!
Placinta cu visine si crema de vanilie – Tot ce trebuie sa stii despre reteta
- Este o placinta foarte usor de preparat, desi arata spectaculos! Crema de vanilie este foarte rapida, pe baza de budinca si unt. Sigur, puteti folosi si o budinca de ciocolata, daca o preferati!
- La capitolul visine, punteti folosi proaspete sau din compot, singura conditie este sa fie fara samburi si sa le scurgeti foarte bine de lichid/apa.
- In ceea ce priveste foile pentru placinta, totul merge tac-tac-pac, pentru ca folosim foile pentru placinta Morarita. Flexibile, rezistente si usor de manevrat, sunt crocante de fiecare data si obtin cele mai frumoase retete!
Iti las aici si mai multe inspiratie si retete cu foi de placinta de la Morarita! Click pe fiecare titlu pentru a accesa retetele!
- Placinta cu feta si rosii
- Desert cu ciocolata alba
- Rulouri cu mar si scortisoara
- Placinta cu somon si spanac
- Placinta cu galbiori
- Colacei cu branza
Ingrediente pentru o Placinta cu visine si crema de vanilie de 23-25 cm diametru (12-15 felii)
- 1 pachet foi de placinta Morarita
- 500g visine din compot sau proaspete
- 500ml lapte
- 200g zahar tos
- 2 plicuri budinca de vanilie
- 250g unt
- 50g zahar pudra vanilat
- 1 galbenus
- 20g zahar brun
- 50g nuci tocate grosier
- 50g unt topit pentru uns foile si tava
Decongelam foile de placinta pana ajung la °camerei. Intre timp, cat foile se decongeleaza, pregatim crema de vanilie si scurgem visinele din compot sau spalam bine si scoatem samburii visinelor, daca folosim visine proaspete. Cel mai simplu mod de a indeparta samburii din visine? Folosim un pai mi gros, cu ajutorul caruia impingem samburele din visina.
Pentru crema de vanilie, amestecam zaharul tos, praful pentru budinca si laptele cu telul, pana sunt complet omogene. Punem amestecul la fiert la foc mic, amestecand continuu cu telul, pana avem o budinca foarte ferma. Tragem de pe foc, lasam crema sa se raceasca complet, asezand o folie de plastic peste crema, astfel incat sa o acopere. Astfel crema nu face crusta.
Seaparat, spumam untul si 50g zahar pudra vanilat cu mixerul la viteza medie 1 minut, apoi la viteza mare pana nu se mai simt granulele de zahar in crema. In crema de unt, amestecam treptat budinca rece. Dupa fiecare 1-2 linguri de budinca, amestecam bine cu mixerul pana e perfect incorporata inainte de a adauga urmatoarea lingura. Crema de vanilie este gata! O lasam la rece 30 minute inainte de a umple foile. Mutam apoi crema de vanilie intr-un pos cu dui rotund sau o punga foarte rezistenta, pe care o taiem la un capat.
Ungem foaia de placinta cu unt topit, folosind o pensula de patiserie. Suprapunem astfel 3 foi. In partea de jos a foilor de plainta, pe lung, spritam cu posul un strat generos de crema de vanilie. Punem apoi visinele peste crema de vanilie, una langa cealalta. Rulam cat putem de strans, astfel incat sa cuprindem crema si visinele. Taiem excesul de foi de placinta.
Pentru Placinta cu visine si crema de vanilie folosim o tava rotunda, cu pereti detasabili si diametrul de 23-25. Ungem tava foarte bine cu unt. Incingem cuptorul la 200°C.
Incepem sa construim o spirala din rulourile cu vanilie si visine, incepand din mijlocul tavii. Continuam pana umplem toata tava.
Ungem Placinta cu visine si crema de vanilie cu galbenus, apoi presaram nuca taiata grosier si zahar brun. Coacem 30-35 minute sau pana placinta este frumos rumenita.
Placinta cu visine si crema de vanilie este gata si va promit ca este EXCEPTIONALA!