Ton cu susan

In apropierea Craciunului, va aduc o reteta delicioasa – Ton cu susan – perfecta nu doar pentru zilele cu dezlegare la peste din Postul Craciunului, dar si o reteta potrivita pentru iubitorii de peste in general si pentru cei care isi doresc o masa speciala, delcioasa, super-usor de pregatit!

ton cu susan

Tonu este un peste care imi place extrem de mult si trebuie gatit foarte putin, cat sa prinda o crusta. De data aceasta il dam prin sos de soia, astfel nu il mai condimentam cu nimic altceva, apoi ii facem o crusta de susan negru si il prajim putin in ulei de masline, 1-2 minute pe fiecare parte si pe laturi. Nimic mai simplu! Il servim alaturi de wassabi si o garnitura simpla de legume. Si, desigur, un vin rosu care merge perfect alaturi de reteta de Ton cu susan.

Toate ingredientele necesare pentru reteta de Ton cu susan le comand, ca de obicei, de la Miramax. Ii recomand cu drag atat pentru produse gourmet si specialitati, cat si pentru produse uzuale. Exact asa cum este genialul unt Parmareggio, pe care il folosim zi de zi!

ton cu susan

Am folosit Cotlet de Ton Roșu “Sashimi” care are 600g si este portionat in 3 bucati perfecte pentru steak de ton, fiecare ambalata individual. Tot aici am gasit susanul negru, extrem de crocant si uleiul de masline extra virgin David, care nu ne lipseste zi de zi.

Pentru garnitura de legume, am ales legumele Orogel, despre care v-am tot povestit si pe care le ador! Pe Miramax veti gasi foarte multe veriante de legume Orogel, le recomand cu drag, sunt congelate rapid, doar legume alese pe spranceana.

ton cu susan

Va las mai jos modul de preparare al retetei de Ton cu susan, nimic mai simplu:

  • decongelam tonul in frigider, peste noapte. Il scoatem din ambalaj, il tapotam foarte bine cu prosop de hartie.
  • dam bucatile de ton prin sos soia, apoi prin susan negru
  • incingem uleiul foarte bine, prajim tonul 1-2 minute pe fiecare parte, inclusive pe margini.
  • pregatim legumele rapid, in tigaie, condimentate simplu cu ulei de masline, sare si piper!

In ceea ce priveste vinul, am ales St. Cosme Cotes Du Rhone Rouge – Gigondas (Franța)!

Un vin roșu cu o structură substanțială, el debordează de fruct și este foarte concentrat. Este echilibrat de o aciditate superbă. Mure, bacon afumat, cărbune, afine, trandafir.

ton cu susan

Sa va fie de cel mai bine si va promit ca veti iubi tonul gatit astfel!

 

2 Comments

  1. Arata foarte bine! 🙂 Vinul insa trebuie sa fie superb! :)) Trebuie incercate amandoua!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.