Placinta cu mere | Rulouri cu mar si scortisoara

Placinta cu mere este una dintre cele mai versatile retete pe care o stiu. Asta pentru ca fiecare, dar FIECARE gospodina are propria ei reteta de placinta cu mere, in functie de zona (in Ardeal sa fac intr-un fel, in Moldova se fac altfel), in functie de traditia din familie (daca reteta e de la mama sau bunica( sau in functie de gusturile fiecarei familii, desigur! Azi va aduc o varianta delicioasa si foarte crocanta a retetei de Placinta cu mere – Rulouri cu mere ♥

placinta cu mere rulouri cu mere

Placinta cu mere – Rulouri cu mere – tot ce trebuie sa stii despre reteta

  • Spre deosebire de alte retete de placinta cu mere, aceste rulouri cu mar si scortisoara se pregatesc foarte usor si rapid, nu e nevoie de ustensile speciale si nici macar de razatoare!
  • Vom folosi Foile pentru placinta de la Morarita, prefaratele mele, despre care v-am mai povestit si la reteta de Placinta cu somon si spanac, dar va mai povestesc mai jos 🙂
  • Merele se curata si se taie feliute/cubulete mici, astfel incat sa se coaca frumos si totusi sa ramane crocante in interiorul placintei. In plus, daca nu dam merele pe razatoare, nu vor lasa la fel de multa apa si implicit nu trebuie sa le stoarcem, reducand astfel semnificativ timpul de preparare al retetei.
  • Alaturi de mere, pentru ca vine toamna cea simpatica, puteti folosi si gutui sau dovleac placintar, taiate la fel, foarte fin.
  • La capitolul condimente, au am ales scortisoara si atat, pentru ca e perferata noastra. Dar puteti adauga nucsoara, ienibahar, anason stelat, miezul unei pastai de vanilie.

placinta cu mere rulouri cu mere

Placinta cu mere – Rulouri cu mere – de ce aleg Foile pentru placinta de la Morarita

Stiati ca in interiorul ambalajelor pentru Aluat de foietaj si Foi de placinta de la Morarita, gasiti 12 retete pe care le-am pregatit eu personal pentru voi si pe care le puteti colectiona Sunt retete foarte gustoase, rapide si la indemana oricui, cu sau fara experienta in bucatarie! Va invit sa le incercati pe toate si sper sa va bucure sufletul, familiile si invitatii la masa!  ♥

placinta cu mere rulouri cu mere

  • Foile de placinta de la Morarita sunt foarte usor de folosit: trebuie doar sa le decongelati (intai in frigder, apoi la temperatura camerei, pe blatul din bucatarie, fara a deschide ambalajul) si le puteti folosi pentru orice reteta, dulce ssau sarata.
  • Unul din marile secrete pentru folosirea foilor de placinta este sa acoperiti foile cu un prosop umed si curat intre 2 folosiri (de exemplu pana umpleti o placinta) astfel incat foile sa nu se usuce si sa nu devina casante.
  • Pentru cele mai bune rezultate, ungeti FIECARE foaie de placinta cu unt topit sau ulei, inainte de a pune foaia urmatoare. Astfel, placinta creste frumos, straturile de aluat se separa foarte bine la copt, astfel placinta creste frumos si devine foarte crocanta.
  • Pentru o culoare deosebita, nu uitati sa ungeti placintele preparate cu Foi de placinta Moarita cu ou batut, pe toate partile, inainte de a le da la cuptor.
  • Placintele se coc la temperatura mare – 200°C – pentru a creste si a se rumeni frumos.placinta cu mere rulouri cu mere

Acum ca v-am spus toate secretele retetei de Placinta cu mere – Rulouri cu mere, putem trece la prepararea ei, nu? 🙂 Hai sa vedem impreuna de ce ingrediente avem nevoie si va invit sa urmariti RETETA VIDEO pentru a invata cum se pregateste una dintre cele mai delicioase placinte! Din cantitatile date ies 16 mini-placinte sau rulouri cu mar si scortisoara!

Ingrediente pentru 16 bucati de Placinta cu mere - Rulouri cu mere

  • 400g Foi de placinta Morarita (un pachet)
  • 5-6 mere mari
  • 100g zahar tos (puteti pune mai mult zahar, daca va plac mai dulci)
  • 2 linguri scortisoara
  • 100g unt topit
  • un ou batut
  • 2 linguri zahar tos + 1 lingura scortisoara pentru toping

placinta cu mere rulouri cu mar si scortisoara

Mod de preparare reteta de Placinta cu mere - Rulouri cu mere

  1. Curatam merele de coaja, le taiem cubulete fine. Le amestecam cu zaharul tos si scortisoara.
  2. Decongelam foile de placinta si taiem toate foile in 4 parti egale. Ungem fiecare foaie cu unt topit. Suprapunem 5-6 foi pentru fiecare placinta.
  3. Punem in fiecare placinta umplutura: 2 linguri din amestecul cu mar si scortisoara. Impaturim marginile astfel incat sa cuprindem putin din umplutura, apoi rulam placinta cu grija, pentru a obtine un rulou.
  4. Asezam rulourile cu mar in tava. Ungem fiecare rulou cu ou batut. Presaram zahar tos amestecat cu scortisoara.
  5. Coacem Placinta cu mere – Rulouri cu mere 30-35 minute, in cuptorul incins la 200°C.

placinta cu mere rulouri cu mar si scortisoara

Sper sa incercati reteta de Placinta cu mere – Rulouri cu mere, este atat de aromata, crocanta si delicioasa! Este genul de placinta care impresioneaza pe toata lumea, mici sau mari deopotriva si se pregateste mult mai rapid si mai usor decat o clasica placinta cu mere! Sa va fie de cel mai bine!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.