Biscuiti cu nuca sau biscuiti fragezi sunt gustarea ideala pentru mamici si pitici in egala masura! Se pregatesc usor, ii puteti pregati chiar impreuna cu cei mici, ca o activitate de vacanta. In plus, se pastreaza foarte bine pana la 2 saptamani in borcane sau caserole inchise ermetic, deci puteti dubla cantitatile din reteta pentru si mai multi biscuiti deliciosi!
Numa’ maine nu-i poimaine si incepe scoala, deci reteta de Biscuiti cu nuca vine la fix! Copiii vor mereu o gustare dulce si biscuitii facuti in casa, in care stim exact ce am pus, sunt mereu o optiune foarte buna, nu? 🙂
Biscuiti cu nuca – Biscuiti fragezi – tot ce trebuie sa stii despre reteta
- Daca doriti, puteti inlocui nucile cu migdale sau fistic. In mijlocul biscuitilor puteti pune cate un miez de nuca sau, daca doriti, puteti modela biscutii sub forma de bastonase sau cornulete cu nuca, pe care le puteti da prin zahar pudra vanilat dupa ce se racesc.
- Toate ingredientele si mai ales untul, trebuie sa fie la temperatura camerei. Folositi un unt cu minim 80% gasime.
- Untul poate fi inlocuit cu untura.
- Coaja de lamaie poate fi inlocuita cu esenta de vanilie sau migdale.
- In compozitie puteti adauga si fulgi de ciocolata, daca va plac, desigur 🙂
- Este foarte important sa tineti compozitia la firigder cel putin o ora inainte de a modela biscuitii. Daca aluatul nu e rece, acestia nu isi mentin forma.
- O data facut si invelit in folie alimentara, aluatul sta la congelator pana la o luna, deci puteti sa il pregatiti din timp si sa coaceti biscuitii cand va e pofta de ceva dulce.
Ingrediente pentru 20 buc. Biscuiti cu nuca - Biscuiti fragezi
- 250g faina Castello
- 150g unt Pilos
- 80g zahar pudra vanilat Castello
- 100g miez de nuca Alesto
- coaja de la o lamaie
- un ou
- ½ pliculet praf de copt Castello
- visine confiate Belbake
Toate ingredientele, mai ales untul, trebuie sa fie la temperatura camerei. Intr-un bol incapator spumam untul, zaharul pudra, coaja de lamaie, pana avem o spuma alba, in care granulele de zahar nu se mai simt. Adaugam oul, amestecam. Punem apoi faina si praful de copt. Amestecam. La final, adaugam si nucile date prin blender (sau taiate grosier din cutit. Vom obtine un aluat omogen, lipicios. Punem aluatul in folie alimentara si il dam la rece o ora.
Incingem cuptorul la 190° si tapetam tava cu hartie de copt. Din aluatul rece, modelam bilute de marimea unei mingi de ping-pong. Le asezam in tava, punem pe fiecare o visina confiata. Coacem biscutii 10-12 minute sau pana sunt aurii. Ii lasam sa se racoreasca in tava, apoi ii mutam pe un gratar de bucatarie, pentru a se raci complet.
Sa va fie de cel mai bine si spor la Biscuiti cu nuca!
Buna ziua
dacă fac biscuitii cu untura pun aceeasi cantitate de untura ca si unt?
Multumesc
Buna ziua. Da, se poate inlocui cu untura.